Zaratustra - Blogovi

Kada bi svaka od nas bila ono što jeste, svaki lonac našao bi dobar poklopac


Bila sam skoro u Beogradu, svratila i u tržni centar Ušće. Pročitala sam pre neki dan i tekst u ZokiMagazinu o tome kako se žene sa različitih strana sveta „ulepšavaju“. Zaista, „ulepšavaju“, ne ulepšavaju se. Podsetilo me je na ono o čemu sam razmišljala dok sam sa prijateljicom koračala kroz centar. Šetnja je uživanje, koračanje je obaveza. Imam veliki otpor prema tržnim centrima koje smatram hladnim, modernim kutijama u kojima su naređane uglavnom skupe radnje gde neretko bivaš ti odmeravan, a ne roba. Ali to nije ono o čemu sam razmišljala.

Mučilo me je to na šta su sve žene spremne da bi bile „lepe“. Lepota je relativan pojam, dakako. Isključivo subjektivan i strašno me draži što 21. vek pokušava da je ukalupi. Ljudska potreba za lepotom je vekovna i pripada svakom od nas. O estetici i o onome šta jeste, a šta nije lepo, bi prirodno mogli svi naširoko i nadugačko. Ovom prilikom bih o nečemu konkretnom. O trendu koji sve više uzima maha, a smatram ga potpuno apsurdnim. Hirurška estetika ženskog tela, 21. vek. Sablažnjava me šta sve žena može da učini svom telu, zarad... čega, zaista? Ne razumem. Govorilo se u tom zanimljivom tekstu šta žene preduzimaju, vekovima unazad, na različitim kontinentima sa ciljem da budu dopadljive muškarcima. Kako ja to vidim, obrni okreni, samo sebi nanose bol i to trajni. Negde drugde sam pročitala da se „žene doteruju samo zbog drugih žena, ne radi muškaraca“. Počinjem zaista da verujem da cela priča nema nikakve veze sa suprotnim polom. Na svom telu nemam nikakve hirurške zahvate, dorade, ispravke i slično i tako nešto ne uzimam u obzir (ukoliko me na to ne natera nekakva nesreća ili bolest, pu pu). Jedno vreme sam, doduše, imala pirsing, pa je stric umeo da se šali na moj račun pitanjem „Je li, sine, je l' te majka upecala ili rodila“? Ipak, do suza sam se nasmejala kada me je jedan drugi čovek, u zrelim godinama i krajnje ozbiljno upitao (nakon što sam ga izvadila, ali je ipak ostao mali ožiljak): „Je l' tebi kada plivaš izlazi voda iz te rupice?“... „Mhm, kao i iz ušiju kada ne nosim minđuše“. 

Možda zato što sam ga i sama imala, pirsing na nekom pojmljivom mestu, kao ni elegantnu tetovažu ne smatram apsurdom. Neke druge stvari meni nisu jasne, a to su silikoni. Čujem glas bivših momaka koji su, gotovo po pravilu, najviše voleli da me vide u širokoj izgužvanoj atlet majci, bez šminke, znojavu (to sa znojem mi nije baš najjasnije moram da priznam, ali nosim se mišlju da muškarci drugačije gledaju na tu prirodnu pojavu), raščupanu, paralisanu od .... tokom koga mi nije bilo važno vidi li mi se lepša ili ružnija strana profila, imam li vatreno crveni ili providan lak na noktima, je li mi kosa „ispeglana“ ili ufrćkana i vidi li mi se ona strija koja se nepozvana pojavila kada sam iz devojčice izrasla u devojku. Nije im to bilo važno, jer su po svemu što meni pripada mogli da prelaze i u potpunosti uživaju kao da je njihovo. Što u tom trenutku i jeste bilo tako. Čemu onda cela ta pomama oko silikonskih umetaka, preteranog zatezanja kože, svih tih veštačkih tvorevina? Čemu ta potreba biti „savršen“, kada tako nešto ne postoji? Reče prijateljica dok smo koračale kroz Ušće i gledale one neprirodne devojke (kojih će biti sve više kako stvari stoje), da su silikoni sada aktuelni, da sve više mladih, zdravih i pravih devojaka time podleže. Mislila sam da je to za glupe zapadnjake (pre svega za showbiss karikature) koji nemaju pametnija posla. Ne, stiglo je i na Balkan, gde su nekada devojke bile jednostavno lepe i tada im više od toga nije bilo potrebno. Punjenje koječega silikonima, skraćivanje nosa, vađenje rebara zarad istanjivanja struka je danas svima dostupno i više nije toliko skupo, kako sam razumela. Punjenje usana je oko 200 evra. Problem je što će rezultat biti loš, (prošetati Ušćem za dokaze) i što će ishod podsećati na bolan ujed ose, ništa manje. Pročitah negde da su takvi zahvati čak „preporučljivi da biste postali samouvereni i dominantni“. Avaj...!!!

