quietly - Posteri

Onima koji vrede, vreme ništa ne može!


ja mislim da nesto vredim.

ni oni sa prackom mi ne mogu nista..

quietly, 9god

Vrediš koliko te ta tvoja krila nose Elem setih se jedne divne priče o orlu i petlu:

Leteo orao po visinama, naslađivajući se lepotom sveta i misleći:

„Prelećem velika prostranstva i vidim brda i doline, mora i reke, lugove i šume; vidim mnoge zveri i ptice; vidim gradove i sela i kako žive ljudi; a evo seoski petao ni za šta ne zna, a osim za svoje dvorište, gde vidi samo malo ljudi i stoke; odleteću kod njega i ispričaću mu o tome kakav je život u svetu.“

Sleteo je orao na krov seoske kuće i video kako se petao veselo šepuri i šeta između svojih kokški i pomislio: „Znači, on je zadovoljan svojom sudbinom; ali ipak ću mu ispričati o onome što ja znam’’.

Počeo je orao da priča petlu o lepoti i bogatstvu zemlje. Petao ga je u početku slušao pažljivo, ali ništa nije razumeo. Orao, videći da petao ništa ne razume, ražalosti se, i poče da mu bude teško da razgovara sa petlom; a petao, ne shvatajući o čemu govori orao, rastuži se, i bi mu teško da sluša orla. Ali, svako od njih ostao je zadovoljan svojom sudbinom.

Tako se dešava i kada učeni čovek razgovara sa neukim, ali još više, kada duhovan razgovara sa neduhovnim.

Duhovan čovek je sličan orlu, a neduhovan petlu; um duhovnog se i danju i noću poučava po zakonu Gospodnjem i molitvom se uzdiže ka Bogu, a um neduhovnog je vezan za zemlju, ili je zanet pomislima. Duša duhovnog se naslađuje svetom, a duša neduhovnog ostaje pusta i rasejana. Duhovan, kao orao leti visinama i dušom oseća Boga i vidi ceo svet, čak iako se moli u noćnoj tami, a neduhovan se naslađuje slavoljubljem, ili bogatstvom, ili traži telesnih naslada. I kada se duhovni sretne sa neduhovnim, obojici je težak i tužan razgovor.

tri_praseta, 9god

jes al zato petao firtza swaki dan... i to drugu!!! a kad zapewa i gazda ustane

quietly, 9god

ustane da od pevca napravi domaću supicu

tri_praseta, 9god

bolje i u supu nego da ga lowtzi uputzaju iznerwirani shto nisu ulowili nikakwog fazana

tri_praseta, 9god

to je samo obichno zrntze peska

quietly, 9god

koje ume da sluša kako rastu biljke...

Kasno vidjeh sto pisete vas dvoje..

meni se prispalo, tako da ja idem u krevet dok neko nije napravio  supu od mene..

quietly, 9god

Beži na vreme.... ja pravim čvarke i kawurmu

hocu i ja cvaraka.mmmmm

quietly, 9god

hahaha..pavam..pavam

hahahah otisla sam inace padoh sa stolice..nocka..

quietly, 9god

otišla i ja mah..mah

Copyright Zoki Games © 1995-2023. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.