quietly - Posteri

Onima koji vrede, vreme ništa ne može!


P_t_i_c_i_c_a, 11god

ja mislim da nesto vredim.

ni oni sa prackom mi ne mogu nista..

quietly, 11god

Vrediš koliko te ta tvoja krila nose Elem setih se jedne divne priče o orlu i petlu:

Leteo orao po visinama, naslađivajući se lepotom sveta i misleći:

„Prelećem velika prostranstva i vidim brda i doline, mora i reke, lugove i šume; vidim mnoge zveri i ptice; vidim gradove i sela i kako žive ljudi; a evo seoski petao ni za šta ne zna, a osim za svoje dvorište, gde vidi samo malo ljudi i stoke; odleteću kod njega i ispričaću mu o tome kakav je život u svetu.“

Sleteo je orao na krov seoske kuće i video kako se petao veselo šepuri i šeta između svojih kokški i pomislio: „Znači, on je zadovoljan svojom sudbinom; ali ipak ću mu ispričati o onome što ja znam’’.

Počeo je orao da priča petlu o lepoti i bogatstvu zemlje. Petao ga je u početku slušao pažljivo, ali ništa nije razumeo. Orao, videći da petao ništa ne razume, ražalosti se, i poče da mu bude teško da razgovara sa petlom; a petao, ne shvatajući o čemu govori orao, rastuži se, i bi mu teško da sluša orla. Ali, svako od njih ostao je zadovoljan svojom sudbinom.

Tako se dešava i kada učeni čovek razgovara sa neukim, ali još više, kada duhovan razgovara sa neduhovnim.

Duhovan čovek je sličan orlu, a neduhovan petlu; um duhovnog se i danju i noću poučava po zakonu Gospodnjem i molitvom se uzdiže ka Bogu, a um neduhovnog je vezan za zemlju, ili je zanet pomislima. Duša duhovnog se naslađuje svetom, a duša neduhovnog ostaje pusta i rasejana. Duhovan, kao orao leti visinama i dušom oseća Boga i vidi ceo svet, čak iako se moli u noćnoj tami, a neduhovan se naslađuje slavoljubljem, ili bogatstvom, ili traži telesnih naslada. I kada se duhovni sretne sa neduhovnim, obojici je težak i tužan razgovor.

tri_praseta, 11god

jes al zato petao firtza swaki dan... i to drugu!!! a kad zapewa i gazda ustane

quietly, 11god

ustane da od pevca napravi domaću supicu

tri_praseta, 11god

bolje i u supu nego da ga lowtzi uputzaju iznerwirani shto nisu ulowili nikakwog fazana

tri_praseta, 11god

to je samo obichno zrntze peska

quietly, 11god

koje ume da sluša kako rastu biljke...

P_t_i_c_i_c_a, 11god

Kasno vidjeh sto pisete vas dvoje..

meni se prispalo, tako da ja idem u krevet dok neko nije napravio  supu od mene..

quietly, 11god

Beži na vreme.... ja pravim čvarke i kawurmu

P_t_i_c_i_c_a, 11god

hocu i ja cvaraka.mmmmm

quietly, 11god

hahaha..pavam..pavam

P_t_i_c_i_c_a, 11god

hahahah otisla sam inace padoh sa stolice..nocka..

quietly, 11god

otišla i ja mah..mah

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.