tri_praseta - Blogovi

Strip u filmu


Umro je Serdjo Boneli… Pozhiweo je taman toliko da widi kako mu Holiwudski smradowi skrnawe Dilan Doga… Swa sretja pa je TitzijanoSklawi na wreme poludeo I zaglawio na nekoj priwatnoj klinitzi u snegom zawejanim Alpima, izolowan od sweta, gde na miru mozhe da se posweti swim swojim fobijama I da se kaje shto ne ubi Dilana u broju 100 kao shto je I planir`o (ujeo ga wampir, Grucho se wratio filmu a Blok konachno otish`o upenziju)… Al swe shto se dobro prodaje ne treba prekidati da proizwodish swe dok ne prestane da se dobro prodaje, pa tako da I nash Dilan dogura do broja 300 I Holiwuda….

Ali ja owim blogom netju da pljujem film o Dilanu jer su to pre mene tako lepo odradili urednitzi u izdawachkoj kutji “Weseli Chetwrtak” swe uz podrshku Paole BerbatoI Bruna Brindisija, tako da bi swaki moj komentar bio smeshan (a I suwishan),nego tju prokomentarisati par “welikih” dela sedme umetnosti a wezanih za strip..

Alan Ford je na swu sretju zazhiweo najwishe na prostorima biwshe Juge (popularniji nego u Italiji), zbog genijalnih prewoda Hrwatskog prewodiotza kojem na zhalost ne znam ime, tako da je spashen Holiwudske wisoke produktzije…

Swaka chast za Sin siti (odlichan stzenario i glumachka ekipa), ali ostali Americhki superheroji I njima slichni…Neam rechi…

Posle ekranizatzije stripa Daredevil mislio sam da wetju glupost Holiwud ne mozhe da smisli…Zaboga, superheroj je slep!!!

Thor sa fazoniranom bradom I urednom kositzom, Odin (Ser Entoni Hopkins) oronuli staratz, Loki derpe I Hemdejl (nije da sam rasistra ali jbte Chuwar prelaza je tzrnatz) izgledaju smeshno, bash kao I Dzon Klizowa werzija Nordijskih Bogowa (Erik wiking) koja ih prikazuje kao neobuzdanu dechurliju (iskriwio sam se od smeha kad Erik udje u Walhalu).

Betmen ispade josh I ponajbolji od swih superheroja (narochito owaj deo sa Het Ledzerom kao Dzokerom).

Spajdermen ne da je za detzu wetj je za detzu sa posebnim potrebama (u rangu je teletabisa)..

Zelenu zwer koja se odaziwa na ime Halk kao I tzrwenog djawola Helboj-a nisam nikad ni imao zhelju da pogledam, ali werujem da nisam nishta propustio…Ne treba zaborawiti ni Supermena, Ajronmena, Spuna, X-men mutante (swi oni nose gatje preko helanki, imaju super motji I silne gedzete koje im sprawlja neki ludi nauchnik)….
A onda sam otkrio wrhunatz Americhkog trulezha od stripa prenetog na film (pre neki dan) pod imenom Keptn Amerika… Dok je nosio shtit sa grbom Atletiko Madrida I dok su ga wodali po washarima kao tzirkusku atraktziju (da podizhe moral americhkim trupama) bio mi je I simpatichan, ali kad su ga ubatzili u aktziju doshlo mi da bljutznem od ljige…Chowek pobi wishe Shwaba nego Bata I Smoki zajedno u swim partizanskim filmowima (a swi znamo kako je krwawa bila Sutjeska, Neretwa&hellip. A to nije swe wetj na kraju filma ide najawa (pokupili foru od Roberta Rodrigeza) za ultra-super-mega-giga-tera ostwarenje za 2012u, gde Keptn Amerika nije sam wetj u saradnji sa Thor-om I Ajronmenom, ili protiwu njih (nisam najbolje skapir`o, jer sam zasp`o) spasawa swet od nekih zlih chika (sa supermotjima narawno)…Jedwa chekam!!!

 

Edited by tri_praseta, 2012-02-13 15:19:55

IceCold, 13god

The League of Extraordinary Gentleman je jedini film iz tog zanra koji mi se dopao.
U pravu si za strip Alan Ford. Sjajan prevod na hrvatski. Antologijski.

IceCold, 13god

P.S. Omiljeni citat u mojoj kuci:
"Da li je Grunf popravio stroj, ili je to i dalje parni stroj bez pare?"

timotije_, 13god

odbijam da citam...pucvalo

IceCold, 13god

Ne pucvalo, timotije, nego- pucwalo.

gipsy, 13god

Sta sam ti rekla za Ziraficu? I na Karibima nasla net samo da okaci komentar. Pozdravice mi Donija, ne brini

IceCold, 13god

Ih, dobar blog se do "Kariba" cuje, pa taman ga i pucwalo napisao.
Btw, ovde opet pirka tajfun.

tri_praseta, 13god

jes zaborawio sam i tu glupost da nawedem, ligu izuzetnih dzentlmena....hwala za owo "dobar blog" ajsitze zhirafitze
inache moj omiljeni tzitat je "bolje sto godina zhiweti kao milijunash nego nedelju dana kao siromah"
putzwalo timitze....samo kutzam kao shto goworim
et dzipsule a ja mislio nikom netje biti zanimljiw

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.