- Blogovi

 

Pahuljici


         Te godine prvi sneg je zakasnio, baš kao i ove.Savio je glave nežnim ljubičicama koje su zbunjene decembarskom toplinom izvirile gledajući da li je proleće poranilo ove godine. Čak je i krhka magnolija pustila pupoljke bledo ljubičaste boje dišući čudni polen toplih dana.

       Novonadošla zima nije izazvala previše radosti. Čizme, bunde, lopate za čišćenje snega postadoše redovna pojava svakog dvorišta, a crveni nosevi i ledene ruke  moda od koje su mislili da su se spasli bar ove zime postadoše uobičajene.

        U jednoj bašti na periferiji grada devojčica plavkaste kose i zlatastih pegica, obasipala je ulicu svojim veselim smehom. Ona i njen najbolji drug pravili su zamak od snega, dok su im pahulje ukrašavale kape i topile se na nasmejanim licima. Smeh na trenutak zaustavi zimsku depresiju grada. Prenuti tako zaraznim smehom prolaznici  zastadoše vremeplovom vraćeni u svoja detinjstva kad je zime značila pravljenje zimskih anđela i ostadoše na tren ukočeni s osmehom na licu.

*

        Prošlo je od tada dosta godina.Bivša devojčica je stajala ko zna koji put na sivom peronu čekajući nekadašnjeg dečaka da se vrati iz daljina. Izašao je među posednjim putnicima , umoran, ali s tračkom nekog mladalačkog sjaja u očima.

       Putovanja više nije bilo, dugogodišnji san je postao stvarnost.Nema selidbe, umora beskrajnih putovanja...Samo njih troje...Zavrteo je bivšu devojčicu..Još jednom su prolaznici zastali ostavši prenuti lepotom prizora.

*

        Na istoj adresi jedna plava devojčica pravila je zamak od snega. Kosu su joj obasjavale zlataste pahuljice. Anđeo, da, njihov anđeo...doneo je proleće i u januaru....

      

tri_praseta, 10god

bash ne wolim

quietly, 10god

baš ne volim Djola djoLavoG

P_t_i_c_i_c_a, 10god

Znam koga volis, snimio je novi album..ima dobra pesma...

postavila sam je tamo u videa..pogledaj ako je vec nisi cula..

neizbezna, 10god

neizbezna, 10god

loli tebe punoooo tvoja pahuljica :****

_Umaaa_, 10god

uhhhhhh predivno mila moja

sofi-mk, 10god

Ja nemam sta reci na ovo...vrhunski!! Bravo draga moja Emma 

P_t_i_c_i_c_a, 10god

Prelepo emma_

znala sam da ces napisat lep blog, napisala sam to u mom posteru..

P_t_i_c_i_c_a, 10god

samo ti pisi.. necemo se dosadjivat bar ce mo nesto citat..

P_t_i_c_i_c_a, 10god

Nije nesto nego preleo, lose sam se izrazila...

 

Popularni u poslednjih 30 dana
Najpopularniji blogovi

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.