AniRey - Blogovi

TOLERANCIJA !!!


Veceras, opet, razmisljam o tolernaciji….Tolerancija ! Sta je to
Smatram sebe vrlo tolerantnom osobom i ponosna sam na to. Tolerancija je razumeti druge i kada su razliciti, postovati razlicitosti i ne nametati drugima svoje stavove (najkrace receno). 

Ljude delim na dobre i lose, a ne na osnovu sexualnog opredelenja, nacionalnosti, veroispovesti, obrazovanja...misljenja ili ubedjenja, postujem tudje stavove cak i kada se ne slazem sa istim... Ponekad mi se cini da moja tolerantnost prelazi u veliku glupost jer dozvoljavam da budem iskoriscena …onda kad neko moju tolerantnost dozivljava kao naivnost. 
Bezeci od sukoba cesto lakse prihvatim da me druga strana smatra naivnom ne ulazeci u konflikt. Ne…nisam slabic, nisam kukavica …ne bezim od sukoba iz straha ili zato sto nemam dovoljno argumenata…jednostavno ne volim da se sukobljavam sa onima koji moju toleranciju svesno tumace kao naivnost iz svojih nekih razloga. Ulaziti u sukob i neku polemiku sa takvima smatram gubljenjem vremena i trosenjem pozitivne energije na nesto sto nije vredno truda.
Svi mi imamo urodjeni “okidac” koji nam, u odredjenom trenutku, “kaze” ….OVAJ-A je preterao-la…treba mu dati do znanja da stane. Veceras se opet pitam…zasto ja u takvim trenucima ipak odlucim da precutim i diskretno udaljim takvu osobu iz svoje okoline.


Zasto ostavljam drugu stranu u ubedjenju da je “uspela” u svom naumu misleci da je to rezultat moje naivnosti? 
Da li sam svojim povlacenjem propustila priliku da uticem na drugu stranu da vremenom postane bolja osoba ? 
Da li su takve osobe vredne toga da im posvetimo paznju, dragoceno vreme, energiju…emocije? 
Kazu,….da se tolerancija stiče sa godinama. Zivotno iskustvo igra bitnu ulogu. Verovala sam da cu sa godinama, koje sem vec nakupila )
 …jasnije shvatiti “definiciju” tolerancije. Ono sto sam, za sada, zakljucila jeste da svako od nas ima svoju definiciju tolerancije.

PS
Moje razmisljanje o ovom sirokom pojmu nakon teskog i napornog rada i “bliskog susreta” sa (po mojoj definiciji) netolerantnom osobom. Hmmmm…prezivecu, bogatija za jos jedno iskustvo )
 !!!


soulless, 16god

Tolerancija je i kad postujes one razlicite koje i ne razumes. Tolerancija je znak da si otvorena za komunikaciju. Jedino sto je moje misljenje, da je tolerancija uslovljena nekim interesom. Kazes da si tolerantna, ali ti prag tolerancije sigurno nije za sve isti. Postavi dve osobe, jednu do koje ti je stalo i jednu do koje nije u istu situaciju treniranja tvoje tolerancije... prag nije isti sigurno. Tvoja prividna tolerantnost je samo plod toga sto velikom brzinom isprocesuiras u mozgu varijantu sta-gubim-sta-dobijam. I kad sve sabreres, lakse ti je da se prepustis  nego da se usprotivis. A to sto se posle pitas "dokle ovako", je samo znak da ti to u stvari i ne tolerises. Ja ovo iz iskustva... 

branka-013, 15god

Ipak sam za ono *svakom pema zaslugama*, tolerantna ali ne uvek i ne sa svima.

AniRey

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.