quietly - Blogovi

Kako nisam dobila posao


S’ dolaskom vučizma na presto naše lepe Srbije, stigle su i neke nove bajke. Realnost sasvim drugačija, ali i to je opravdano obzirom da se nalazimo u samom vrtlogu reformi. Reforma u obliku torte, mnogima poznata, mnogima omiljen slatki ubica, nanosi organizmu mnogo više štete nego koristi. Ali..ko normalan razmišlja o tome, dok mu hormon sreće piči 300 na sat. I ove političike reforme takodje imaju visok stepen UV zračenja u ovom slučaju na moj mentalni sklop. Inače odlično sklopljen. Pre neki dan odem da tražim posao u jednoj firmi i evo šta se desilo u tih pola sata.

-Dobar dan. Izvolite, sedite.

-Hvala.

-Vaše ime?

-Da, moje je majke mi. Msm čije bi bilo ako nije moje?!

-Hahaha, nisam mislio na to, nego kako je vaše ime?

Napravih pauzu, posavetovah se sa mojim imenom..

-Kaže da je dobro, mada mu u poslednje vreme zasmeta kada ga neki izgovore sa nenaglašenim akcentom na koji je inače naviklo.

-Hahaha..ti izgleda uvek tražiš dlaku u jajetu? Hteo sam reći :“kako se zoveš?“

I tako, uspesmo da se sporazumemo taj nazovi šef i ja. To kako je on izgledao, veze nema sa njegovim IQ o kom sam shvatila mnogo nakon daljeg razgovora. Zar je to uopšte bitno kada imaš bogatog uju koji je direktor firme? Nije, naravno da nije. I nije bitno što je obukao roze košulju i stegao (nedovoljno) zelenu kravatu.

-Nema šta, duhovita si..mudrica, bilo bi zabavno raditi sa tobom. Razlog zbog kojeg te ne mogu primiti u radni odnos je što si navela da nisi sigurna da više nećeš rađati decu. Nama trebaju ozbiljni radnici, koji iza sebe imaju formirane porodice.

Izadjem iz kancelarije.

Izadjem iz firme.

Izašla bih ja i iz države. Ali…

Otišla sam da izvadim pasoš…….

 

3MaljenA0, 10god

Sta se tice posla mislim da ce te ista sudbina snaci bilo gde da odes ali to je za mene trenutno manje bitno. Kad si vec otisla po pasos znaci mogu da se nadam da ces mi uskoro stici u goste

quietly, 10god

Za ličnu kartu mi nisu dopustili da se slikam NAŠMINKANA nego sam morala da odem kući i skinem šminku. E za pasoš ću se slikati NAŠMINKANA. Mislim da su im trebala biti važna jedino dva simpa mladeža u uglu moje brade. Dolazim maljeno obavezno. :***

veverica, 10god

Šta reći...tako nam je u zemlji Srbiji, a kukaju kako nam je mali natalitet.

gipsy, 10god

Najsladje mi to kad krenu sa Vi a zavrse sa ti...

Ali mislim da nigde nije kao kod nas. Ako nemas decu... aha imaces, pa ces koristititi porodiljsko, ako imas, koristices bolovanje kad dobiju boginje, ako nemas a kazes da ne planiras, smatraju da si lazov pa nisi podobna. A negde si cak morao i da potpises nesto kao ugovor da ne planiras trudnocu u periodu koji oni smisle. 

Uglavnom, razgovor je trebalo da zavrsis ti, recima "nemate vi pojma sta gubite" 

Zdravo, cao, ajt!

