Uloguj se

Novi sistem clanarine

Pocevsi od 15.02 (mozda i kasnije ako se ne stigne) pocece novi sistem clanarine. Za vecinu vas ce biti mnogo povoljnije nego do sad, jos povoljnije od ovog poslednjeg vracanja cena na staro. E sad jos i da objasnim.

Nece vise postojati krediti kao ni zolari. Postojace univerzalni zoki "novac" takozvani ZOXTER. Njegova vrednost bice 1 euro cent. Znaci 1 euro ce biti 100 zoxtera. Nakon primanja novca, igrac ce dobiti zoxtere u iznosu uplate. Sa zoxterima - kupuje clanarinu (ne kredite) igra tombolu i poker, pise javne poruke iznad lobija, a moze i slati drugim igracima neogranicenu kolicinu zoxtera.

Umesto kredita rekosmo da ce biti clanarina. Za pocetak ce clanarina biti 300 zoxtera mesecno, ali ce uskoro opet biti povoljnosti oko cene mesecne clanarine. Takodje ce biti i napravljene odredjene grupe koje ce imati razlicite cene mesecne clanarine. Neki ce imati i po 150 zoxtera samo mesecnu clanarinu. Za kupovinu clanarine na vise meseci ce biti popusta. Clanarina nece biti ni prenosiva niti ce se moci vratiti u zoxtere. Kupite za mesec, dva i mirni ste.

Bice kreiran takozvani e-wallet.. tj elektronski novcanik (nesto nalik onom sto je sad "moja clanarina" u kome cete moici da pazarite clanarinu (po potrebi), da saljete drugima, pisete poruke iznad lobija i jos sto sta.

Napomena za tombolase: Ko nema clanarinu ili mu je istekla, a ima zoxtere... nece moci da igra. Mora da ima redovnu clanarinu kako bi mogao igrati tombolu.

Prelazak na novi sistem ce verovatno zaustaviti rad komplet multiplayer sistema neko vreme, od vise sati pa do mozda i celog dana. Trenutno stanje zolara i kredita bice preracunato svima u zoxtere i inicijalno niko nece imati clanarinu. Kad bude proradilo, prilikom ulaska na multiplayer bice vam obracunata clanarina za 1 mesec od tog momenta. Oni koji nemaju dovoljno zoxtera za mesec dana dobice inicijalnu clanarinu u zavisnosti od kolicine zoxtera - ali tek od prvog ulaska na lobby.

I jos nesto... novi nickovi, ali bas novi, dobice automatski 3 dana clanarine, kako bi mogli da se upoznaju sa tim sta zoki pruza i koje su mogucnosti.

Admin pre 11 god

Definitivno je utvrdjeno ime nove "valute" - nece biti zoxter vec cent. kao pravi euro cent, sa oznakom ¢. I vrednost ce mu biti isto toliko - 0.01 euro.

Novina za one koji uplacuju putem PayPala - uplate ce se automatski proknjizavati, tako da nece biti potrebe za pisanjem poruke meni.

Novina za Slovence - bice omogucena uplata preko SMS-a!

Na svom e-walletu imacete kompletni prikaz stanja - koliko ste imali inicijalno (kad vam je trenutno stanje zolara i kredita preracunato u cente), koliko ste uplatili, koliko potrosili na clanarinu, koliko dali drugima a i drugi vama, koliko ste na poruke potrosili, koliko na tombolu potrosili a koliko zaradili, itd...

Sve informacije oko placanja na bankovne racune, WU, SMS, Paypal, ... bice objedinjene u E-walletu tako da nece biti potrebe za 2 odvojene stranice kao do sad.

E-wallet ce da bude do jaja

Admin pre 11 god

SMS

Vrlo vazna novina u E-walletu ce biti - nista drugo nego slanje SMS poruka drugim korisnicima! Kako to funkcionise? Prosto.

Svaki korisnik moze postati clan SMS kluba. Nista ne kosta. Dovoljno je da verifikuje svoj br mobilnog telefona ukucavanjem sifre koju ce dobiti nakon unosa broja. Verifikacijom br. telefona postajete clanovi SMS kluba. Svi koji se verifikuju dobijaju po automatizmu 3 dana clanarine, a stariji clanovi i do 7 dana. Kad verifikujete svoj broj dobicete opciju da napravite listu onih od kojih zelite primati SMS ili onih od kojih ne zelite primati. Znaci nema spamovanja.

