*Wednesday* - Blogovi

Mito i korupcija


Ne mogu a da ne podelim sa vama dve situcije iz protekle nedelje.

Uvedose oni nama novi zakon o saobracaju, smanjili su, kazu, korupciju prilikom prekrsaja. Pa da vidimo.


Situacija 1: Stric mi je iz Beograda, istekla mu registracija, kriza je, nije uspeo da registruje, zaustavi ga saobracajac i pita gde mu je druga nalepnica. Posto je vozio klince i zenu pozadi, pocne da se izvlaci, vruce je, trknuo samo po decu iz vrtica, bla bla bla... Kaze njemu saobracajac da je kazna 200e (ne pamtim bas najbolje brojke, mislim da je tako nesto), i stric mu kaze ajd da se dogovorimo, izvadi 50e i krene da mu da. Na sta saobracajac kaze: "Stani! Ne tako! Stavi to u polisu i daj mi." (Nove vozacke i saobracajne dozvole malo otezavaju razmenu, ali polisa je tu) Tako je moj stric prosao bez kazne, a saobracajac i pored otezanih uslova (izazvanih novim zakonom o saobracaju) uspeo da zaradi dzeparac.


Situacija 2: Vracamo se iz Kule, zaboravili da upalimo svetla, zaustavi nas saobracajac. Dobar dan - dobar dan, bla bla bla... Kazna toliko i toliko - nemoj, daj da se dogovorimo - ma, ne moze - ma, zaboravio sam svetla, sad sam stao da kupim cigare i samo sto sam krenuo - bla bla bla...  

Rasplet - Saobracajac:"Idi nam kupi po sok." Drugar iskace iz auta, odlazi na kiosk, i trazi dve coca-cole, a kaze njemu prodavacica:" E, ne piju ti oni coca-colu, uzmi im Ice Tea, to su trazili onom pre tebe." {#confused1} Uradi on kako mu je receno, da cika saobracajcima po sokic i nastavismo put ka kuci. Bez kazne.


E sad, posto sam novopeceni vozac, trudim se da ne pravim prekrsaje (sem kad ulazim u ulicu sa strane sa koje je zabranjeno - ali tad dobro osmotrim ima li pandura iza ili ispred mene {#bigsmile}  i nisam jos imala slicnu situaciju, al verujem, da se desi, da bih i ja pokusala da se izvucem. Medjutim, na mene je utisak ostavilo to - koliko su ti saobracajci, ljudi koji treba da sprovode odredbe zakona, ispraksovani u pogledu uzimanja mita (bilo da je u pitanju novac, sok, cokolada ili nesto drugo). 


A kad smo vec kod saobracajaca, evo i jedne saljive pricice za kraj.


Nas pop ovde nije bas najcistiji {#bigsmile} Isao na neku slavu, malo popio, seo u auto i krenuo kuci. Zaustavi ga saobracajac i pita:" Gde ti je pojas?" Pop mu odgovara:"A gde je tebi kapa?" Saobracajac se okrene i ode po kapu, a za to vreme pop veze pojas. Vrati se saobracajac do auta i pocne, naravno, da se smeje, pita ga jel pio nesto, pop rece da jeste malo, ovaj mu kaze izadji i prati me. A kaze mu pop: "Koga sam ja pratio, taj se vise vratio nije." Saobracajac ga na to otera u p.m. i pusti. I to bez mita {#bigsmile}

tri_praseta, 12god

ma dzukele...al dobro je proshao stritz za neregistrowan auto... ne znam da josh kazhnjawaju za swetla, nawodno samo opominju, tako da ste dzabitze kupili ajs ti...a owo sa popom je urbana legenda

