anjeze - Blogovi

Sta je ljubav….


arkOrchid">Ako je ovo pitanje,koje mi se uvijek mota po glavi ,kad procitam poruke i pitanja zaljubljenih na kakvom sajtu .

Stvarno ne razumijem, zasto neki stvore ljubav tako komplikovanu.Ljubav bi morala biti tako jedinstvena !
Uvjek malko drugacija .Uvjek zabavna .Umjesto toga puno mladih cupa kosu sa glave,sto je simpatija ne primeti,ne vidi,ne pogleda…da, verovatno ce trebati nesto uraditi za to! Zasto je u ovom ,stolecu to tako,tesko?
Sama sam jos uvjek za osobni pristup,ali ako neko ne skupi dovoljno hrabrosti za to , on se jos uvjek moze javiti preko neta , sms-a,msn-a ili maila.Recenica: »Svidjas mi se.« je kratka i pogotovo kaze sve ,sto mora u tom trenutko ona osoba znati. Ako je odziv ove osobe bedan neodgovarajuoc , posmehljiv, bezvezan,onda nek se i tu zavrsi sve, a ti jos uvjek mozes izmisliti, slagati sebe da si greskom poslala njemu i da je bila namenjena poruka nekome drugom. A ako je odziv zanimljiv,(ola,hello,kako si ,itd..),onda nastavi : » Imas vremena u subotu navece ?« I to je sva umjetnost.
Jednom pokusaj drugi put ce bit lakse .( verujem ,da se sa prvom simpatijom neces odma ozeniti ).Treci put mozes biti pravi princ. kad pomislim pojam ljubav u zivotu ne treba toliko » Negativne paznje « Toliko ,pateticnosti itd…
Ljubav je pozitivna stvar i kao takvu je treba i prihvatiti.
Ako te je napustila osoba ,za koju bi napravio sve –steta za tebe.
I to zato sto ta osoba ne bi napravila isto za tebe.Na takvim greskama se ucimo. Zasto bi se neko ponašao prema tebi kao prema smecu?
Niko nije vredan toga. Stubovi koji drze vezu moraju biti jednaki,i ne da jedan svaki put klecne,a drugi mu se smije,takva veza je bas jalova.To znaci ,da nisu vazni prijatelji,koji jednom od tih stabala saputaju,kako je bedan drugi stabal.(to nisu nikakvi prijatelji,oni su nezadovoljna bica,koja traze srecu u pogresnom pravcu).I sa roditeljima koji bi mogli zabraniti takvu vezu,se moze mirno popricati.(bez ljutnje i svadje),i daljina se moze pobediti ,na raspolagu su razliciti prevozi.(na primer posjete vikendom ;postoji puno prevoza koje mozete izkoristiti bez problema).Ako vec , na sve gore navedeno ,jedan stub nije takav kakav bi zeljeo drugi,stvar svakako ne moze da funkcionise, onda je najbolje sto prije zavrsiti .Tako nece biti suza,i postedjeno ce biti i vase dostojanstvo.Jos da opomenem stubovi od pocetka nisu tako moguca; to dode sa vremenom,.Sa vremenom ,koje donosi nebrojeno prijatni,topli,romanticni,ljubavni-ako zelite-trenutci u dvoje.To nikako ne znaci samo intimno,ne .To moze da bude proljecni piknik u prirodi, setnja kraj mora,posjeta zooloskog vrta…..
Posebno romanticno moze biti i komadic torte i dvije kasike ili pak flaša vina i jedna casa u ruci...
Uzivajte u ljubavi kao da je svaki dan jedini dan ljubavi.
Anjeze

anjeze, 14god

p.s.nemam nikakve namere da vas ucitim sta je ljubav,jer znam da svak zna za sebe najbolje.
htela sam samo napisati svoje razmisljanje tu i cuti sta vi miislite.
(ako nesta ne zakompliciram nisam zdrava).

anjeze, 14god

sladja.fr

hvala ... sve si rekla ...

ahahahahahah e boze boze

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.