Vratimo se tekstu iz ZokiMagazina. Uhvatila sam sebe tokom čitanja istog, kako mi se telo grči. U Aziji silom zaustavljaju rast stopala tako što ih vezuju ili već stavljaju u obuću veličine paklice cigareta, jer veruju da su mala ženska stopala erotičnija. Istini za volju, školski primer fetiša. Ne mogu ni da zamislim koliko to bolno može biti, ali razumem zašto te jadne žene posle torture ne mogu više da hodaju, već moraju da budu smeštene u invalidska kolica. U Africi silom, izdužuju vratove brojnim prstenovima (koji se više ne skidaju), usne razvlače tanjirima... Zamislite da vas nešto godinama tako maltretira i da vaš vrat umesto prirodnih 15-20cm, postaje labudovski sa dužinom preko 40cm! Od same pomisli me boli i ne mogu da prežalim tu jadnu ženu koja zbog toga ne može da skače, sagne se ili jednostavno povraća kad joj je muka. Vekovima oni tamo daleko ne menjaju svoju tradiciju, čvrsto ubeđeni da je takva žena privlačnija. Pa ipak, zato što to traje toliko dugo i zato što nisam sa tih podneblja, verovatno nemam puno prava da sudim. Samo da se zapitam... privlačnija ?? ?? Kako, kad ona ne može da se pokrene/okrene tokom ljubavnog čina, zbog vrata!! Nego, ono što mene najviše muči zapravo, nije baš iz kog razloga rade te čudne stvari tamo daleko već vekovima, nego ono što se dešava u Evropi sada, u 21. veku. Devojke ubacuju silikone ne bi li silom od malog napravile veliko (ili obrnuto), od „nepoželjnog“ „poželjno“. Ako mene pitate - ista meta, ista rastojanje. Samo su prvo (stpala) i drugo (vrat) „necivilizacijski“ činovi kako ih neretko naziva „civilizovana“ Evropa, a treće „civilizacijski“. Ma, ne razumem. Ona u Africi kojoj su umetnuli tanjir u usnu ne može da se ljubi, a ova pak u Evropi sa silikonima može, ali ništa ne oseća..!

Jadna silikon-girl, živa nesahranjena, nikada više neće biti u mogućnosti da prihvati ono što jeste. Ako ne može kao civilizovano (!), svesno (!) biće, da prihvati ono na šta ne polaže pravo (prirodne karakteristike) i na šta tako radikalno ne bi trebala da utiče, kako će prihvatiti ono za šta treba u životu da snosi odgovornost? Svoja dela, primera radi... Ko je od nas birao kako će da izgleda?? To je nešto što treba da prihvatimo kao takvo, privilegija dobijena rođenjem. Kombinacija smo predaka, mnoooogih predaka... Nisu ni oni birali. Na nama je samo da to prihvatimo, drugi izbor nikada nije ni trebao da bude ponuđen. Čvrsto verujem da priroda gde oduzme, drugde doda. Da nije tako, ništa ne bi imalo smisla.

