crna djavolica - Blogovi

Kavez


Znate li sta znaci kavez? Ne nije to taj na koji vi mislite. To je jedna druga vrasta kaveza i samo ce retki to razumeti. Sad me slusajte i shvaticete. Osamdesetih je rodjena prekrasna devojcica crne kose i zelenih ociju.  Bese rodjena u zlatnoj kolevci  kako bi to neki rekli.

Imala je sve, a nije imala nista. Mnogi su joj zavideli na tome i bili ljubomorni, jer su zeleli da budu na njenom mestu. Da imaju sve te lepe stvari koje je ona imala. Ali nisu bili svesni da njoj od toga nista nije znacilo i da bi sve dala za zrno njihove slobode . To vam je moj  zlatni kavez . Imala je sve sto su drugi zeleli , ali nije imala ono sto su drugi imali. I sve bi dala da je mogla imati tu slobodu kao ostali.

A dragi moji slobada vam je jako bitna stvar i ima neprocenjljivu vrednost. Imati slobodu kretanja, razmisljanja i odluka. Njoj je sve unapred bilo isplanirano, koju ce skolu zavrsit, za koga ce se udati ... Nije se mirila sa sudbinom ali svi njeni pokusaji da se otrgne  padali su u vodu.  Ipak je ona bila cerka jednog milionera i nije mogla  sama odlucivati o svom zivotu.

Jednog popodneva vracajuci se iz skole, u prolazu je ugledala grupu veselih cura i momcica. Neko iz mase ju je prepoznao i pozvao po imenu da im se pridruzi. Kako je prilazile susrela se sa njegovim zeleno plavim ocima. Pruzila mu je ruku da se upoznaju, od samoga dodira njegovog dlana sva se stresla i kroz citavo telo joj je prosla neka neobicna jeza za koju do sad nije ni znala da postoji.

 

Rekao joj je: ”Dat cu ti svijet". Odgovorila mu je: ”Hvala, ali imam svoj vlastiti”.  Od toga dana njih su dvoje postali nerazdvojni i uz njega je uspela da zaboravi na planove svojih roditelja.

Kad god je bilo prilike i kad je ona mogla pobec od svojih roditelja, oni su to vreme provodili zajedno. U skoli se trudila da i dalje bude najbolja da joj roditelji ne bi posumnjali nesto.

Kako su mesci prolazili tako je rasla i njihova ljubav. Postali su najlepsi ljubavni par u skoli. Nisu osetili kako im se je vreme brzo proslo dok nije dosao dan kad su pocele pripreme za maturu o kojima su svi pricali.

Ona je postala sve hladnija i zatvorenija prema njemu... Znala je sta je ceka posle mature, ali se trudila da on to ne oseti. Konacno je dosao i taj dan njihove mature. Dosla je sama jer on zbog njenih roditelja nije smeo poci po nju.

Vece je vec uveliko bilo u jeku kad je ona stigla na proslavu.Odmah je ugledao i prisao odusevljen njenim izgledom.te veceri su i zvnicno proglaseni najljepsim parom te generacije.

Vece je teklo uobicajenim tokom i sve je bilo kako treba, samo je ona bila zabrinuta ... Nije imala hrabrosti da mu kaze da se od te veceri nece vise videti. U njenoj glavi su se vrzmale misli brzinom svetlosti, trazila je pravi nacin kako da mu kaze da zeli bas te veceri da mu se preda  cela. Da konacno postane zena  i na taj nacin postane njegova.  Kada su pricali o toj temi, on je uvek govorio da je previse rano za to, da imaju vremena...

Ona je shvatila da je nocas poslednja prilika da mu pokaze koliko ga voli, samo je trebala naci pravi nacin da mu to kaze.

Kako je vece teklo i vreme je odmicalo, svo drustvo je pocelo da se opusta uz  neko pice... I njih dvoje su isto  pili ali umereno u nekim normalnim granicama. U jednom trenutku krece pesma "Roxette - It Must Have Been Love"

Zamolio ju je za ples.  Ona je ustalai onako pripijeni jedno uz drugo tiho mu je sapnula "Nocas zelim da ti se predam, nemoj me odgovarat od toga sad je pravo vreme za to"

Znate sta se desilo te noci ne moram vam ja pricati, niste deca, samo cu vam reci da kad je on zaspao ona se obukla i izvukla se iz sobe i otrcala kuci mokrog lica od suza.

 Ona je tog dana otputovala za Ameriku na dalje skolovanje i usledilo je ono od cega nije mogla pobeci. Udaja  za odabranika njenih roditelja.

Mozete zamislit njegovo razocarenje kada se probudio i na jastuku video da nema nje. Tek posle nekoliko dana, saznao je da je ona zauvek posla u nepovrat i da se njihova prica zavrsila.

Nije je mogao tako lako preboleti ali je produzio sa svojim zivotom, zaposlio se a ubrzo i ozenio  nekom kliknom iz kraja koja je bila luda za njim.

