Uloguj se

Webcam na lobby - PONOVO :)

Novitet (staritet) je webcamera na lobiju! Sa malim razlikama u odnosu na predjasnju varijantu. Nekada kad neko upali cam, svima koji imaju ukljucen video se pali ... i svi su prinudjeni da gledaju ili da iskljuce video, pa da propuste ponekiu video koji se pusta. S obzirom na novi sistem chatovanja, i camera je pretrpela izmene. Cam ce se moci pustati - samo na Main chatu ili na Public chatu. Za lobije 1 i 2, razumljivo je da bude na Publicu, jer na mainu ne mogu pisati. Za privatne lobije, moze ma mainu regularno (moze i na publicu, ali nema smisla).

Da bi se otvorio ekran sa kamerama (otvorice se ispod chata) treba ukucati:

/webcam ili /webcam show

U tom momentu se otvori panel sa kamerama i mozete pratiti i slusati one koji imaju upaljene kamere. Napominjem da vam se ovom komandom NE STARTUJE vasa kamera, vec se samo inicira portal sa kamerama.
Za manipulaciju svojom kamerom, na dnu portala imate tri dugmeta: Camera ON (Ukljuciti svoju kameru), Camera OFF (Iskljuciti vasu kameru ako je ukljucena) i Close Webcams (zatvaranje portala sa kamerama).
U jednom momentu moze biti najvise 6 upaljenih kamera. Ako neko pokusa da upali svoju kameru dok je 6 aktivno, nece uspeti, mora da ceka da se neko iskljuci (ili ispadne )

I mali podsetnik za one kojima kamera pokazuje samo "plavi" ekran: Kamera se, kao ni do sada, ne moze upaliti ako je vec aktivna na msn, skype i slicnim programima. I, naravno, treba biti podesena za flash. Ko ne zna kako da podesi, na ovom linku http://www.youtube.com/watch?v=RIJU6-r0R38 mozete videti kako se podesava.

Uzivajte

p.s. Ovo naravno vazi samo za one sa clanarinom.

Admin pre 10 god

Novi flash player ima neke probleme kad se pokusava otvoriti njegov settings i dozvoliti kameri da se upali u nekim prozorima. Kako bi se to izbeglo i podesilo da vas i ne pitaq vise za svaki deo zokija ponaosob, uradite sledece:

1. Otvorite ovaj link:

http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager06.html

http://www.zoki.com/upload/img/Uefe2xB5i1mHy0VS.jpg

2. U spisku sajtova pronadjite zoki i oznacite ga. Obicno je zoki.com ili www.zoki.com

http://www.zoki.com/upload/img/PXYbesCk5qhiu4Do.jpg

3. Kad ste oznacili, kliknite iznad na "Always allow"... i to je to Ne bi trebalo vise da vas pita za cam na bilo kom delu zoki sajta.

http://www.zoki.com/upload/img/tQlIGNvT5kxjoSoC.jpg