KikiT77 - Blogovi

Karneval


Danas se spremam za jedno kratko putovanje nedaleko od Skoplja u gradu gde vino bukvalno izvire, taj grad se zove Kavadarci Tikveš, poznat po dobrom vinu i rakiji. Povod da napišem ovaj moj blog je Tikveški grozdober, to je kulturno-umetnička manifestacija koja se održava svake godine početkom septembra i traje 4 dana. Prošle godine sam prvi put posetila festival i oduševila se dobroj organizaciji karnevala i cele manifestacije uopšte. I ove godine idem zbog istog razloga, a možda i degustiram neku čašicu dobrog vina, mada ja u principu ne konzumiram alkohol ali da se proba je ok.

Juče je festival započeo sa likovnom izložbom "Mihajlovo 2012" i tradicionalni festival "Pesme od Nikole Badev", poznati pevač narodne izvorne muzike koji je iza sebe ostavio mnoštvo pesama i svoj izvanredan glas. Danas je na repertoaru izložba fotografija "Kavadarci kroz prošlost", dečiji karneval, gde će se dečica maskirati i isto tako će se izabrati kralj i kraljica karnevala. Seče se prvi grozd. U večernjim časovima nastupiće Dubioza bend, koji nam dolazi iz Bosne. Ako ste ljubitelj elektronske muzike, zabava se nastavlja u gradskom parku Kosturnica do ranih jutarnjih časova.

Subota je glavni dan cele manifestacije kada se održava vinski boemski karneval, u kojem su učesnici iz raznih krajeva. Osim domaćih učesnika ima tu gosta iz Srbije, Hrvatske, Slovenije itd. Svaka grupa je maskirana u nekoj svojoj priči, gde su glavni likovi kralj i kraljica koji su prethodnog dana bili odabrani. Ove a i prošle godine posle festivala gostuju plesačice iz Brazila, sa svojim bogatim repertoarom i raznim egzotičnim kostimima. Sledi veliki vatromet i posle toga na scenu će izaći dobro poznati bend Van Gogh koji nam dolazi iz Srbije. Isto ko i predhodne večeri zabava će produžiti u gradskom parku u tehno ritmu, a ljubitelji serenade će moći da se pridruže grupi koja će se kretati po gradu uz muziku pevajući serenade.

Nedelja poslednji dan karnevala je obezbeđena za reviju motora gde će učestvovati oko 600 motora, izložba oldtajmera i trka sa magarcima i tablijada. Ovim se manifestacija zatvara do sledeće godine.

Cela manifestacija je u režiji grada i njegove uprave, ko je u mogućnosti može da poseti Kavadarce za vreme manifestacije, a ukoliko nije u mogućnosti do godine obavezno neka odvoji vreme. Dosta dobre zabave i smeha mene očekuju ovih dana, pa se vidimo za koji dan da podelim sa vama utiske {#rofl} 

Ovo je mali delić sa prošlogodišnjeg festivala (snimak nije profesionalan)

 

Edited by KikiT77, 2012-10-05 13:45:34

delta, 12god

vodi i meneeeeeeeeeeeee {#clap}

NeznankA, 12god
ii meneeeee hocem da pijem vince
delta, 12god
ma ja samo hocu da idem na karneval..necem da pijem...
NeznankA, 12god
ma ja hocem da se "ubijem" volem vino...
KikiT77, 12god
Ajde dolazite, za smestaj dont worry pola grada mi je rodbina
NeznankA, 12god
imas ti nekog "dobrog" brata..druga...za mene?
delta, 12god
ova samo na muskarce misli..nensi...ides na detoksikaciju od muskog pola..definitivno!
KikiT77, 12god
Ima ima koliko hoces, samo vi dodjite
3MaljenA0, 12god

delta, 12god
jedna od tvojih omiljenih
3MaljenA0, 12god
daaaaa i kad sam procitala blog morala sam postavim
KikiT77, 12god
Bravo za pesmu Maljeno, moja omiljena
tri_praseta, 12god

budobra i nemoj mnogo da se oletwash

i nemoj da radish nishta shto ja ne bih radio

KikiT77, 12god
Hahahahahaha ma tamo i od samog vazduha mozes da se opijes, nema potrebe da pijes Ma ja samo probam minimalno, nepijem ja alkohol
tri_praseta, 12god
napijesh se pasiwno znachi (kao kad ortatzi duwaju u sobi a ti se napichish od kolichine dima u prostoriji)... ja ne pijem wino inache, al kad bude neki festiwal piwa zowi
KikiT77, 12god
Tek sledece godine, prosle nedelje se zavrsio festival u Skoplju Pivoland
Maritza, 12god
Prasici, ako i uvek sjajan muzicki izbor.Bravo, care!
tri_praseta, 12god
hwala walhala maritze bez iwitze...trudim se
Maritza, 12god
shshshshshshshhhhh...Ivica spava

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.