Pitam se...


...zasto nisam mogao da precutim?Zasto me jedna divna stvar naterala da napisem ovo?Daleko od toga da je kod mene sve idealno,da sam ispravna osoba 100%...ali smatram da imam pravo na svoje misljenje,iako se ono u dobrom delu uvek razlikovalo od vecine,misljenje koje me je vodilo kroz zivot i koje niko nije uspeo da promeni(a kako obicno biva,desavalo se da mi se obije o glavu,pa verujem da ce i sada kad pocnu komentari)...no da ne duljim vise inace ce neko rec da sam izgubljen slucaj(mada ne tvrdim da nije daleko od istine )

 

Elem...proctah jednu divnu,istinitu ljubavnu pricu o dvoje ljudi.Kako od trenutka kada su se upoznali pa do dana danasnjeg njihova ljubav raste iz dana u dan iako nisu stalno jedno kraj drugog(u razloge ne ulazim,niti je moje da ih znam).Avaj u toj prici,za koju slobodno mogu da kazem da je po mojim kriterijumima idealna,ima par aspekata,cak i naglasenih od strane samih ucesnika,koji su mi zapali za oko i naterali da ovo napisem,a koje ni pored najbolje volje i razmenjivanja misljenja sa drugima,nisam ama bas nikako mogao da razumem.

       Prvo i osnovno,akteri price su vec u braku,sto su i sami izjavili,kakav god da je.Trudio sam se da razumem to...ajde ljudima dosadi u braku,nestane ljubavi,postane navika i sta ti ja znam...no u zivotu vecina stvari ako se odvijaju duze vreme postanu navika.Posle odredjenog vremenskog perioda sreli su jedno drugo i probudili ljubav u sebi opet...ali(opet)...koliko god to sve bilo lepo,postoji i ne tako lepa strana.Sta je sa njihovim partnerima u braku?Zar je u redu napisati tako nesto javno,iako oni to verovatno nikada nece procitati?Jedna izuzeto draga mi osoba rece,nakon sto razmenih misljenje sa njom "Ludi su ljudi koji misle kao ti";"Za ljubav ne postoje granice i prepreke;"Neces valjda ceo zivot voleti jednu osobu?"(hocu,volecu,kada i ako budem naisao na takvu).Ova zadnja njena recenica je donekle na mestu.

 

       Ne mogu,jednostavno me mogu da razumem...ako si sa nekim u bilo kakvoj vezi,a tu se pojavi neko treci,zar nije posteno reci "nasao/la sam drugu/drugog","sa tobom vise ne mogu/necu" ili ono moje omiljeno(ako vec ne zelite da ulazite u dublje razloge) "odoh po cigare/novine"...jer opste je poznato da vecina misli(sto se slazem)da ljubav ne zna za prepreke i granice(a i takavo jedno misljenje dobih).Pa onda ako ljubav ne zna za granice i prepreke,sta je problem reci istinu kakva god ona bila i okrenuti se onom sto smatramo da je bolje za nas.Ako vec otvaramo novu stranicu u zivotu zar ne trebamo prvo staru zatvoriti kako valja,inace se ce podvijati i samo nam smetati.A ne samo u ovom slucaju vec skoro uvek istinu uvek sazna poslednji onaj koji bi trebao biti prvi.Kada smo vec toliko otvoreni da to svi znaju,zasto onda ne isterati stvar do kraja.

 

       Posto je ovde brak u pitanju,neko ce reci(a neki vec jesu) "gde su deca".Tu su deca i uvek ce biti tu,samo sto novonastalom situacijom se nece imati ista prava na njih.A posto ljubav ne zna za granice i prepreke(kao sto rekoh i sami akteri to naglasavaju)onda ljudima koji zele otic tamo gde im je lepse bolje ili sta ti ja znam sta sve,deca nece prestavljati problem...Zvuci okrutno kad se ovako kaze zar ne al to je samo posledica tudjih postupaka.

 

S obzirom da sam zbog guzve oko mene morao da prekinem sa pisanjem,donekle sam izgubio ono sto sam hteo reci,pa cu zato ovo privesti kraju

 

       Mnogi ce misliti da je ovo pisano iz neke zlobe ili kako vec,ali nije tako.Nisam mogao(ili umeo)da precutim ono sto mi je prolazilo kroz glavu citajuci dotican tekst,jer se stvari koje sam napomenuo kose sa mojim shvatanjima.Znam,pitate se zasto vodim tudju brigu...e pa ne vodim,samo iznosim svoje misljenje,a sta ce se dalje desavati ne znam,samo se nadam da ce se svaka ovakva situacija zavrsiti na najbolji moguci nacin za sve ukljucene strane.Recite da gresim,da sam lud sto sam ovo napisao,da guram nos tamo gde mi nije mesto ili kakvog god se epiteta setite,istrpecu i i dalje ostati istog misljenja.

 

Hvala sto ste imali strpljenja da ovo procitate.

zena_, 15god

Koje je ovde blog ovaj gore ili dole)

U svakom slucaju 10 za oboje

Pile tvoje razmisljanje je ok ali i njihovo stanje je ok

Sve je od situacije do situacije to je vec nesto dublje i nebi trebalo da se produbljava

Sve je moguce i sve je od coveka do coveka, milion stanja i milion situacija.. elem da ne razvucem kao WuYah )

Razumem i tebe i njih

pozz

gipsy, 15god

Tacno Wuyo, nije sve tako jednostavno kako izgleda... Lako je nama posmatracima da kazemo "treba ovako ili onako", ne zna covek kako bi dok se ne nadje u istom grozdju.

Samo oni znaju kroz kakav raj i kroz kakav pakao prolaze.

branka-013, 15god

Jedan od najlepsih blogova koje sam procitala. Zete, dok sam citala pozeleh takvog zeta...najsrecnija tasta bih tada bila

jedina, 10god

ja tek sad ovo citam ??

osveta_besnog_pileta
Popularni u poslednjih 30 dana
Najpopularniji blogovi

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.