Čni mi se da žene rade pomenute gluposti (govorim o Zapadu) samo i isključivo usled ličnih duhovnih problema, ne zbog muškaraca. Još nisam čula da neko od suprotnog pola voli izveštačenost. Iskreno, sumnjam i da se onaj Afrikanac sa svojom „labudicom“ bolje provodi u krevetu, nego što bi sa kvalitetnim ružnim pačetom. Da, čula sam da muškarci više vole velike grudi, ali isto tako i da drugi preferiraju one manje. Kako sam ja njih shvatila, summa summarum, valjano je samo dok je prirodno i dok može slobodno da se koristi, na obostrano zadovoljstvo. Valjda ima nešto u toj bradavici koja se budi… Zaista, ne znam u onoj silikon-girl može li išta da se probudi, kada je uspavana onomad na hirurškom stolu.

Kada bi svaka od nas bila ono što jeste, svaki lonac našao bi dobar poklopac.

P.S. Tekst koji se pominje sa ZokiMagazina nalazi se na ovoj stranicihttp://magazin.zoki.com/2012/09/08/sta-je-to-lepota/ .

mali smotani, 12god

{#yes}

*Wednesday*, 12god

Bravo draga!

gipsy, 12god

Razmisljam da l' da turim komentar il ne. Prvo ne mislim da se u ovoj nasoj Srbiji mnogo mladih devojaka podvrglo estetskim operacijama, cisto iz finansijskih razloga. Pa ovde jedva skrpis pare za zubara. Drugo, jesi sigurna da su to sve bile silikonske grudi po trznom centru? Mi smo ipak lepa nacija, sigurno ne i najdoteranija, ali lepi smo k'o lutke. A sad ima grudnjaka koji cuda cine. Trece, ako je neko duboko nesrecan zbog svog fizickog izgleda, neka se operise ako ima hrabrosti da se odluci na taj korak. Sto da neko sedi u kuci i ne usudi se da upozna nekoga ko za njim nece uzvikivati "Dambo", ako to mogu da rese dva ostra reza iza usne skoljke?

I cetvrto, iz sasvim licnog ugla. Zivim punim zivotom iako sam imala 5 operacija tumora na beonjaci. I sutra bih se podvrgla estetskoj operaciji da ta kasapljenja  lice na nesto. Pristala bih na jos jednu opstu anesteziju iako sam ovih 5  jako lose podnela. I sve to iz neverovatnog razloga... jer mi na slikama lice izgleda asimetricno. A eto, bas bih volela da deci i unucima, kad me vise ne bude, ne izgledam tako. Da m' slika na klaviru bude lepa k'o od moje prababe )

