Uloguj se

NESTO KAO BLOG

Vidim neki su nostalgicni ovde ....karamba .. bilo je sjajno nekad sad ne valja , ma daj , naravno da je bilo lepo onda ali ni SAD nista ne zaostaje . Sve zavisi od tebe kako prihvatas promene ili promene tebe . Mislim... mene nista nece promeniti. 

Otkako postadoh underdog a od pre neko vece broj 1 ..ne ne..ne onaj iz Alan Forda..nikad ludje zabave. Sa ludacima drugo i ne ocekujes. A sve je pocelo kad smo dobili neke sinastricne licne brojeve sta god to znacilo. To je nesto slicno horoskopu..samo sa brojevima koje dobijes sabiranjem datuma rodjenja ..ako ste razumeli sta sam hteo da kazem.

Vi`te `vako..sedim ti ja neko vece sa brojem dva , peticom , sedmicom i devetkom..raspalili remi i pricamo ..tj. svako za sebe prica ...

- Ja necu da budem vise petica ocu da budem broj sedam !  

-Sta ti bi ? pita sedmica 

- Eto tako necu s`udajem za onog ludog broja jedan

- Aj sta ti fali ionako pise da ce brak trajati tri dana...makar da se dobro proveselimo ..odgovaram

- Sad me teras i da pijem a dobro znas da sam prvo pijanstvo imala sa 5 godina....ocu da budem broj sedam , taj mi se svidja.

- Tamo lepo pise da sam divna ali neshvacena -nadovezuje se sedmica - i na kraju me moja karmicka veza sa dvojkom upropasti..a ja se sve zezala sa ajvarima.al ne lezi vraze..

- Dosli ti glave ? pita numer 5

- Jok....dupeta

 Iz prikrajka se cuje tiha devetka - Ja sam nesto citala da su zatvori u Norveskoj fantasticni ...pise da treba da kradem po Holandiji sa dvojkom..(kakve li veze Holandija ima sa Norveskom nije mi jasno )

- Bolje da ubijemo neku alamunju duza je kazna - odgovara dvojka (za neupucene alamunja - dzukela )

- Ti bi da ubijes neduzno kuce sram te bilo !! - underdogovski rezi petica 

- Mislio sam na one opasne a ne na ciuau...au..au..ciu..` sam dobro napisao ? - pita dvojka

I eto ..posle kazu ranije bilo lepse..ovakvog pozitvnog ludila nikad dosta...makar zavrsio u onom Holandskom zatvoru u Norveskoj..ne zalim ...


 

Edited by queequeg, 2012-04-19 21:30:33

IceCold pre 8 god

Ovaj blog moram da raščerupam čim stignem!

cisilej pre 8 god

Изузетно добар блог. Аутор блога је снажно детерминисао све фузијске аспекте утицаја најблиставијих примјера ренесансне елегије кроз призму глобалних традиционалистичких схватања. Утицај хегеловске филозофије се снажно сублимира са метафизичким утицајима једне наизглед просте ствари као што је једноцифрени број на судбину човјека као централне фигуре окултно-магијских анализа.

Аутор,иако млад,дрзнуо се не прихватити теорију временске дистанце на дати догађај којом се служе 'мудри' те у врло течној нарацији даје концизан,прецизан,јасан и тачан опис те кармичке конверзације.

Аутор поставља свој интроспективни у иоле коректан однос спрам стварности. Надасве, он претпоставља тачност извјештавања са датог догађај свом личном виђењу које је врло вјероватно другачије од оног што би неки учесници те сесије хтјели да доживе као једино исправно.

Искрене и дубоке честитке аутору и да нас не оставља у неизвјесности, са нестрпљењем најшира читалачка публика очекује његове мове бритке блогове.

queequeg pre 8 god

Ja se iskreno zahvaljujem i ovo mi je veliki podsticaj za dalji rad . Najbolje od svega je sto ova kritika dolazi od coveka koji je jedini uspeo da razume Mjuriel .Hvala jos jednom !!

IceCold pre 8 god

A šta bi s' gunđalom k'o ja...


Prema podacima koje su prikupile i objavile revizorske kuće i ostali referentni poslovni analitičari, Facebook je najomraženija američka korporacija.


Taj društveni servis ima blizu milijardu korisnika. Možda i više, sad, ne znam.


Otkud tolika mržnja prema kompaniji koja globalno nudi niz potpuno besplatnih servisa svojim korisnicima? Bez ugovorne obaveze, bez ikakvih potraživanja. Po sistemu, dođi kad želiš, druži se sa onima koji su ti zanimljivi, budi deo ekipe, ili nemoj. Tvoj izbor.


Šta mrze ljudi koji preziru društvene mreže, iako su deo njih?
Sebe?
Organizaciju svog života?


