quietly - Blogovi

Ja imam talenat


Pamtim to kao da je bilo danas…. Šipak, pamtim. Ništa ne pamtim. Ja sam bre ekspert u zaboravljanju. Sa mnom ako odeš u bioskop recimo, očekuj da ću te nakon projekcije pitati:

-Koji smo to film gledali ?!

Da ne govorim o tome koliko sam brža od svetlosti u zaboravljanju imena osobe sa kojom se upoznajem. Ali ima nešto što pamtim, što zarežem duboko u mom sećanju, a to je onaj slučajni pogled koji sam uhvatila, način na koji nešto govori mnogo važniji od teme o kojoj priča.

Još kao bebać očigledno je bilo da ću se u mnogo čemu razlikovati od onih koji mi  život podariše. Malo sam plakala, puno se smejala i želela pre vremena da odrastem.

Puno sam volela da mi se čita (dok to jednog dana i sama nisam naučila), volela da recitujem, da pevam, i tako…kao jako mala latila sam se mikrofona, izazvala ovacije u publici, štipkanje za rumene obraščiće, i doživljavala na raznoraznim mestima i manifestacijama jedno isto pitanje:

-Mala, čija si ti ?

-Mamina i tatina..valjda.

Ni tada nisam znala čija sam, čiji delić mozaika koji fali da bi bio potpun. Ali sam jedno shvatila mnogo kasnije, mikrofon i pozornica nisu za mene.

Prva i najvažnija uloga koju mi je onaj gore reditelj namenio je bila uloga nakončeta. Puno su me voleli. Toliko puno da su se oduprli predrasudama da nakonče treba da bude dečak a ne devojčica.

Čika Vuk je želeo baš mene jer je po rečima mog tate koji mi je sve to ispričao, želeo da mu deca kao ja budu zdrava i vesela. Ova nošnja nije slučajna, ponosno sam je nosila, jer sam bila najmladji član KUD „Karadžić“ folklorne sekcije. Imala sam svega 4 godinice. Vuk i njegova izabranica, izrodili su tri sina. Mašala!!

Trčala sam hrabro kroz život, sa par flastera na kolenima, koji su tada krili ožiljke na koje sam danas prilično ponosna. Trčala sam toliko brzo, da me ni majka nije mogla stići, ni vetar..trčala brže nego što je breza u mom dvorištu rasla. Kad smo već kod breze, suze koje sam pustila onog dana kada su je posekli, sigurna sam niko više nikada neće moći izmamiti.

Sada..ne trčim. Hodam polako. Vazda obraćam pažnju na kamenčiće po putu, na osmehe komšija, na galamu ničim izazvanu, na smeh koji potrese čitavo biće. Fakat je to život. Jedno znam, ma koliko zrelo izgledala danas, ipak ja ništa nisam naučila. Hvala vam(tata i mama) što ste mi podarili šansu da postanem i ja delić svetlosti koja nekome može da oboji dan.

 

 

slika, 10god

cuj ona pevacica

quietly, 10god

Na vreme sam batalila mikrofon. Od njega rastu (.)(.)

slika, 10god

a od recitacije dope

slika, 10god

a ti crvenokosa jel

quietly, 10god

Mnogo sam volela da recitujem...hahaha mhm..crvenokosa

tri_praseta, 10god

mmm tzrwenokosa, tako bih te shtipkao za... obrashchitje?

quietly, 10god

queequeg, 10god

Volim kad mi obojis dan i ne prestaj da pevas molim te.

quietly, 10god

Otišla da vežbam refren. x3

tri_praseta, 10god

shirokogrudo nema shta

Sigmund_Freud, 10god

Znaci ti si ta, ona koju je Branko Kockica zaHeebo za honorar

quietly, 10god

Obećanje je u njegovom slučaju značilo samo jedno: Laganje

Sigmund_Freud, 10god

Moze i meni jedan blog za sitnu lovu, uz novi Brejkersov singl?

 

quietly, 10god

ne može ni za brdo šampita

Sigmund_Freud, 10god

A za kilo poljubaca?

quietly, 10god

Ni za brdo karamela

Sigmund_Freud, 10god

Pffff, bas si neki..... Balasevitj

quietly, 10god

Znala sam da ga voliš. Folirantu

3MaljenA0, 10god

smej se smej uvek se smej...osmeh ti najlepse stoji 

quietly, 10god

Morrison, 10god

volim crvenokose,jos kad bi nastavila da recitujes,i ja bi te stipnuo za...obrascic hteo sam reci,obojila bi mi dan

quietly, 10god

Morrison, 10god

sad stvarno salu na stranu..volim da citam blogove,ali ovo sto vidim u poslednje vreme nisu blogovi..jedino queequeg pise pravi blog i zadovoljstvo ga je citati..ono sto bih tebi savetovao a ne moras poslusati,je da se drzis poezije,mislim da ti ona lezi savrseno..mozda i ja zasluzim da mi jednom posvetis blog kao sto ga je prasule zasluzio

tri_praseta, 10god

a ja a ja? shta queque koji djawo, a ja? ja (o5 aktzenat na ja) sam blog zasluzhio blogowanjem ja

quietly, 10god

Hvala Morrison, imaću to u vidu.

Pasence, validno je jedino ono što ja kažem. Ti si brej najbolji bloger ever ! Akcen't na Ti

tri_praseta, 10god

ako si mu rekla

Soya, 10god

preslatko

Sofija, 10god

Prelepo gupačo mojaaaa A ubrzaj korak ne vuci se toliko !

quietly, 10god

Žurim ja, al' polako. ***

neizbezna, 10god

divotica quie

quietly, 10god

hvala beznić

neizbezna, 10god

P_t_i_c_i_c_a, 10god

Ambiciozno dete si bila.. prelepo gye...

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.