Zaratustra, 12god
Pomenula sam da bih i ja isto kao i ti, ako bi me nesreca ili bolest na to naterale (drugi pasus), otisla pod noz. Drugo, ne znam sta je za tebe "mnogo mladih devojaka", ali za mene je i tri ako su, kao sto sam napisala "mlade, zdrave i prave". Mislila sam da sam bila jasna da na umu imam Evropu, ne Srbiju. Evropu jer je to tamo "zazivelo". A da budem iskrena, videla sam u Beogradu, u Uscu za jednu kratku setnju sasvim dovoljno napucenih usana da mi se upali lampica. Sto se klempavih usica tice, ako se ne varam to se moze resiti i u osnovnoj skoli i tu se u telo ne ubacuje nikakav vestacki materijal iz obesti i ne bih mesala klempave usice sa ovim o cemu pisem. Cula sam takodje da se u Crnoj Gori podizu krediti za punjenje grudi i usana, a da li je to istina vreme ce pokazati.
gipsy, 12god
Nisi me razumela, ja bih to sad opravila iz estetskih razloga i to ne zato sto uzivo ne izgleda lepo, vec samo na slikama. A zaista, ne znam ni jednu devojku koja je napucila usne ili ugradila silikonske grudi a sticajem okolnosti ih znam podosta, sto iz komsiluka, sto drugarica najstarijeg sina.
Zaratustra, 12god
Jos jednom skrecem paznju da sam pisala o tome sta zene cine da bi bile dopadljive muskarcu kojima kako ja mislim to nije potrebno, jer govorim o zenama kojima nista ne fali. Ako je JK hrabra jer je otisla pod noz da bi izvadila rebra, te imala onakav struk kakav ima, onda cu vecno da ostanem kukavica.
Zaratustra, 12god
Nemam ni ja i iskreno bih se zabrinula da imam u svom okruzenju. Cekaj, ne razumem o cemu raspravljamo? O tome da se u Beogradu niko nije podvrgao ovome ili da apsolutno ne preti opasnost od tako necega nigde, pa ni u Srbiji? Gipsy, jel ti to mene ne razumes da govorim o estetskim promenama za koje XY osoba nema potrebe da ih izvrsi na sebi? Tipa devojka ima normalna usta, a hoce majmunska? Ili ima grudi 3, a hoce 5? Ne znam gde smo se mimoisle.
Zaratustra, 12god
Zato sam i pomenula azijska mala stopala i africke vratove... Ok, never mind.
gipsy, 12god
JK je prica za sebe a i nismo o njoj pricale. Pricali smo o mladim Beogradjankama kojima nista ne fali i mislim da malo preterujes.
Zaratustra, 12god
Ja sam pricala o svetskom trendu koji sam primetila da se pojavio i na Balkanu. A ti si shvatila kao da pricam da su sve Beogradjanke otisle da tako nesto urade, a to nisam nameravala da kazem i ne znam gde se to vidi, ali cu se procitati sutra ponovo kad se distanciram od teksta. Svako ima svoje misljenje, meni se upalila lampica i samo sam htela da iznesem svoj revolt na trend. Svakako je lepo bilo cuti tvoje misljenje
Maritza, 12god

Potpuno se slazem sa tobom. A ne bi verovala kako se sve dovijaju mlade nesrecne zene/devojke koje nisu u mogucnosti da plate silikone/plastiku. jos tuznije izgledaju. Daleko od toga da je resenje za samopouzdanje estetska hirurgija. Nesigurnost u sebe nije previse sustinski vezana za realan izgled vec vise za vrednovanje prvenstveno od strane roditelja, rodbine a kasnije socijalnog okruzenja. Radeci kao psihoterapeut videla sam toliko prelepih zena koje ne vole sebe i ubedjene su da je za njihov nedostatak srece kriv njihov izgled...tragicno! A sa druge strane ima i onih samouverenih zena koje iako recimo predebele i ruznjikave, sa osmehom i energijom gaze svojim stazama, divno je to videti. Kad covek zavoli sebe, sve ostalo postaje suvisno i lako je da postane i od drugih voljen i vrednovan. Na zalost opsti trend koji definitivno do nas stize kroz medije ne dopusta prostor da neko upozna pravog sebe i zavoli svoje "ja", vec nudi iskrojene modele i lak zadatak:samo izgledaj identicno. I da, kad sam bila devojcica potukla sam se i reketom mi je slomljen malo nos i ima malu grbu. Godinama sam imala zelju da to operisem i vratim onako kako je od Boga dato. Ali, sada prosto nemam problem da i uzivo i na slikama budem bas ovakva kakva sam, verujem da je nekako i to od Boga dato i...otkad tako mislim, nikom nije zasmetao pomalo nesavrsen nos i sve je bas tako...na mestu i osmeh je na licu. Eto