Svidimo se na Karibama, Tihana!

gipsy, 10god

p.s. Ako kazes da su ti deca velika, onda garant imas osteoporozu, pa opet ne valjas

quietly, 10god

queequeg, 10god

Pomislih da ces napisati za foru sa probnim radom. Kada ti neces ja cu. Znate sta rade frajeri? Kad treba radnici da im idu na godisnji, daju oglas da primaju nove radnike. Probni rad, makar 7 dana, za dz. Dodje njih 5-6 odrade taj period i naravno javice im za mesec dva. Verovatno niko i ne dobije posao. Tako da je ovo u blogu super.

quietly, 10god

Smenjuju se. Svake sedmice druga ispomoć. I na kraju nikoga neće zaposliti.

tri_praseta, 10god

S’ dolaskom vučizma na presto naše lepe Srbije, stigle su i neke nove bajke.

posle owe rechenitze wetj sam lajkowao blog, a sad i d aga prochitam

tri_praseta, 10god

kakaw blog tihana...kakaw blog.... missim da je owo neshto najbolje shto si napisala na zokiju. ponosan sam na tebe... chista emotzija  

quietly, 10god

Malo matematike

odliv mozgova + izliv emocija = x

x= izliv emocija - odliv mozgova

x= vučizam

gipsy, 10god

Ali ja ipak mislim da to nije doslo sa Vucicem, sve to postoji vec da ne kazem decenijama, al 15 godina sigurno. Sto se njega tice, on je meni bio direktor jedno kratko vreme, posto je moja firma bila opstinski prilepak pa su nam uvek neke glavonje postavljali za direktore. uglavnom dok je Vucic bio direktor niko nije bio otpusten. Ne branim ga, taman posla jer vidim kud srljamo od kad je on glavni baja drzave. Al to tako valjda biva, sto veca vlast, to veca i sila.

quietly, 10god

Tada je bio političar iz senke. A sada je glavni i odgovorni urednik. Ne volim da psujem, osim kad' moram. Zamolila bih neku zemlju da mi da azil, čisto preventivno, dok me u starom dobrom maniru ne proglase za " stranog plaćenika i domaćeg izdajnika."

gipsy, 10god

Pa sad... glavan da, ali odgovoran? Kome? Ja bas ovako zamisljam apsolutnu vlast. Ubedjena sam da ce novim zakonima izgubiti biracko telo, jer po njemu narocito udara. A pravo da ti kazem, ne mislim da iko postoji na ovom svetu ko bi mogao da ispravi visedecenijske krive Drine. (da ne psujem ni ja)

tri_praseta, 10god

da ne psujem ni ja i da ne shirim paniku

queequeg, 10god

Trebalo mi je pune 22 godine da ukapiram da titovi unuci i dalje vladaju. Da li 90-tih, nultih godina ili sada. SveJEdno.

slika, 10god

qui draga moja isto i kod nas , mislim da sam ti  proslo ljeto ispricao moju desavku kad sam trazio posao utovar, istovar,prodavac svasta nesto i izmedju ostalo i na benzisku, znaci trazim honorarni posao dok mi ne pocne faks i pita me tamo budala jel imas zavrseni neki fax , ja ga pogledam  pomislim se i ko iz puske  alo jel ti cujes sebe ja kad zavrsim moj faks necu bre da budem pumpas  jesi ti normalan znas sta pricas i odem ocu bre ljudi da letos radim nit ovo nit proslo ljeto nisam nita nasao  ni da perem case u neki kafic i za to trebaju veze .Profesor iz faksa ubi nas u pojam kaze znate li vi tu kod  nas sa vasim diplomama koliku bi platu imali 250e max nemogu da verujem zato qui kad izvadis pasos pozovi i mene idemo na YAMAJCI al ozbiljno

 

 

gipsy, 10god

E vidis, kod nas mladi lako mogu da dodju do posla preko omladinske zadruge i bas sam u toku sa tim... ovde neka fabrika za preradu voca prima MALOLETNA lica za rad u trecoj smeni (od 22h do 6h), sto je meni nepojmljivo i bas sam htela da dignem ustanak ali mi Ajsi pokazala rupu u zakonu. 

Dakle, nocni sat se omladincima (i punoletnim i maloletnim) placa kao dnevni sat. 

