anjeze - Blogovi

sve je to relativno ...


 

Gledala sam se u ogledalo na zidu.Spustila si kosu i se nasminkala za izlazak,i u ogledalo pomatrala sama sebe.Uvjek se trudim da sto bolje izgledam ali nikako mi ne uspjeva.Ponekad si zelim tako izgledati a po nekad i ne.Nikako mi ne uspjeva biti dovolno lijepa ali si tiho kazem:*Lijepa si.*Ali vise puta se mi moj izgled ne svidja.I osjecam se da nisam dovoljno lijepa kada se pogledam u ogledalima izlozbi.Na trenutke bi najradije otrcala kuci,preobukla se u trenerku i bila to sto jesam.Po nekad mi se cini da sam lijepa,na momenta da sam ruzna,najradije bi se sama sebi nasmijala u lice samo kada bi mogla.Jer ponekad se tako trudim a na kraju izpadnem tako ruzna.Drugi put se opet sama sebi svidjam i ako sam cisto obicna.

Onda si kupim novu majicu i kazem sama sebi,da necu vise nista kupovati,jer nesmijem okolo traziti nesto sto je vec u meni sve sto je vazno je u meni a ostali dodatki i jesu samo dodatki.Ja to sve znam ipak pred ogledalom se trudim i probam napraviti sto se da bolje.Ali sta me briga sta misle drugi.Osjecam da nesto se radja u meni,nesto dobro,imam ojecaj da cu se svidjati sama sebi.Da cu biti nesto posebno,oprastam se od unistenosti tame,koja je nisko pala u samopostovanju i ljubavi od sebe.Kad  tako  osjecam vidim se i lijepu,na momenat razumijem to kao kazu ako si sam sebi lijep i se svidjas sebi i drugi te vidu tako.

Negledajuci na to jel imas debele,mrsave ruke,modernu torbicu,previse nacickanu majicu,preravnu kosu ali razmrsenu,sve je to relativno,sve  je lijepo,jer je lijepo onome sto to napravi ali nosi.Jer ako se meni svidja ono sto govorim,sto oblacim,sto pisem,….To je dobro.

Ako se meni svidjaju moja iztucena i izbocena koljena su ta koljena nesto posebno i nekome se svidjaju.I moja kosa, negledajuci kakva je,je super i ako sjedim na njoj,(uhh moram je sisati).Ne obazirem se na to,kad nesto novo kupim,da me kolegica cudno pogleda.Ne, ne, ne ,samo vidim da joj se ne svidja i mislim bas brezveze.I nevjerujem vise svojoj majici,vise ne,polako trazim i nalazim to sto je za mene i to se mi svidja.Ne zanima me sto drugi misle i sto neznam sve,sto nisam najpametnija i toliko je stvari sto jos neznam sto mi nisu najasnije ali ja sam takva i dobro  je sto sve neznam.To me cini,bar sto se mene tice,sve zanimivlijom..Jer se tako trudim nauciti sta novo…

 Anjeze

 

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.