*Wednesday*, 12god
A jel, e pa za urbanu legendu nisam znala, meni ispricase prijatelji nesto posle Djurdjevdana A da nam je pop opizdjen, jedte Krsti dete, stoji iza onog cuda, peva i cita poruku na mobilnom
*Wednesday*, 12god
jeste*
*Wednesday*, 12god
i, da, ovde kod nas u vojvodini kaznjavaju za svetla komsija platio kaznu pre mesec dana, mene su doduse samo opomenuli al u toku voznje, i od tad /me drzi samolepljivi listic na kontrolnoj tabli
*Wednesday*, 12god
Vojvodini*, o boze, sta mi je
Soya, 12god
svetla 5000,00 din. znam jer me pustili pre mesec dana pa mi dobacili da sam upravo zaradila 5000.00 dinara
Zaratustra, 12god

Dozvoli, meni ovakvi najčešće baš pašu {#rotfl_01} No, da, problem je što svaka "simpatičnost" (korist je verovatno reč koju tražim...) ove bolesti počinje i završava samo na ovakvim nezastrašujućim greškama.

*Wednesday*, 12god
Nista ja tebe sad nisam razumela
Zaratustra, 12god
Navikla sam i ne bunim se
Soya, 12god

cuti dok hoce da uzimaju ( ja ovo kao vozac ) {#bigsmile}

a mito nikada nisam nudila nekako se izvucem na pricu...dosadna,molecivim glasom navalim da me puste i da cu im time ulepsati dan {#bigsmile}

do sad uvek palilo {#smile}

sreca te me novi radar nije hvatao...kazu da ne moze da se brise {#thinking}

Sofija, 12god

Uh uža specijalnost mi je Barbie osmeh kad me zaustave i baš sad zadnji put,  nakalemio on meni....pričaš telefonom, pojas....ovo ono..ma za sudiju za prekršaje sam i ja isto krenem da "rešim na licu mesta" a on kaže "savij to na 5-6 delova pa mi daj".

E sad ja se nešto mislim, kako smeju jbt...otkud zna da mi Dačić nije brat od tetke...kako tako rizikuju...

tri_praseta, 12god

ja samo dwa puta u zhiwotu platio kaznu, mito dao nebrojeno mnogo puta, a na prichu se izwuk`o par puta swega...josh uwek se sudim za neku punu liniju koja je u stwari bila isprekidana...bash sam porochan a?

p.s. i o5 se wratjam na prichu da su mushkartzi bolji wozachi od zhena  

IceCold, 12god
Dve kazne, nijedan mito. Ta tvoja Prasizam teorija o ženama vozačima izgleda ne drži vodu.
tri_praseta, 12god
to shto me bRezobrazne pandurske chke tjapaju ne znachi da sam losh wozach, wetj da su loshi zakoni u drzhawi (konkretno zakon o saobratjaju, a ni ostali nam nisu nishta bolji)
Voljena, 12god

U svom stazu vozaca (koji nije bas kratak), nikad nisam platila kaznu. Volim brzu voznju, al ne budalesem na cesti, zna se gdje se moze dodat gas, a gdje treba paziti u voznji.

Cesto putujem u Bosnu, i vidjala sam svakakve slucajeve podmicivanja, a sto je najgore, svud je prolazilo. Jedino u Sloveniji ne znam da se neko izvukao sa mitom. Mozda i jeste, al ne domacin, domacima se nebi usudili uzeti pare.

Da vam i ja ispricam jednu anekdotu na tu temu {#smile}

Bili mi u Bosni, tata vozio. Silazimo niz jedno brdo, cesta klasika, znaci nigdje linije, rubnika ionak nema. I tata se opustio, razbackario se po cesti, pretice, nakon cega ga zaustavlja policajac. Trazi dokumente, uzima ih, drzi u ruci i pocne pricu kako je tu puna linija. Pustio njega tata malo mitingovati, pa mu dobaci: " Jarane haj mi pokazi tu punu liniju. Ja sam ovdje rodjen, znam bolje od tebe da je ovdje puna linija, al ti si jos zelen, nisi je nikad vidio, jer je nema, obrisala se. Ako mislis naplacivati, pokazi mi liniju, a posto ne mozes, daj te dokumente i vidimo se!! " . Izcupa svoje dokumente zabezeknutom policajcu iz ruku i sjeda u auto, pali ga, kao da nista nije ni bilo, nastavljamo put.

