Uloguj se

Vrlo važno obaveštenje - poslednje na ovom portalu :)

Kao što i naslov govori, ovo će biti moje poslednje obaveštenje na ovom portalu jer - danas je konačno dovršen potpuno novi portal. Nemojte se odmah hvatati za glavu, znam da mnogi ne vole promene al... garantujem svima da će vam se svideti
Ko je stari zokijevac seća se kako je izgledao takozvani my.zoki.... Bio je 10x aktivniji od ovog vbulletina, no zbo malih problema sa administriranjem, pre dve godine smo odlučili da pređemo na vbulletin, zbog izrazito velike i kompleksne administracije. Tim potezom smo samo administraciji malo olakšali posao, ali smo mnogo izgubili na samoj draži portala. U samom startu nismo uočili da je ovaj board ipak fokusiran najviše samo ka forumu, a drugi delivi sajta koji čine bogatu društvenu mrežu su bili ili zanemareni ili vrlo neorganizovani. To je povuklo i opadanje posećenosti portala, do te mere, da smo odlučiliu da promenimo portal. Pregledali smo desetine raznih social sripti, ali nijedna nije zadovoljavala naše potrebe ka povezivanju ortala sa igricama. I tako... seo ja, zasukao rukave, pomagači, sufleri, ideolozi takođe, i napravismo novi portal, koji je poprilično jednostavniji od vbulletina, sve je na našem jeziku, i prava je social skripta.

Da ne dužim puno, ono što većinu zanimaje da li se moraju registrovati ili menjati password. Odgovor je - ne. Svi registrovani korisnici ostaće registrovani i na novom portalu sa postojećim passwordom.

  • Kompletan profil korisnika - utisci, detaljni profil, mp3 lista, omiljena videa, biće prebačeni na novi portal. Neki podaci sa starog my.zoki će takođe biti iskorišćeni.
  • Svi blogovi sa my.zoki i sa ovog portala biće objedinjeni u blogove.
  • Sve slike sa ovog portala biće prebačeni u kategoriju sa foto albumima.
  • Kategorije videa i ankete biće inicijalno prazne... a verujem da će se brzo napuniti.
  • Grupe se neće prebacivati, tako da na početku neće biti grupa (osim nekoliko inicijalnih, a o tome više detalja u sledećem redu)
  • Forum se NEĆE prebacivati, jer ga u ovom obliku i neće biti na novom portalu. Ali na novom će biti Diskusije umesto Foruma. Biće prebačeni neki forumski delovi (umetnički delovi tipa poezija i sl) za koje će se otvoriti inicijalna grupa pod kategorijom Umetnost, kao i ova kategorija - obaveštenja.
  • Pošta će biti isključivo na portalu - neće više biti posebno za portal a posebno za igre. Poštu koju imate sad, nećemo prebacivati na novi portal, tako da ako imate neke važne poruke, sačuvajte ih.
  • Neki multiplayer delovi (avatari, smajliji, članarina, pomoć) će takođe biti na portalskom delu.
Sve u svemu, uveren sam da vam neće biti nista komplikovano.

Sam multiplayer deo neće pretrpeti velike izmene osim u dizajnu, koji će biti identičan dizajnu portala. Raspored će vrlo sličan postojećem rasporedu uz nekoliko modifikacija i dodataka. Jedan od dodataka je tzv Radio Pro, koji će biti u listi između spiska radio kanala i video kanala. To je radio koji će moći da puštaju nekolicina korisnika, sa svog računara, u dosta većem kvalitetu od standarndog radija na zokiju a moći će da slušaju samo korisnici sa članarinom. IMa još jedna izmena - dodavanje prijatelja i blokiranih neće više biti na multiju. Svi koji su vam prijatelji na portalu po automatizmu biće prijatelji i na igricama. Isto važi i za blokirane.

Od ovog momenta se zatvaraju nove registracije na portal. Za nekoliko dana biće zoki.com totalno zatvoren kako bi se importovali podaci sa starog portala, sredili i sam portal testirao direktno na serveru. Sam prekid ne bi trebalo da traje duže od 24h.

Novi portal NEĆE menjati svoju adresu - i dalje će sve biti na www.zoki.com.

Srećno nam bilo na novom portalu!

Admin pre 9 god

Od sutra ujutru, petak, 18.11.2011. kako portal tako i multiplayer, bice zatvoreni dok se ne postavi novi portal. Ocekivano vreme za ponovno ukljucivanje je 12-48h.