To da iako su izmešteni iz svog neprivlačnog okruženja ne mogu postati deo onog establišmenta kojem po subjektivnom mišljenju pripadaju? Čak ni virtuelno.
Bolno saznanje da im je broj virtuelnih popušaja jednak broju onih životnih, a društveno pozicioniranje jednako loše?


Činjenicu da je praziluk iz svog dupeta jednako teško izvući kao mač iz kamena? I da je vidljiv, oh kako je dobro vidljiv, naročito u situacijama kad ukazuju na postojanje istog u tuđoj pozadini.


Saznanje da postoje neki ljudi, u tom okruženju, koji svoju energiju, slabosti, strasti i emocije nose kao ordenje, i primitivno izvrću svoju dušu svetu. Ne shvataju da u hejterskim krugovima izazivaju emociju kakvu proizvodi solo performans pavijana sa činelama. Realno, jebe im se. LEPO IM JE. Iskreno uživaju, vole postavku koju su napravili. Vole okruženje skrojeno po duhom siromašnoj, kulturološki svedenoj, ali meri koju su sami skrojili. Po svojoj želji. I sposobnostima.


I šta rade? Ti bolji. Izmeste se iz okruženja koje im ne odgovara? Poboljšaju ga, naprave svoju oazu, gde ih tuđa nedotupavost neće uznemiriti?
Ne.


Oni šalju poruke tipa “Kebu ugušiti kesom punom lepka za miševe”, “Namagnetisao sam debila”, “Izoklagijati stoku retardiranu”, “Hejtov’o bih te retardu, ali mi žao da te gledam kako ne shvataš”… jer iz nekog razloga žele kontrolu nad okruženjem koje duboko preziru.


Kažu da ne treba iznositi problem ako ne nudiš alternativu.
Ja u ovom slučaju, imam rešenje.
Pokušati Twitter umesto Facebooka!


Misli sažete u 140 karaktera. Neko je odredio da posle te granice mozak gubi pažnju.
Stroga kontrola onoga ko vam se može obratiti, i kojim povodom.Sjajne opcije za ignorisanje. Savršeni algoritmi, bez emocija. Gola misao, obično dobro promišljena i formulisana. Photoshop za mozak, rekoše mi. Svi deluju mnogo inteligentniji nego što zaista jesu. Prečišćeni nekako. Briljantni. Laka manipulacija mislima, bez emocija. Ne možeš voleti onog koga manipulišeš, čak ni na nivou ideje. To je tako cool. I male su im slike avatarske. Mogućnost da te iznervira nečije zaobljeno dupe- minimalna.

Ako shvate da su tamo pronašli sebe, znaće. Facebook ih više videti neće. Lajkovanje tuđe šerpe pasulja, zdravo- ćao!


Ako se vrate, i onda će znati. Među ljudima im smrdi, ali je toplo. Taj su tip. Džabe se opiru. I više ne treba da hejtuju tuđe šerpe na tufne, jer će ih narod sažaljevati.


Neprilagođeni su najtužnije ljudske kreature.


queequeg pre 8 god

" Mogućnost da te iznervira nečije zaobljeno dupe- minimalna."

Zasto bi me nerviralo zaobljeno dupe ? 

 

IceCold pre 8 god
To ni meni nije jasno. Kome smeta jedno dobro, bezazleno, domace dupe? I zasto?
queequeg pre 8 god
Pravda za zaobljeno domace dupe !!
queequeg pre 8 god

PREUZETO SA VUKAJLIJE ...AUTOR LINGVISTICKO PRASE

 

Nadjoh ovo danas na vukajliji i crkoh od smeha...

