Uloguj se

aisa - Blogovi

Pricam ti pricu

Bukvalno cu vam prepricati jednu pricu, tj. indijsku legendu. Ne znam zasto , ipak cu je podeliti sa vama.

Legenda kaze da je bog stvorio muskarca od svega stalnog, stabilnog sto mu je bilo na raspolaganju. Potom je shvatio da mu nije 

ostalo nista od cega bi stvorio zenu. Razmisljao je i na kraju uzeo mesecevu punocu, savitljivost granja , treperavost trave, svetlost sunca, placljivost oblaka, strasljivost zeca, ustvari sve nestalno i nestabilno sto je imao .  Medjutim, posle nedelju dana muskarac dodje kod boga i kaze da hoce da vrati stvorenje koje mu je dao jer ga neizmerno unesrecuje. Bog uze zenu nazad ali posle par dana eto muskarca, hoce zenu nazad:Gospode, od kad sam vratio ono stvorenje, život mi je postao tako prazan. Stalno mislim na nju – kako je plesala i pevala, kako me je ispod oka gledala, kako me je zadirkivala i kako se naslanjala na mene. Bila je tako lepa i tako nežna u dodiru. Obožavao sam da slušam njen smeh. Molim Te, vrati mi je natrag.

Ispuni mu bog zelju, vrati je .Al opet sreca ne potraja, eto njega nazad opet da vrati zenu , kaze : vise me unesrecuje nego sto me usrecuje.

Bog mu je okrenuo ledja rekavsi da se ljubav uci. Ljubav se ne uci, uci se prihvatanje, uci se potiskivanje sopstvenog ega. Sve dobro koje ljubav donosi samo je jedan deo nje, ljubav se pati, ljubav se cezne, ljubav boli koliko i usrecuje.

Koliko ustvari prihvatamo jedni druge? Ali prihvatamo bez zelje da druge prilagodjavamo sebi ...

Vesnockaja pre 6 mes

Vidi, da si ti napisala priču, bilo bi ok, ali nisi. Samo si je prepisala, zato te ocenjujem negativno.

 

; background-repeat: repeat; max-height: 491px; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Open Sans", Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 21px; background-color: rgb(246, 246, 246);">

MUDROST ZAUVEK: Prelepa indijska priča o ljubavi će vas ostaviti bez daha!

Foto: Profimedia
Žar vatre i hladnoća snega, brbljivost papagaja i pev slavuja...

Kada je Stvoritelj završio sa stvaranjem muškarca, bio je svestan da je iskoristio sve sastojke, koji su mu bili na raspolaganju. Nije bilo više ničega trajnog, stabilnog, čvrstog od čega bi mogao stvorit i ženu.

Stvoritelj je dugo vremena razmišljao i na kraju uze: mesečevu puninu, savitljivost vinove loze i treperenje trave, vitkost trstike i cvetanje cvetova, lakoću listića i svetlost sunčevih zraka, plačljivost oblaka i nestalnost vetrova, zečju plašljivost, paunovo šepurenje, mekoću ptičjeg perja i tvrdoću dijamanta, slatkoću meda i okrutnost (ljutinu) tigra, žar vatre i hladnoću snega, brbljivost papagaja i pev slavuja, dvoličnost lisice i vernost majke lavice. Pomešavši sve te netrajne elemente, Stvoritelj stvori ženu i dade je muškarcu. 

Nakon sedmicu dana dođe muškarac i reče:

- Gospode, stvorenje koje si mi dao jako me unesrećuje. Toliko govori i tako me nemilosrdno muči da ne mogu predahnuti. Hoće da se neprestano brinem oko nje i tako gubim vreme. Plače za svaku sitnicu i živi besposleno. Došao sam da Ti je vratim, jer ne mogu s njom da žiivim. 

 

bračni par
Foto: Profimedia

 

- Dobro – odgovori Stvoritelj i uze je natrag. 

Nakon sedmicu dana vrati se muškarac i reče:

- Gospode, od kad sam vratio ono stvorenje, život mi je postao tako prazan. Stalno mislim na nju – kako je plesala i pevala, kako me je ispod oka gledala, kako me je zadirkivala i kako se naslanjala na mene. Bila je tako lepa i tako nežna u dodiru. Obožavao sam da slušam njen smeh. Molim Te, vrati mi je natrag.

- Dobro – odgovori Stvoritelj. I muškarac je opet uze k sebi. 

Nakon tri dana opet dođe i reče:

- Gospodine, ne razumem i ne znam to objasniti, ali nakon svih mojih iskustava s onim stvorenjem, došao sam do zaključka da mi pravi više problema nego radosti. Preklinjem Te, uzmi je natrag! Ne mogu s njom da živim!

- Ali ne možeš živeti ni bez nje – odvrati Stvoritelj. 

Zatim se okrenu leđima do muškarca i nastavi svoj posao. 

Muškarac sav razočaran reče: „Što da radim? Niti mogu da živim s njom, a ni bez nje!“ 
Ljubav je osećaj koji treba učiti. 
To je napetost i ostvarenje. 
To je velika čežnja i neprijateljstvo. 
To je radost i bol. 
Nema jednoga bez drugoga. 
Sreća je samo deo ljubavi – onoga što treba naučiti. Patnja takođe spada u ljubav. Ona je tajna ljubavi, njena lepota i njen teret. Ljubav je osećaj koji treba učiti.

aisa pre 6 mes

da me i drugi ne shvate pogresno, vrlo je bitno procitati sta je napisano. na samom pocetku pise da cu bukvalno prepricati pricu, tj.indijsku legendu.

tri_praseta pre 5 mes

Veco sto konstantno hejtujes ovu devojcicu? Meni je zabavna. Koliko se secam pravila koja se odnose na pisanje blogova, objavljuju se samo autenticne price. C/P tekstove sa interneta moderatori su svojevremeno brisali. Ali bilo neko drugo vreme, sad "blog" sekcija skoro da nikog i ne zanima. Nastavi da pises, nisi losa. A i malo da ozivimo i ovaj deo foruma. Pozzdrav od prasica