Vucko84 - Blogovi

Kako sam postao Supermen


Dođe proljeće i u moju mahalu. Ja onako sav veseo proseta Vilsonovim šetalistem, cvrkut ptica me onako baš razveselio, a moje misli su bile u Zenici na Čimburijadi. Zeničani to uvijek tako dočekaju proljeće. Dolazim kući nako malo opijen proljetnim zrakom sjedam za PC i naravno gdje drugo do na zoki. Malo sam tu sjedio, ali taj proljetni zrak me skroz opio pa sam polako poceo da tonem u blazen san.

Onda je došla ona, tako mi pocela da seta kroz san, nježno, opijajuće...Počinjem da se predajem tom snu iz kojega ne želim da se budim. Prilazi mi tako nježna, krhka, slatka, a ja treperim kao list na vjetru. Ne želim da se budim, ne želim nikada da se probudim...

Ničim izazvan sam otvorio oči, gledam gdje je ona iz moga sna.!? Čujem vrisak, gledam oko sebe, ali nje nema. Opet čujem jači vrisak ali nije taj iz mog sna nego ispred moje zgrade. Ustajem na prozor, rano jutro, pola pet je i vidim ženku osobu, a tu je i muska. Kažem sebi, ovo nije moj san, jer ta muška osoba tuče tu žensku. Otvaram prozor, bijesan sto mi san poremećen zagalamim „Šta to radiš papak pusti je..“  Ne razmišljajuci, onako u majici i šorcu, bos, bez čarapa trcim niz stepenice i izlijećem iz zgrade. Trčim prema tom paru koji poremetiše moj san.

Ja kao Supermen se nadvio nad čovječuljka koji za tri glave manji od mene i spašavam iz njegovih kandži tu noćnu ptičicu koja mi poremeti moj proljetni san. Dovedoh je u moje samačke odaje, pružihm joj času vode i maramicu, a usput pozva i te naše policajce koji po običaju nikada nisu na pravom mjestu. Dođese oni, počeše mene da ispituju kao da ja nisam Supermen, kao da sam ja onaj koji je izazvao Supermena iz njegova sna. Zapisaše svasta oni, odvedose tu proljetnu pticu, ja ostado da sjedim u svojim samačkim odajama. San više nece na oči, a ja bih najradije da nastavim tamo gdje stadoh. Ali ne dade se, neg onako uz jutarnju kahvicu ja ti se svom jaranu Dvorskom malo ispovijedim da podijelim jutarnje svoje belaje.

Dva dana sam razmišljao šta se desilo sa tom djevojkom. Informaciju nisam imao. Danas sa Sneky počnem da igram Mega Jamb kada neko kuca na vrata. Provirim kroz špijunku, kada neko lijepo žensko stvorenje pred mojim vratima. Onako bacim pogled ka ogledalu, ja raščupan kao da me Sneky vukla za kosu, popravim frizuru, i sa osmjehom otvaram vrata. Djevojka sa prelijepim osmjehom na usnama, pruža ruku, „Ja sam Lejla“ pružam i ja svoju ruku nalik na lopatu „Ja sam Dž..“ „Ja sam ona djevojka od neko veče koju ste spaili od onoga manijaka“  Ja onako sav važan isprsio se,  kao da hocu da joj dam do znanja da sam ja taj Supermen. Pruža mi kesu kao mali znak pažnje, tu je kafa, keks, sok, cokolada... Ja kažem da ne treba, da mi je dužnosz kao džentlimena bila da pomognem.  Pozovem je u moj skromni dom na kafu. Međutim rekla je da nema vremena, ali mi je zato velikoušno ponudila svoj broj mobitela, koji naravno ja nisam imao srca da odbijem, pa kao pit ćemo kafu. I ona bi ko da pođe, ali ja ko nađem uvijek nešto da priupitam i tako naša besjeda potraja i pola sata, Konačno se rastadosmo, a ja onako sad vec sa blaženim osmjehom sjedo da ovo napišem.

O prvoj našoj kafici cu se potruditi da malo ljepše i romantičnije napišem. Eto nije zgoreg ponekada biti i Supermen.

 

 

slika, 9god

gipsy, 9god

Gipsy misli da slatkoj maloj vrlo lepo stoji crna kosa

slika, 9god

mogla bi ona da izrezira vakvo nesto

gipsy, 9god

O daaaaa i dramaticnije!

slika, 9god

slika, 9god

Vucko84, 9god

Ihh lako je vama da pricate tako, a ne znate koje su mene emocije preplavile dok citam ponovo. Em mi san upropasten, em nisam mogao vise da spavam, em mi se friz pokvario

tri_praseta, 9god

jedwa chekam drugi deo priche, pod naziwom "ostwaren san"  

Vucko84, 9god

hahaha hvala ti prasac na zelji. Moja je zelja isto da mi se od svega ovoga ostvari san da ga nastavim ondje gdje sam preikut ali uzivo

tri_praseta, 9god

sa njom ili sa tom iz sna, swejedno je

Vucko84, 9god

Pa da, jako je bitno da se desi sto prije zbog nastavka

IceCold, 9god

Bzze ti ovo poređenje sa lažnim superherojima.

Predlažem da se blog preimenuje u Valter brani Sarajevo.

Vucko84, 9god

Nicim izazvan, ja sam samo mirno spavao i sanjao. Ne dadose mi da dosanjam

Umjesto blazenog budjenja iz sna, ja moradoh da postajem Valter a ja bih ipak Supermen

Tea_bg, 9god

Predlažem novi hit na talasima dj "Momak ko momak".

Mislim da je krajnje je vreme da ne bude više momak, ko se slaže nek podigne tastaturu?

 

 

Soya, 9god

podigla

Soya, 9god

podigla

tri_praseta, 9god

podrigla? pa kad jedesh samo powrtje nije ni chudo osim toga kazhe se podrignula

Sofija, 9god

To je moj Vule superheroj! I da....i ja podigla!

Vucko84, 9god

Sofijice moja, ne bih tebe da obrukam nema sanse

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.