Maritza, 12god
jesi l ti primetila moju grbicu na nosu
Zaratustra, 12god
Mogla si napisati ti ovaj blog, umesto mene, onda ne bih bila krivo shvacena Salu na stranu, drago mi je da se ipak negde nazire sta sam htela da kazem, jer me je plasilo malopre u razgovoru sa gipsy da sam rekla sve on sto ne mislim i vec pocela da mislim da saljem krivu poruku i da omalozavam lepotu Beogradjanki (ili da ne daj Boze mislim da su sve zastranile), i samo klik je falio od "delete". Ne volim da gresim, a kada ne posaljem jasnu poruku, to smatram licnim neuspehom. Mada, i nije sve uvek tako crno-belo... No, dobro, kritika je uvek dobrodosla, a mene ce ubuduce nauciti da se citam po dva puta i da budem na blogovima preciznija
Zaratustra, 12god
E, nisam, moram to da ti priznam!!! A ti moj pravi grcki nos ?
Zaratustra, 12god
(citaj bez onog "pravi", ako me razumes da ne ispadne da imam prav vec poveci )
tri_praseta, 12god
ti si psihomehanichar maritze? bash mi takaw neko treba, jer sam ozbiljno razmishljao o powetjanju....nosa
gipsy, 12god

Mislila sam da je to za glupe zapadnjake (pre svega za showbiss karikature) koji nemaju pametnija posla. Ne, stiglo je i na Balkan, gde su nekada devojke bile jednostavno lepe i tada im više od toga nije bilo potrebno. Punjenje koječega silikonima, skraćivanje nosa, vađenje rebara zarad istanjivanja struka je danas svima dostupno i više nije toliko skupo, kako sam razumela. Punjenje usana je oko 200 evra. Problem je što će rezultat biti loš, (prošetati Ušćem za dokaze)

Na ovaj deo sam se osvrnula. Tesko da je svima dostupno na brdovitom Balkanu. Za mnoge je 200e mislena imenica, narocito za mlade ljude kojima roditelji posteno rade u propalim firmama, ili kod privatnika koji isplacuju zarade kad im dune (ako im dune), ili ne rade jer su dobili otkaz posle 20 god staza kao tehnoloski visak pa ih sad tako matore niko nece. Ne kazem da niko u Bgd nije ugradjivao kojesta kojegde, ali tvrdim da dokazi ne plivaju Uscem. 

Zaratustra, 12god
Da, da, vidim da je napravilo zbrku druga polovina treceg pasusa koji mi navodis, i zao mi je. Ali sad sta da radim, ne mogu da korigujem (mislim mogu, ali to ne bi bilo fer prema tebi koja si me upecala). Nasla si ranjivi deo teksta, priznajem i cestitam. Nisam zelela da kazem da dokazi "plivaju" u Uscu, ali da se dokazi mogu videti u Uscu (videla svojim ocima, svracam RETKO). Krivo mi je samo sto si se osvrnula samo na taj deo, tekst ipak nije samo tih 5 recenica. Zelela sam da porazgovaramo oko toga koliko je i da li apsurdno da devojke idu pod noz bez razloga. A ne da govorimo o tome koliko se devojaka u Beogradu tome podvrglo.
Zaratustra, 12god
Vidi, u vezi sa tim koliko je 200 evra mnogo... Videla sam mnogo slucajeva da u kuci nema sta da se jede, ali da se nosi firmirana garderoba i nose skupi ramovi za vid. A kad izadjes van granica Srbije, ista prica, nema sta da se jede, ali se voze skupa kola.
tri_praseta, 12god
dokazi bash ne pliwaju ushtjem ali pliwaju malo dole ispod ushtja, na splawowima i u strahinitja bana (ne zowe se za dz silikonska dolina)...a da smo lepa natzija jesmo... swi strendzeri koji dodju odushewe se izgledom nashih dewojaka (i ukusom tjewapa ali to nije tema bloga)
aurrora, 12god

Ne znam kakva je situacija u Beogradu ili u bilo kojem drugom gradu. Ono što sam ja primijetila je da je na  plažama sve više silikona. I istina je da je to trend, vjerovatno zahvaljujući i današnjoj dekoltiranoj modi. Prosto sumnjam da bi toliki postotak žena imalo potrebe za plastičnom kirurgijom, da se ne nose dopičnjaci i dekoltei do koljena. I mislim da to nije usko vezano za naklonost muškog spola, već uz samo JA. Osoba koja je dovoljno samouvjerena nema potrebu za tako nečim. 