Ulazite u haustor, ona se kikoće i lupa štiklama. Sapliće se o stepenik i viče IJU! Psssst! šištiš jer komšiluk samo tako nešto i čeka. Eto vas u stanu. 
Ona se osvrće: 
- Ijao što je lep fikus! 
Sklanjaš čarape sa fotelje i guraš ih u džep, skeniraš prostor da nema još neka bomba. 
- Nije fikus; to je dracena... 
- Ma šta god... A jel si video onu što je stajala tamo kod bubnjara, kako je debela?!? Baš je debela a kakav nakit nosi, prava seljanka... 
- Nisam video, gledao sam tebe. 
- Pa naravno... A ona sa crvenom kosom, što imala onaj krzneni prsluk, šatro leopard, moja maca a ne leopard, jesi vido nju? Kakva seljanka... 
- Nisam ni nju video, zato što sam... 
- Ijuu a jel si ti neki naučnik? (Gleda po tvojoj polici sa enciklopedijom umetnosti.) 
- Pa, nisam… student sam. Istorija umetnosti... 
- Istorija... jao kako sam bila slaba iz istorije, nikad nisam uspela da zapamtim nijednu godinu… 
- Ovo je istorija umetnosti... 
- Molim? Pa to kažem, sve te bitke, to je tako teško... 
- Ovde se ne uče bitke, nego umetnost, slikari, arhitekt... 
- A pa tako reci: slikarstvo! Znači slikar? Pa jesi nešto naslikao? Gde su ti slike? Imaš onaj čiviluk za slikanje, kako se zove... nešto na štrafte… 
- Štafelaj... Nemam, ja nisam slikar... 
- Kako nisi slikar? Pa sad si rekao... 
- Rekao sam istorija umetnosti; učiš da tumačiš umetničke pravce… 
- Da tumačiš?!? Nešto kao prevodilac? 
- Ne bih rekao; više da umem da raspoznam pravce u umetnosti, i logiku umetničkog razvoja... 
- Jao to je mnogo komplikovano... a jel imaš sestru? Kolko ti godina ima sestra? 
- Nemam sestru, jedinac sam. Otkud ti sestra? 
- Pa vidim crvene jastučiće na trosedu, to je tako ženski, a imaš i taj fikus... 
- Dracena... 
- Ma nema veze... Znači nemaš sestru? 
Donosiš piće, hladno belo vino, šardone iz 2002. 
- Nemam. Piješ bel... 
- A šta si to doneo? Neki sok? Od jabuke? Molim te samo bez šećera, ne pijem ništa sa šećerom! 
- Ovo je vino, belo vino... 
- A jel imaš šampanjac? Ono što puca kad se otvori? 
- Pa... nemam, imam Šardone... 
- Ne pijem belo vino, to je kiselo. 
- Šampanjac piješ, to ti nije kiselo? 
- Šampanjac je šampanjac, to je otmeno... 
- Otmeno? A šardone nije otmen? 
- Šarbone je kiseo! 
- Nije šarBone, nego šar... 
- Kako god, kiseo je! Jel mogu da podignem noge na fotelju? (Podigne ih ne čekajući odgovor. Štikla joj se zabada u tvoju kožnu fotelju. Gledate se. Ona počne da se vrpolji.) 
- Pa što sediš samo tu, tako? 
Ugasiš cigaru, ustaneš polako, sedneš na rukohvat fotelje, ona te gleda odozdo, trepće očurdama, ti joj položiš ruku na obraz, pa je spustiš ka sisama, ona počinje odmah da dahće i koluta očima, ti zavučeš ruku u sise, bradavica smežurana, ona dahće kao da tegli kamion na sajlu, sagneš se da je ljubiš, ona otvorila usta, taman guraš jezik, ona skače: 
- UGASI SVETLO!!! 
Ti odskačeš kao da te struje udarila… Uh, jebote, šta je bilo… 
- UGASI SVETLO! 
Ustaješ, gasiš svetlo, i vraćaš se. 
- Spusti roletne! 
Spuštaš roletne i vraćaš se. 
- I ono svetlo u kuhinji! 
Gasiš svetlo u kuhinji i vraćaš se. Sedaš u prethodnu pozu na rukohvatu, u mrklom mraku vidiš da ona koluta očima, i opet dahće. Malo se ljubite, njen jezik ko uspavana zmija se valja po ustima. Uzmeš je na ruke, odneseš do kreveta, baciš je kao stvar, spadnu joj cipele, dobra okolnost ne moraš da se trudiš oko toga. Skidaš je, ona drekne: 
- NEMOJ DA ME GLEDAŠ!!! 
- P…pa… ništa ni ne vidim, mrak je… 
- NEMOJ DA ME GLEDAŠ!!! 
- Neću da te gledam, u redu… 
Skidaš je dalje, skineš sebe jednim potezom kao Kinez na trapezu, kreneš da joj smuljiš suknjicu… 
- NE SKIDAJ ME SKROZ!!! (Povlači suknjicu preko struka, da joj dođe oko stomaka). NE SKIDAJ ME SKROZ! 
Smuvavaš joj gaće, nakvasiš prstima međunožje, jedva se snalaziš u mraku, radiš na pipanje, ona leži kao fosna, ne pomera se, samo dahće kao fizički radnik dok nosi dve vreće cementa uz stepenice, ruke joj složene na krevetu sa dlanovima na gore (oči ti se malo privikle pa nešto i vidi&scaron, ti je uzmeš za ruku da joj oližeš dlan i staviš ga na tukija željnog maženja, njoj ruka padne nazad. Nema veze, naciljaš joj ga naslepo, razmaknute noge... 
- ČEKAJ, IDEM DA PIŠKIM!!! 
Ležiš u mraku sa tukijem koji splašnjava dok ona prska u šolju. Čuješ je odande kako komentariše tvoje peškire, boju na zidovima, plastičnu zavesu oko kade i miris sapuna. Vraća se, tukidid ti izumro. Okrećeš se ka njoj dok ulazi u sobu. 
- NE GLEDAJ ME!!! 
- Nipošto, kažeš i ne pomeraš se. 
Ona se trti da legne nazad, leganje joj otežava to što neprestano pridržava suknjicu oko stomaka da joj slučajno u mraku ne ugledaš strije koje nema. Legla je. Namešta se, na leđa, gađa istu poziciju iz koje je krenula na pišanje. Smirila se i počinje da dahće. Ti se ne pomeraš. Ona još malo dahće, okrene se: 
- Ajde! 
Ti ležiš bez pokreta, razmišljaš o Partenonu, korintskim stubovima, mikenskoj zlatnoj maski. Njene cipele na podu. Mrak.