Vazna napomena: vas broj mobilnog ostaje najstroza tajna, cak ni administratori nece imati pristup tom podatku!

Sa desne strane te stranice ima opcija za slanje SMS poruke. Jednostavno upisete tekst poruke (140 slova max) i nick kome saljete i posaljete! Naravno, ako taj nick nije verifikovani clan SMS kluba poruak nece ni otici niti ce vama biti skinuta sredstva, samo cete dobiti informaciju. Ako ste verifikovani clan SMS kluba, cena slanja poruke bilo kom nicku je 18¢, a onima koji nisu clanovi 30¢.

Uskoro treba ocekivati i moguvnost kupovine poruka unapred, sa mnogo povoljnijim cenama (samo za clanove SMS kluba). Za sada, osim mnogo povoljnije cene slanja SMS-a i nagrade u clanarini, nema drugih povoljnosti za clanove, ali, ja ne bi bio ja kad ne bih jos neku povoljnost smislio

Poruke iznad lobija

Od sutra poruke necete moci pisati komandom /message nego direktno iz E-walleta napisati poruku. ALi, ovog puta imacete opciju da poruka ide i duze od 24h, cak do 10 dana (sa 50% popusta). Ako bude zahteva, i taj period cemo produziti.

Donacije

Na ekranu za slanje novca drugim clanovima postojace i opcija za "donacije i ostala placanja". Opcija koju ce malo njih koristiti, ali za neke korisnike ce biti potrebna.

Dopuna preko SMS Fortumo

Do sada je dopuna kredita uglavnom isla preko Onebip, a fortumo je imao samo za Srbiju. Od sutra ce fortumo da bude dostupan i u Hrvatskoj, Bosni, SLoveniji, Nemackoj, Svajcarskoj, Belgiji, Francuskoj, Engleskoj i Holandiji. jednostavniji je sistem, samo se ukuca poruka i to je to.. nema logovanja na sajtove i slicno. Cak sta vise, za malko se i vise novca dobije preko tog servisa. No, probajte, jednostavnije, brze i lakse.

Clanarina

Kako smo naveli vec od sutra startuje clanarina, a ne krediti ni zolari. Kupite clanarinu i znate kad istice i nema gledanja da li vam je skinuo 2 kredita danas ili nije i slicno. Opcije za kupovinu su 1, 2, 3, 6 i 12 meseci. Za 2 meseca se dobija 5% popusta, za 3 meseca 10%, za 6 meseci 20% a za godinu dana unapred 30% popusta na mesecnu cenu. Takodje ce opciono biti i da se kupi samo za 3 dana, po malo vecoj tarifi nego regularnoj. Jos jednom da napomenem, da clanarina ne moze da se prenese na drugog niti da se konvertuje u novac. Za prebacivanje drugom potrebno vam je da imate jos novca na racunu.

Admin pre 11 god

Poceo je novi sistem clanarine, koji je svima verovatno jasan, ali vecini izgleda nije najjasnije kako se stara valuta pretvorila u novu i kako se inicijalno dobila clanarina.

Evo nacina na koji su postojeci Krediti i Zolari konvertovani u cente. Postojeci Zolari su prvo pretvoreni u Kredite (600 Zolara = 1 Kredit). Zatim su ti Krediti dobijeni od Zolara pripojeni postojecim Kreditima. Svakome je obracunata kolicina tih kredita i pretvorena u cente. 1 kredit je imao vrednost 10 centi.

Posto je minimalna clanarina koju treba kupiti 30 dana, tj 300 centi.. svi oni koji su imali manje oid 300 po automatizmu su dobili broj dana clanarine u zavisnosti od broja centi - ali TEK NAKON prvog ulaska na lobby. Oni koji su imali od 300 - 569 centi, njima je po automatizmu upisana 1-mesecna clanarina, a ostatak ostao kao novcana sredstva. Oni koji su imali 570 ili vise,... dobili su nekoliko sati free clanarine dok se ne odluce koju ce inicijalnu duzinu clanarine kupiti. Naravno i za ove dve grupe je inicijalizacija clanarine od momenta ulaska na lobby, a ne po proracunu. Tako da onaj ko ima samo 1 kredit a nije dolazio juce, nije mu skinut... bice kad udje sledeci put.