Uloguj se

ZOKI multiplayer - nacin funkcionisanja

Zoki (multiplayer) ce u narednom preiodu doziveti neke promene. Izgled se nece pretereano menjati, cak sta vise Premium clanovi nece osetiti nikakvu razliku ali ce doci do nekih funkcionalnih promena. U sustini radi se o sledecem... svi raniji pokusaji da se apeluje na clanove ili bar neke da placaju clanarinu i time pomazu odrzavanju sajta sveli su se da je Admin optuzivan da se bogatio na racun toga... da je ovo da je ono.. a istina je da on od svog novca koji zaradi na drugim poslovima svakog meseca dotira za placanje servera. Umesto tih apela, na koji neki odgovaraju “necu za inat da placam”, “ne pada mi na pamet”, “sto da placam kad je svuda besplatno” uvodimo nov sistem koji ce moci da zadovolji afinitete svih posetilaca i clanova Zokija. Tako smo korisnike uslovno receno “podelili” u 3 grupacije sa odredjenim nivoom pristupa resursima Zokija.

I grupacija – Gosti
Gost moze kada prvi put (ili po sopstvenom izboru) udje na Zoki u dva klika da zapocne igru ili pridruzi se nekoj sobi. Dakle kao gost, bez ikakve registracije, poznavanja pravila i slicno... moci ce igra limitirani set igra, Ogranicavajuce je to sto gosti nece moci da chatuju, slusaju muziku niti da koriste bilo koju od opcija na lobiju osim da se igraju.

II grupacija – Registrovani clanovi
Registrovani clanovi ce moci da igraju sve osim igara koje se igraju za klikere, da koriste osnovnu (basic) varijantu igranja i chatovanja. Takodje moci ce da slusaju muziku koju pustaju nasi DJ i VDJ-evi.

III grupacija – Premium clanovi (sa placenom clanarinom)
Oni ce moci da koriste sve postojece resurse. Moci ce da biraju i koriste fontove, boje, svoje smajlije i avatare, bez prikazivanja reklama na lobiju, da otvaraju igrice u pop-up prozorima (bez scrollovanja), da pozivaju i koriste PVT sobe...da budu DJi VDJ-ejevi, da ulaze u lobi preko limita... detaljan spisak opcija ce biti naknadno objavljen.

Obzirom da se vec pojavljuju (i pojavljivace se) komentari tipa “uskracena prava”, “diskriminacija korisnika” i slicno... moram da napomenem da svako od vas ima izbor kojoj ce grupaciji korisnika pripasti. Clanarina je simbolicna i prvenstveno podrazumeva mogucnost koriscenja svih opcija koje postoje. Dakle nikome nisu uskracena nikakava prava, a takodje nema govora o diskriminaciji.