Zaratustra, 12god
Plasim se rora da nije tako samo zbog minica i dekoltea... da je najvise u ovome JA, u kome to JA nedostaje. Slazem se u potpunosti sa tobom da nekome ko je samouveren to nije potrebno.
IceCold, 12god

Spomenula si nekoliko puta Sašin tekst u Magazinu kao jedan od razloga za pisanje ovog posta.


U svakoj epohi, u svakom okruženju, od plemenskog do savremenog evropskog ženska lepota je u službi demonstracije moći, novca i položaja.


Kineskinje sa savršenim stopalima, Tajlanđanke sa izduženim vratovima, Mauritanke impozantnih dimenzija, Azijatkinje porculanskog tena, i moderne žene sa silikonskim implantatima nose jednu istu poruku: „Ja, ili onaj ko o meni brine, imamo takav ekonomski status da svo svoje slobodno vreme možemo da posvetimo sebi. Mi ne radimo. Mi se ne mučimo. Naš život je udoban.“


Broj žena koje na taj način demostriraju svoj status u društvu je kod nas mali, a devojčice koje srećeš po šoping molovima uglavnom na usnama imaju pet slojeva sjaja, a ispod haljinica push-up bra, a ne silikone.


Mada, ni ulaganje u svoj izgled zarad uspona na društvenoj lestvici nije nešto novo. Sećaš se Pepeljuge, koja je za bal gde će sresti princa od raznih čarobnica dobijala na pozajmicu haljine, i od bundeva pravila kočije? Viđaš li danas po supermarketima i klubovima moderne Pepeljuge koje kao promoterke reklamiraju razne proizvode, sa ciljem da se dočepaju modne piste koja će im omogućiti da obuku tu pozajmljenu haljinu za bal i privuku nekog princa? To je to. Ništa epohalno. I ništa od juče. I ništa loše, zapravo.

Zaratustra, 12god
Mislim da u savremenom dobu i u Zapadnoj Evropi "lepota" nije odavno u sluzbi moci, novca i polozaja, kako je mozda nekada bila dok se Luj IV kupao puderom, a Kleopatra mlekom. Vrlo simpaticno! To je jedno, a deformitet stopala kao i silikonsko punjenje usta, smatram kulturnim neuspesima. Pogotovo, ovo drugo. I ako punjenje silikonskih usana ili grudi salje poruku "ja ne radim, ne mucim se i moj zivot je udoban" u momentu kada se pravi plan okupacije Marsa, onda stvarno treba da se zapitamo odakle smo krenuli, a dokle smo stigli. Kao sto rekoh u molu je po meni tri devojcice sa napunjenim usnama mnogo i 5 slojeva sjaja ne mogu da proizvedu efekat silikona. Oko toga sta je mnogo ili malo, nam se ocigledno misljenja razilaze, a oko toga sta sam videla smatram neodgovornim sa tvoje strane da mi objasnjavas. Mozes samo da mi ne verujes. U vezi sa pepeljugom, secam se naravno. Ako sam dobro razumela tebi ne bi smetalo da se napravi jedna moderna Pepeljuga, koja bi umesto haljina ovaj put pozajmljivala usne ili grudi, jer toboze "nije to od juce, i nista lose, zapravo". Zaista mislim da nije na mestu da mesamo Pepeljugine haljine i silikone. Zaboravljas da je ona bila prirodna i dobra i da se nije bojala ni sramila rada, a da su sestre bile izvestacene, zlobne i lenje. Sto je upravo poruka bajke, a ne haljine i cepele. P.S. I dodala bih jos samo jedno. Krajem 18. i pocetkom 19.veka, Grkinje su verovale da treba da budu debele, ubedjene da tako prate proporcije Miloske Venere. Uz to su isli i brkovi, jer tako je u Boga dato, pa kao zagrizeni vernici, nije im preostajalo nista drugo nego da ih gaje. Tada, bili su na svom najnizem kulturnom nivou. Trebalo im je 100 godina (bukvalno), da samo shvate koliko grese i da njihov tadasnji ideal nije ispravan (naravno smejao im se ceo Zapad i stao im je na kicmu zbog toga, bez kompromisa, sa pravom). Po meni su silikoni, susta suprotnost koja medjutim jednako ukazuje na kulturni pad uspona civilizacije. Ne kaze dzabe Vladeta Jerotic "Neverovatno, ali je zaista tako. Kako civilazija napreduje, tako kultura opada".
IceCold, 12god
Nije mi to bila namera. Izvini ako je tako zvučalo.
Zaratustra, 12god
Sve je u redu, nema potrebe za izvinjenjem, razgovaramo, ne vredjamo se
Tea_bg, 12god

