Sinorita - Blogovi

Zlatna kiša..


Ne znam koliko vas ovde voli "žute" dane. Dani kada se vremenske prilike poklope tako da se pred vama sve ukazuje kao kroz filter, kao kroz naočare. Bude obično pred kraj dana. Sećam se da sam kao mala oduševljeno istrčavala napolje u neverici kako se sve to događa. Evo i danas, posle toliko kiše, sunce negde pred smiraj pokazuje svoju lepotu. Malo pre sam otvorila prozor. Zaista se ta žuta boja razliva, ali zajedno sa kišom, i boje su upečatljivije, cveće ispred sija hiljadu puta jače a dok se na jednom kraju neba razliva žuta svetlost, na drugom se prostiru ružičasti oblaci. Možda bi ovakav fenomen mogao da bude sličan "zlatnoj kiši" o kojoj mi je tata pričao i koja je njega toliko opčinila jednom prilikom..

Posmatranje neba možda može da pomogne da razumemo tolike slikare koji su pokušavali, sa dosta muke, da boje prirode što bolje uhvate na platnu onako kako je oni razumeju, možda i u želji da svoj doživljaj podele sa posmatračem. U ovakvim "žutim" momentima, na primer  kada se, pomoću svetlosti, boja pokazuje u toliko različitih nijansi, ili samo jednoj, ali dovoljno upečatljivoj da promeni krajolik, nekako se čini prirodno samo posmatrati i prisetiti se svega divnog u životu, ili se bar osmehnuti nebeskom prostranstu koje je pred nama često nepojmljivo i udaljeno, a čini se malo bliže u momentima kada sunce održava svoj "performans"...

Zalazak sunca meni daje neki spokoj i mir i tada zelim cesto biti sama. A zuto, ja znam samo za zutu minutu.ha ha ha 

Sinorita, 2mes

 Zvonce ta zuta minuta ne spada u ovu lepotu 

Copyright Zoki Games © 1995-2021. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.