 U ovom slucaju nije upalilo, al da je bio neko, ko ima strah pred policijom, il bi platio kaznu, il bi ponudio policajcu pare, na sta je on i racunao. 

*Wednesday*, 12god
Dole u Srbiji, kad idem kod maminih, ima jedan deo puta gde se prolazi pored nekog poljoprivfednog dobra, i taj deo puta se vodi kao naseljeno mesto, ogranicenje 50, a nigde znaka. E tu kad te zaustave i kazes da nema znaka, on ti kaze:"Zali se putarima, ja samo radim svoj posao.", ali tu se uvek prolazi sa sicom Fini neki saobracajci, nisu alavi mozda bi i sok popili al nema kioska u blizini
luda_mama, 12god

Definitivno se zene-vozaci mnogo bolje snalaze u tim situacijama. Malo trepcemo, malo se smeskamo, malo kukamo.... Muskarcima njihov ego to ne dozvoljava.... oni su po difoltu uvek u pravu   Ne mogu da odolim, a da ne ispricam anegdotu iz moje duge vozacke karijere.

Izlazak sa Ade Ciganlije.... Kada odes na splav, i napjes se ko majka, moras da racunas na to da ce te na izlasku sacekati par uniformisanih lica ... Nase drustvo sa dva vozila - ne zna se ko je u gorem stanju. Prvi auto - njih petorica. Sve ludji od ludjeg.... Covek im daje znak da stanu... Auto staje, otvaraju se cetvora vrata, oni istrcavaju i pocinju da jurcaju u krug oko kola.... U jednom trenutku staju , kao ukopani, teatralno sire ruke, uz recenicu: "Haaaa....ko je vozio?"... Pandur nije mogao da veruje svojim ocima. Da li da se smeje, da li da popizdi.... Sreca te je covek imao smisla za humor - pustio ih je Mislim da je to scena koju nikada necu zaboraviti.... U nasem autu, nas cetvoro.. Ja vozim, a pored mene kuma.... Muske polovine se izvalile pozadi. Covek gleda.... kuma kuka na muski svet koji pije...."Gospodjo.....jeste pili nesto"? Ja ga gledam uvredjeno.... "Pa zar vam ja licim na osobu koja konzumira alkohol i vozi? Ne bih ja ni sedela za volanom da otac moje dece nije uvosten ko svinja .... neko mora da da prmer deci.... sta mislite kako izgleda kada pijani roditelj ....bla bla"....Mislim da ga je glava zabolela .... Saosecajno je pogledao mog muza i prekinuo me u pola desete recenice:"HVALA GOSPODJOOO....LAKU NOOOC!!"  Definitivno sam skontala da mi nije potrebno da trepcem i da se smeskam.... Imam druge kvalitete - mogu da izmaltretiram coveka za tri minuta, tako da pozeli samo da se maknem sto dalje, kako me ne bi vise slusao.... Isplatilo se x puta

aurrora, 12god

Ja to rjesavam bez puno price samo s jednim pitanjem : " Jel sad ide onaj dio gdje ja treba da kukam? E posto ne znam da kukam ajde da ja vama dam nesto novaca pa da vi zaboravite da sam ja tuda uopce i prosla " . I to pali...definitivno. 

*Wednesday*, 12god
Ja sam lagano blog mogla da nazovem "Saveti novopecenom vozacu kako se izvuci i ne platiti kaznu" Samo vi delite vasa iskustva, zlu ne trebalo
Soya, 12god

*Wednesday*, 12god
loL Odlicno
*Wednesday*
Popularni u poslednjih 30 dana
Najpopularniji blogovi

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.