 

slika, 10god

uzas a  ako moju sestru koja je maloletna( ne soya ) uhvate van bez licnu kartu po ponoci  priveli bi je  i zvali bi moje roditelje koji zakoni koje rupe Uzass od Balkana joooj gde mi zivimo i molimte ne pitaj vise ajsicu za nista ona je druga vrsta  tamo neka americka

gipsy, 10god

A malo je i Shvabica ;D Sad sam ga ugasila

tri_praseta, 10god

tu omladinska zadruga pokupi kajmak, a detzi ostanu mrwitze... ili o5 paranoishem i dizhem paniku?

slika, 10god

auu e vidis to nisam znao i svabica kazes  a cuti da ne trazim da   me usvoji ahhahhahahha 

slika, 10god

prasko kakva paranoja to je zloupotreba i treba se reagirati  i to odma

quietly, 10god

ahahaha sličice, ima da znaš gramatiku i ako nećeš

slika, 10god

eto sad opeet gramatika ccc nemogu da verujem ne razumes me il sta vidis zato ja ne pisem blogove

quietly, 10god

ma jok sličice...šala mala  piši blog. ***

slika, 10god

necu bre meni bolje ovako pa ko razume svatice sta ja hocu da kazem   ***

IceCold, 10god

Admine, napravi mi neku notifikaciju da mi zvoni kad me ovako mučki ogovaraju, da sasečem spletku u korenu.

Il' da brišem profil i idem da živim sa Asanžom!

slika, 10god

 ko ti kriv kad nisi tu 

slika, 10god

pomalo Svabice ccc krijes a

gipsy, 10god

Ne omladinska, prasule, nego poslodavac. 

tri_praseta, 10god

chek zar omladinska nije poslodawatz u owom sluchaju? ti se prijawish kod njih oni ti nadju neku shljaku, na meshalitzi na primer i twoje je samo da brojish kofe wode, lopate shljunka i tzementa i da ne razmishljash mnogo jer lowu ti isplatjuje omladinska a ne gazda kod kojeg dizhesh plochu? ja sam bio ubedjen da to tako funktzionishe?

gipsy, 10god

Pravo da to kazem, pojma nemam kako ide to tacno, da li vlasnik mesalice uplati OZ-i pa ona omladincu, ili vlasnik mesalece uplati na ziro racun omladinca pa banka odbije deo koji pripada zadruzi (jer je taj racun otvoren namenski). To su tehnicki detalji, ali u cenovniku omladinske zadruge jednistavno ne postoje stavke "dnevna  i nocna tarifa", sat je fiksan. U svakom slucaju, vlasniku mesalice se ne isplati da stavi u nocnu smenu svog stalnog (i punoletnog) radnika, jer njemu po zakonu mora da plati nocni rad, a omladincu ne mora. A zadruga ubira svoj procenat koji je isti jer je i satnica ista.

tri_praseta, 10god

legalan lopowluk i robowlasnishtwo  

gipsy, 10god

Hocu da kazem da je i zadruga na gubitku, jer bi i ona zaradila vise da se nocni sat placa vise.

tri_praseta, 10god

ne brinem ja za zadrugu uopshte

queequeg, 10god

Zadruga nalazi radnike, naplacuje od gazde i uzima svoj procenat.

tri_praseta, 10god

tako sam i mislio 

gipsy, 10god

Sto sam glupaaaaaaaaa... al oma se opametim kad malo kopam po basti Navukla me Tihana na politiku a ustvari hoce nesto da nam saopsti? Ako ako, samo nek je na rados'!

tri_praseta, 10god

missim da je to teino maslo (ona se wazda lozhila na politiku)

quietly, 10god

'Oću da pišem za Medias, samo bez cenzure moliću lepo. Imam nekih idejica pa ne znam kud' s' njima.

gipsy, 10god

Ne menjaj temu !

slika, 10god

da ne menjaj temu promeni drzavu jel ides za Nemacku i ti

quietly, 10god

Jok! Ja ću u Brazil.

slika, 10god

 ne neces u Brazil sigurno

quietly, 10god

  

gipsy, 10god

Sta ste zapeli za taj Brazil? 