************** 
Sutra te zove drugar. Pita kako je bilo, otišo si sa opasnom malom, svima se bio digo na nju. 
- Sine, kažeš, nije to tako kao što izgleda na prvi pogled… 
- Šta bre pričaš, buni se ortak, jesi je raspolutio?!? 
- Ni blizu. I, znaš, nadalje se isključivo ložim na pametne. 
...iako znaš da će i to doneti svoje probleme sa sobom.
User avatar
Queequeg
 


najtmer pre 8 god
ma laze djubre, uopste nije tako bilo...
queequeg pre 8 god
Sedim u "nasem " kaficu i cekam je, ima nesto vazno da mi kaze.Osecam da se nesto kuva i ne svidja mi ton kojim me pozvala. Dan je divan....za sta videcemo. Evo je . Ulazi , prilazi, ovlas me ljubi. !? Oh il' je ljuta ili.... Bilo je ili.
Gledam je. U ochi. Najlepse plave oci. Prica mi kako ovo izmedju nas dvoje prelazi u kolotechinu, kako nije vise isto kao sto je bilo...Slusam i ne verujem, nisam idealan , nisam ni previse lep , nikad nisam osvajao devojke lepotom vec humorom..to mi je islo od ruke. Razmisljam gde sam pogresio. Ona i dalje pricha....ne slusam. Samo je gledam. 
Ochi. Pa i nije neka plava boja...sad mi vise lichi na serpa plavu a i usi su joj malo klempave. Gledam kosu. Otkako se osisala na kratko nije postala pametnija a i ta plava boja joj ne stoji. Uh kad se setim njenih stopala.....nosi 36 al' se tako dobro oseca u 37 tako da uvek kupuje 38 al' da budu malo vetje. Ona i dalje prica.Kako do sad nisam primetio da joj glas nekako piskutav, suvise visok, ne svidja mi se, a ko joj dade ime Milica....I nije bas mila. Onog trenutka kad je pocela da ja nisam nista kriv , da je do nje a ne do mene , da bi trebalo da upoznamo neke druge ljude ustajem bacam novac na sto za pitje i odlazim. Nije ni pokusala da me spreci.

Proslo je tri meseca. Pokusavao sam da je zaboravim ali se jos negde u setala u mojim mislima. Lecio sam se izlascima sa drugarima i nije bilo lose. Istina malo vise izlazaka, malo vise pitja ali ok.......Opravdano.

Telefon zvoni. Gledam na sat. Uh koji ludak zove u 8 ujutru. Cujem poznati glas. Ona. Pita kako sam. Malo sam zbunjen ...malo vise. Tri meseca se nismo culi. Cvrkuce. Poziva me da se vidimo. U mojoj glavi lom. Pristajem.

Evo nas u nasem kaficu. Zasmejavam je kao nekad. Pricamo o svemu i svacemu samo ne pominjemo ova tri meseca. Pita me hocu li je otpratiti do kuce. Naravno. Dolazimo ispred zgrade. Nervozno namesta kosu.Osmehuje se. Gledam je u ochi...Najlepse plave ochi. Kosa joj je porasla i lepo joj stoji. Na usima mindjuse koje sam joj poklonio za rodjendan. Odakle mi ideja da su klempave. Odgovaraju. Gledam joj cipelice...pa i nema velika stopala u odnosu na moja.

Prilazim i ljubim je u oko. Zatim spustam poljubac na usne. Odgovara. Cini mi se da poljubac traje beskonacno.. Hoce nesto da kaze. Stavljam joj prst na usne. Grli me i sapuce kako sam joj nedostajao.Taj seksi glas.
I ti meni bleso i ti meni, mislim u sebi.
User avatar
Queequeg
 

 

Edited by queequeg, 2012-05-03 12:16:00

IceCold pre 8 god
http://www.youtube.com/watch?v=o6kbzEu228A