Nakon 10 godina slavila se godisnjica mature i opet su se svi okupili. Samo nje nije bilo... Dosla je pri kraju zabave. Svi su zanemeli kad su je ugledali. Samo je pozdravila sve i uputila se ka njemu. Nemo je stajao ispred nje bled kao krpa i nije mogao progovoriti. I opet ona ista stara dobra pesma "Roxette - It Must Have Been Love" samo sto je ona ovaj put zamolila za ples,  a on ju  je priglio kao te davne veceri.

Ove noci mu je opet tiho sapnula ali malo drugaciji teks: "Volela bih da se sutra nadjemo negde na kafi zelim te upoznati sa nekim"

U dogovoreno vreme su se nasli na trgu u nekom poznatom kaficu. Kada je usla u kafic on je vec sedeo za jednim stolom u cosku.

Sela je preko puta njega i rekla zelim da te upoznam sa jenom osobom i  ne znam hoce li ti biti drago kada je ugledas,  ali moja je obaveza bila da ti je dovedem i upoznam je sa tobom.

On je samo klimnuo glavom  da zeli da vidi ko je ta osoba. Pozvala je neki broj i posle kraceg vremena usla je jedna crnokosa devojcica zeleno plavih ociju. Pogledala je u njega,  pruzila je svoju sitnu rucicu i i tihim glasom rekla "Marija".

Tihim glasom je prosaputala: "Ova devojcica je plod nase ljubavi, ali nisam imala hrabrosti da ti kazem, jer sam se plasila reakcije svojih roditelja, ako nekim slucajem saznaju da sam ti rekla... Znas, oni su mi bili vec ugovorili brak... Bogat brak.. I nista nije smelo da osujeti taj poslovni plan moga oca".

"Sada mi se ukazala prilika za to, moji su nedavno poginuli u saobrcajnoj nesreci, a ja sam zelela da upoznas svoju devojcicu. Znam da je kasno i da imas svoj zivot ali nisam mogla ni tebi , a ni njoj to da uskratim.

"Ne trazim nista od tebe, sve imamo ali je njoj, a i meni bilo potrebno da se upoznate". Ostavljajuci ga bez teksta ustala je,  uzela devojcicu za ruku i krenula  prema vratima. Zastala je i okrenula se da ga jos jednom pogleda u te zeleno plave oci poslednji put. Ali videla je samo suze... Krupne... Muske... Bez jecaja... Samo suze...

Sutradan je  na aerodromu  dok je vukla dete u jednoj ruci, a preteski kofer u drugoj, zureci da cekira karte koje je drzala u zubima, slucajno bacila pogled na terminal, cisto da proveri svoj let i  zastala iznenadjena i sokirana. Umesto uobicajenih podataka na terminalu o destinacijama i vremenu polaska aviona, stajalo je krupnim slovima ispisano "Marija, tata te mnogo voli"... Zastala je ukocena, usana otvorenih u nemom kriku, dok su karte, kao latice ruze oduvane vetrom, padale na pod aerodromske zgrade... Oduvane istim onim vetrom sto ju je zamrsio kosu... Kosu i dusu... Jednom....

 

tri_praseta, 10god

e owako... poshto sam ja (aktzenat na ja) radio korekturu owog bloga, jer nasha djawolitza lepotitza slabo barata owozemaljskim jezitzima (nadam se da barem zna da se ljubi frantzuski), netju ga chitati... samo da wam kazhem da je htela na kraju swe da ih pobije, pa da se gosti njihowim dushama, ali sam JA (o5 aktzenat na ja) uskochio u poslednjem trenutku i dopisao kraj kakaw owaj blog i zasluzhuje  

p.s. upload na zoki je bio posebna awantura

 hvala na pomoci  a da li znam da se ljubim na fracuskom to ce ostati tajna

quietly, 10god

možeš i na nekom drugom jeziku, pasence je poliglota

tri_praseta, 10god

otkritjesh mi tajnu... jednom...

ne ja samo na francuskom 

pitanje je kome i kad cu odkriti 

 

tri_praseta, 10god

samo se ti otkrij, netjesh da nazebesh

Voljena, 10god

Cestitke DjaFolki za blog, a tebi prasitj hvala na pomoci. Dobro da si rekao francuski, da nisi trazio australijski (down under)

tri_praseta, 10god

e nisam to znao, da se blajw tako zowe

hvala voljena 

veverica, 10god

bezi bre...rasplaka me ...ajd sad nastavak sa srecnim krajem

quietly, 10god

ne plači veveee..vidiš da nas hvataju na emocije - ko političari

veverica, 10god

e oni ne mogu da me rasplacu nikako...nisam bas toooliko luda

quietly, 10god

ja evo danima plačem od smeha čim uključim tv

veverica, 10god

ja ga uopste ne ukljucujem...mnogo mi lepse bez njega...ne znam da li je gore slusati ih ili gledati ili ne daj boze i jedno i drugo

sledeci ce biti sa srecnim krajem ako me neko u medjuvremenu ne rastuzi 

crna djavolica
Popularni u poslednjih 30 dana
Najpopularniji blogovi

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.