vlada_mare - Blogovi

 

Moj prvi susret sa baletom


Sve što radimo po prvi put u životu, radimo sa nekom dozom straha, valjda to tako treba da bude, ali nasa savest je tu samo da nam još vise oteža posao , provlače se kroz misli pitanja:

- Da li ću ja biti dobar u ovome?

- Da li ću se uklopiti?

- Ima li sve to smisla?

Tako je bilo meni, prvog puta kada sam dobio tri različite sveske u kockice, linije i blanko svesku, još pride komlet knjiga za prvi razred  osnovne škole, bojice, blok br.5  obavezno crni šortc za fiskulturu i bela  atlet majica.               Iz tog perioda sve počinje, naučis da pišeš, čitaš, slušaš  (ili to bar izleda tako kao što je u mom slučaju bilo), da crtaš, znate  svi o čemu pričam ovde, svi smo to prošli.

Postoje jos teže stvari u tom dobu, koje su mene mogle da zakače, a  to je prva ljubav iz školske klupe.

To je baš veliki problem u tom uzrastu kada ti se tako nešto dogodi, strah od svesaka, knjiga i recimo bloka br.5 zvuči smešno u  poređenju sa ovakvim izazovom.

Najgore od svega što u tom uzrastu ne mozeš ništa da preduzmeš,  ako upadneš u bilo kakav ragovor tipa što ima moderniju pernicu od  tebe ostala deca će te ismejavati (znam kako je , čini mi se kao da su  taj zanat učili od mene).

Sada zasigurno znate kuda vodi nastavak ove priče, ovo je ljubavna  priča sa unhappy end - om.

 

Prolazile su godine, izmenjalo se više predmeta, neke smo izgubili, neke dobili. Opet se vraćam na ono strah od prvog puta, ali već tada  očekuješ da to i nije toliko strašno , najgore je prošlo ili ipak nije jer ja  svakako na neki način moram da joj kažem za početak bar "ćao,  kako  si" nikako da dođe taj trenutak ( došao bih da ja nisam tolika  kukavica).

 

U šestom razredu se stvorila idelana prilika za to , da objasnim,  nemam više 7 godina nego 12 i manje me je zanimalo šta će ko reći za  mene, svaki učenik je birao sekcije u kojima želi da bude, ja sam  izabrao  auto - moto sekciju ( u bliskoj budućnosti napisaću blog “Moji  prvi kontakti sa motornim vozilima&rdquo shvatićete zašto, moja prva i jedina  školska ljubav se prijavila za baletsku sekciju.

 

Počeo sam da se raspitujem o tome čak i nešto da pročitam samo  zato  da bih počeo neku konverzaciju sa njom bar o toj temi. Poenta  toga je bila  da ne zaboravim , radio sam one glupe stvari što  mi je  majka govorila pre svakog kontrolnog "knjiga ipod jastuka" kad  prespavaš bolje naučiš, ovako je to nešto izgledalo:

 

Balet je teatarski oblik igre koji je počeo da se razvija u zapadnoj  Evropi tokom renesanse (1300-1600). Baletska tehnika se sastoji  od stilizovanih pokreta i stavova koji su razvijeni tokom vekova u  tačno određen, iako donekle promenljiv, sistem nazvan akademski  balet (fr. danse d’école). Sama reč balet označava i muzičko delo u  kojem se koristi igračka tehnika kao glavni način izražavanja radnje.  Ovakva dela su često, ali ne i uvek, praćena scenografijom i  kostimima.

Svaki sledeći ragovor je išao laganije, i ja sam bio opušteniji, ali opet  trebalo je reči za moja osecanja prema njoj (što ni u jednom  mogućem smišljenom scenariju ne bi postojala teorija da kažem nešto  tako).

Prolazilo je vreme, pričali i druzili smo se intenzivnije nego proteklih  godina, pronašli smo zajedničko interesovanje u muzici, verujem da  je čak i sada veliki fan guns 'n’ roses - a , naše drugarstvo se proširilo i  van škole, tipa razmena kaseta, blejanje na gajbi , slušanje muzike, ali i  dalje nisam znao kako da kažem, što me vraća na poslednju nedelju  školovanja u osnovnoj skoli. Morao sam to tada da uradim jer posle  nikada neću moći, a i ne bi bilo to to.

Rekao sam joj sve na putu do njene kuće, poklonio sam joj srebrni  prsten čisto da me se seća po nečemu.  Kraj školske godine i kraj  osnovne škole, naši putevi se tu razilaze. I  ne samo to, nisam u tom kraju  selim se.

Posle toga sam je još samo jednom video u zavrsnoj godini srednje  škole, bio sam na nekih 3 metra od nje , pogledala me i nasmejala se.  Pravio sam se kao da ne postoji , shvatila je da je kuliram.

Na kraju pouka:

Moj život bi bio manje komplikovan da nisam ništa rekao i pročitao o baletu.

queequeg, 12god

Uaaa... Ja se taman ponadao da si upisao balet zbog nje...nisam siguran da je ovo zadata tema

vlada_mare, 12god

ma zbog nje jos uvek depiliram noge, balet je previse za svaku( ta se nije rodila)

tri_praseta, 12god

injaooooooooo diwno, produhowljeno, osetjajno.... saw sam se raznezhio....samo nastawi da pishesh owakwe blogowe wladimire mada sam ochekiwao malo wishe gej blog od owoga...kiss kiss beng beng...

a sad ozbiljno...owo je bio "underdog" blog?

najtmer, 12god
Ufff, emotivno do koske, fali smo stavka o dubokom ulaženju pa da se rasplačem...
 
Vladice, zaebi taj nametnuti mačo manir, iz svakog tvog roze slovca izbija nežnost i ljubav prema... umetnosti. I sam naslov govori da je to bio samo PRVI susret sa baletom.

Dakle, open your mind, express yourself etc... vidi kako to Miša radi


 

 

Edited by najtmer, 2012-03-28 10:06:09

aurrora, 12god

Gej is ok

vlada_mare, 12god

ovo nije kao underdog blog vise je kao pokusaj toga bar sam blizu bio

IceCold, 12god

I roze font?

Šta napraviše od onakvog čo'eka !

vlada_mare, 12god

Sofija, 12god

Meni je skroz divno da ti i sada misliš na nju i to sve sa roze slovima

4ever21, 12god

haahah ! nisam sve procitala, ali vec nekoliko puta citam, strah od "prvog puta."

Ja odma se setim mog prvog puta, hahahah!

To nije bilo u skoli

 

Edited by 4ever21, 2012-05-08 13:41:21

vlada_mare
Popularni u poslednjih 30 dana
Najpopularniji blogovi

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.