Milan k2 - Blogovi

Kud plovi ovaj brod?


Prvog februara napunio sam trideset godina.Iako mlad,cinjenica da sam usao u cetvrtu deceniju pomalo me cini starim.A tome svedoce i sede u kosi.Svakim danom jedna vise.Cesto me zena zatekne sa zamisljenim pogledom.Pita me sta mi je.Odmahujem rukom u fazonu nista bitno.Secanja vracam u prosle dane i pitam se jesam li sta propustio u detinjstvu.Gledam danasnje klince i plasim se za njihovu buducnost.U vreme kad sam bio dete,svi su imali bicikl.Rano ujutro bi izasli ispred zgrade i trkali se ko ce pre stici do cilja.Danas retko koga mozes da vidis da vozi bicikl.Uglavnom se voze taksijem ili gradskim prevozom.Nekad je svako dete imalo loptu.Mi,decaci igrali smo fudbal a devojcice su preskakale lastis.Prosle su te godine,sad su uglavnom svi na facebooku i igraju igrice.Mrzi ih i da odu do prodavnice.Muzika koju smo slusali je neprevazidjena.Neko je slusao rock,neko narodnu ali je to bila daleko kvalitetnija muzika od danasnje.Sada deca slusaju stranu muziku a vecina njih ni rec pesme ne zna.Kazu,u trendu je.Izlasci im se svode na diskoteke,napiju se pa ako uspeju nasto da smuvaju,uspeli su.Ali uglavnom pijani.Pre neki dan sam zvao drugara da gledamo uzivo utakmicu.Nije hteo.Kaze,ne voli on to.Zao mi je.Pozelim nekad da se nadjem sa drustvom,da neko donese gitaru,da svira Crnog leptira i dobre stare hitove,ali niko nema vremena.E zato se plasim za buducnost ove dece.Detinjstvo ce im proci a da ne znaju da uzivaju.Kud plovi ovaj brod?U kakvom vremenu nam to deca rastu?



tri_praseta, 11god

meni moji nikad nisu hteli da kupe skejt..."jes da stradash"...to im ne mogu zaborawiti.... missim da josh wuchem posleditze....bolje da sam "strad`o"

queequeg, 11god
Samo te zamisljam na sta bi licio da si "pao na glavu". Budibogsnama. Dovoljno si lud i bez toga.
tri_praseta, 11god
ma swe bi te rane zatzelile, ali bol u dushi deteta ostaje...taj skejt je moja neostwarena zhelja, nedosanjan san
Milan k2, 11god

Pre smo jedva cekali da izadjemo napolje,ova deca danas nece napolje pa da ih molis

queequeg, 11god
Mislis da bi mi izlazili da smo imali sve ovo sto oni imaju danas?
3MaljenA0, 11god

Delimicno se slazem sa tobom. Deca i danas vole da igraju fudbala i da voze biciklu ali i imitiraju nas velike a mi smo ti koji sedimo za kompom, geldamo tv , igramo igrice a neizlazimo iz kuce. Licno moj stari sin je vise napolju nego u kuci ali samo zato sto mu je zabranjen komp. Za komp, igricu sme jednom u dve tri nedelje i to ako sam dobro "raspolozena". Skola i sve ostalo mora biti 100 posto ok da bi smeo za komp ili igricu. Nisu deca kriva, krivicu moramo da trazimo kod nas.  

Jojjo, 11god
Tačno, deca nisu rođena sa kompom. Koliko puta smo izašli sa decom, negde na izlet...ili da igramo sa njima fudbal, košarku...?? Kažemo, nemamo vremena? Mislim, tačno-netačno ?! Za kompom koliko sati provedemo?
delta, 11god
Potpuno se slažem.Postoje i ona deca čiji roditelji nemaju kompjuter,iako je takvih retko.Ali slučajno znam jednu takvu porodicu.Njihovo dete se igra napolju baš onako kako sam se ja igrala nekada...u pesku...na poljani...vozi bicikl po ulici...čak mi jednom doneo i klikere da se ''fulji'' samnom.Prosto je greota to dete uvesti u svet interneta i oduzeti mu detinjstvo.Naša najveća greska je to što i sami provodimo toliko vremena na internetu,a onda deca nas kopiraju,jer ne zaboravite...deca su ogledalo roditelja!
vaga, 11god

A sta mi radimo ovde?? i mi smo da kazem   pomalo zavisnici ovog sajta uopste neta kolko mi vremena provodimo ovde?? ,neko ovo vidi ko posao,kuca,porodica,sve!!! dakle zapitajmo se dobro ....

Milan k2
Popularni u poslednjih 30 dana

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.