Voljena, 10god

Nema puno razlika ni kod nas. Imas firme, gdje prije potpisa radnog ugovora dobijes u potpis, da neces zanjeti narednih 5 godina. Ogroman broj firmi maximalno koristi nove zakone (koji su prihvaceni nakon ulaska u Eu i koji kao stite radnike, pa im se ugovor moze produziti samo jednom, nakon cega bi trebali dobiti ili otkaz ili ugovor na neodredjeno vreme), pa djele otkaze kao po tekucoj traci. Oni sto nekim slucajem imaju posao, dolaze prije radnog vremena, ostaju duze (naravno neplaceno), pauzu imaju samo na papiru, a o posjeti toaleta mogu samo da sanjaju. 

Negdje sam citala, da godisnje 8.000 porodica napusti Sloveniju. To uradno, da ne pricamo o neuradnim odlascima. Fizikalci obicno idu u svabske drzave, dok oni sa visokom skolskom spremom obicno odlaze u Australiju, tj ako su uspjeli ustedjeti ne znam koliko novca. 

Vec jedno vreme razmisljam o projeni posla, al bojim se da ne naletim na nesto ovakvo, pa sjedim gdje jesam, skupljam hrabrost. A i nije mi lose tu, kad sa izdrzala 10 godina, sta fali jos malo. A mozda bi mi ipak negdje drugdje bilo bolje. Hmmm il da otvorim neku firmicu, otkupim neki lokal, iznajmim nesto,...il da ipak i ja selim negdje?

quietly, 10god

Otvoriš neku firmicu i ja dođem da radim kod tebe. Do tada ću da sadim Afričku šljivu.

gipsy, 10god

E pa ovo mi je rodilo ideju! Eto mogli bismo da otvorimo nasu firmu i svako od nas bi imao radno mesto na kom bi mogao da pokaze svoje vestine i talente koji do sad nisu mogli da dodju do izrazaja ili da se unovce. 

Vec vidim Hatu na svom radnom mestu. "Sta radis Hato?"... "Eto.. mackam ovo zrno graska od mozak i gledam u sapun da sazri."

gipsy, 10god

A soul bi recimo bio zaduzen za proizvodnju escajga od najfinijeg mraka A ja bih mogla da ubacujem crve u srca za sitnu lovu

Sofija, 10god

Ko zna sa kakvim penalom sa zelenom kravatom si pričala....i ne uzimaj ni jedan trenutak tog razgovora za ozbiljno. Drugi put, ne budi vrcava ni vickasta već odmerena i poslovna. Kaži lepo ime kad te se pita ...a na nezgodno pitanje odgvori pitanjem.

Primer:

On: Da li planirate još dece?

Ti: Da li vam je bitan broj ili vremenski rok?

On: Pa hm..(već je zbunjen) recimo vremenski rok?

Ti: Uvek sam želela razliku od maksimalno dve godine, ali eto moj sin već ima 9.....

(nedorečena....a on shvatio da je rok istekao)

gipsy, 10god

Verujem da su svi koji traze posao usavrsili tehniku uspesnog pregovaranja i izvlacenja iz "nezgodnih situacija", ali coveku bas dodje da flipne i da dokaze (uglavnom sebi) da se razlikuje od svih drugih. Eto, da sam ja kojim slucajem frajer sa zelenom kravatom bas bih zaposljavala ovakve koji umeju da vrcnu i nisu izasli ispod modle.

Sofija, 10god

Mnogo intervjua sam obavila sa nekim ko traži posao....premnogo....tako da nema pomoći, nego kako moraš

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.