lucky - Blogovi

'ladna voda


Gospodin M je bio veoma inteligentan. Pisao je knjige. Bio je veoma uspesan u tome, te su njegova dela prevodjena na mnoge jezike. Radio je kao strucni konsultant za mnoge svetske firme, tako da je bio i veoma imucan. Ziveo je u malom gradu ali ga sugradjani nisu cesto vidjali. Pri zaista retkim setnjama gradom, osecao je njihovo postovanje dok su mu upucivali blage osmehe i upirali prstom u njega, govoreci svojoj deci na koga treba da se ugledaju.

Jednom je u krugu svojih malobrojnih prijatelja obecao, da ce ako zgubi tim za koji navija, tri dana za redom po tri puta zaroniti glavu u bure puno ledene vode. Njegov tim je izgubio, a on kao covek od reci resi da ispuni opkladu. Javno. U dvoristu svoje kuce napunio je bure hladnom vodom. Prvog dana taj cin je videlo svega nekoliko slucajnih prolaznika i par prodavaca iz piljare u ulici. Osmehivali su se jedni drugima pokazujuci ocima na gospodina M. Vec drugog dana posmatraci su bili imali ozbiljna lica. Pokusavali su da odgonetnu zasto bi neko kao ON radio TO. Gradom su polako pocele da kruze price. Kada se ritual i treceg dana ponovio, SHVATILI SU... to je kljuc njegove visoke inteligencije... 

Dan za danom ritual potapanja glave u ledenu vodu se sirio gradom. Svi su zeleli da budu inteligentni i usesni kao gospodin M. Retki su bili oni koji nisu videli nikakvu logiku u potapanju glave u hladnu vodu. Ostali su ih uz podsmeh ignorisali. Nesto kasnije prica o opkladi se prosirila gradom. Malobrojni su se pokolebali ali vecina je nastavila sa ritualom. Posle pojave prvih slucajeva akutnog meningitisa, vecina je odustala. Medjutim nije mali broj onih, koji i dan danas potapaju glavu u ledenu vodu svako jutro. Imaju oni svoje razloge... i veruju u njih.

IceCold, 15god

Obećah sebi da cu na ovom blogu da budem oličenje mira i tolerancije i da neću da sejem kugu, ali ne vredi.

Prsti sami lete.

Kako javlja nas dopisnik sa lica mesta....

"Gospodin M je poznat kao čovek koji se snašao u životu. Zahvaljujući svojim porodičnim vezama i koketiranju sa politikom uspeo je da se uglavi u par stranih firmi, u kojim mu je angažman bio samo pokriće za spijunske aktivnosti i rad na podrivanju ustavnog poretka i državnog suvereniteta. Plašeći se da ne naruši svoju masku angažovanog naučnika slabo se družio sa sugradjanima. U retkim posetama gradu gledali su ga sa podozrenjem.

Čak i kada bi stupio u prisniji kontakt sa nekim, bilo bi to samo u svrhu opipavanja pulsa što je za njegov špijunski angažman bilo od strateškog značaja, ili zbog sprovođenja u delo svojih socioloških eksperimenata.

Još uvek se prepričava slučaj „'ladne vode“. Plasirajući javno priču o opkladi, a, kako se kasnije saznalo iz dobro obaveštenih izvora u piljari preko puta, tajno šireći glasine o isceliteljskoj moći, započeo je projekat svakojutarnjeg potapanja glave u ledenu vodu. Pošto se u našoj napaćenoj kasabi svaka vest o čudesnom i paranormalnom prihvata sa ushićenjem, brojni sledbenici su već sledećeg jutra otpočeli isti ritual. Naravno, krijući jedan od drugog glave su potapali tajno, trudeći se da sebi obezbede najhladnju moguću vodu u cilju postizanja maksimalnog rezultata.

Tek nakon enormnog povećanja broja stradalih od akutnog meningitisa, ustanovljeno je da je projekat „'ladna voda“ bio pokušaj zapadne alijanse da preko svojih ubačenih elemenata sprovede još jedan genocid nad našim napaćenim narodom.

Gradonačelnik, inače član glavnog odbora najveće opozicione stranke najavio je proterivanje gospodina M iz našeg grada, kao i podnošenje kompletne dokumantacije Sudu za zločine protiv čovečnosti."

Srbija, lucky. Svaka priča ima bar dve istine. Balkanski Usud.

Izvinjavam se sto se ne oteh utisku, ali ova prica mi zaista lici na Domanovicevog "Vodju". Mozda to i nije srpski usud, vec psihologija mase, djavocegaznati.

lucky, 15god

popadija, retko ko ce priznati da postoji neko pametinji (nema to toliko veze sa IQ) ali da bi svi zeleli da su jos pametniji to nije nista novo.

Scenaristi popularne tv drame koja se 90ih javno citala u terminu od 19 i 30 na prvom programu RTS-a bi pozavideli na ovakvoj interpretaciji dogadjaja

Ne vidim slicnost sa Domanovicevim "Vodjom", sem nekog mog zapazanja da se pamet meri time da li zelis da vodis ili budes vodjen. Makar ne vodio nikoga sem sebe.

lucky
Popularni u poslednjih 30 dana
Najpopularniji blogovi

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.