Mislim da se cela ova priča može svesti na samo jednu reč - Pink! (Videla žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu)

Sreća, pa samo mali procenat naših žena ima vremena, para i želje za nečim takvim. Nema lepših devojaka od naših. I na sreću malo primeraka sa dodacima o kojima pričaš. 

Zaratustra, 12god
Lepo je sto si pomenula Pink. Vidis, mislim da je vise onih devojaka koji ga prate, nego onih koje ga bojkotuju. U tome i jeste moj problem, jer Pink salje sasvim jasnu poruku "ne morate biti zadovoljni svojim prirodnim izgledom, jer ga mozete promeniti i izgledati ovako "savrseno" kao nase pevaljke". Samim tim sto su gotovo sve njihove pevaljke doradjene, meni nesto govori. Nisam bas sigurna da sve devojke koje prate Pink shvataju da je najbolje da nemaju vremena, para i zelje za tako necim. U prilog tome govori i matursko vece, za koje devojke iz nizeg sloja kupuju haljine u vrednosti plate svojih roditelja od cega punjenje usana nije vise znatno skuplje. Daj Boze da gresim i da sve nase devojke zauvek ostanu jedinstveno i jednostavno lepe...
Vucko84, 12god

Svidja mi se blog, ijako slabo koji komentarisem, ali prodje kroz moj skener Nego htio sam reci Zara, da ja stvarno ne znam koje imaju silikone, a koje nemaju, ali samo znam da sve bulje u moje oci, a ja ne mogu to ocima da provjerim

Pozdrav!

Zaratustra, 12god
Vucko, ne preostaje ti nista drugo nego i ti da pocnes da buljis u tudje oci, jer one su ogledalo duse
gipsy, 12god

Ja stvarno nemam nista protiv estetske hirurgije, ukoliko je to zdravstveno bezbedno i ukoliko izgleda prirodno i ako se obavlja u neko razumno vreme. Mislim da ni sada maloletne osobe ne mogu da se podvrgnu takvom hiruskom zahvatu, naglasavam samo iz estetskih razloga.

Ukoliko neka ima devijaciju nosa pa uz to i kriv nos i zbog koga je nesrecan i zeleo bi drugaciji, zasto ne bi to obavio o istom trosku? Zasto zena posle dojenja dvoje - troje dece, ne bi sebi priustila zatezanje grudi, ukoliko to zeli?. Samo zatezanje ne moze da se obavi, mora da se ugradi implant. E sad da sam ja lekar, ne bih dozvolila nikakava prenaglasavanja, pravljenja od dvojke peticu, jer ja stojim iza tog rada.

U cemu je razlika da zena zategne ili malo poveca grudi i ugradjivanja srafova u celjust da bi se nadomestio zub? Pa srafove danas ugradjuju skoro svi. Ako ce to nekoga da ucini zadovoljnijim, neka.  Ne vidim znacajnu razliku izmedju ubrizgavanja botoksa i tetoviranja. Sem sto se taj botoks vremenom potrosi, pa postupak mora da se obnovi a da bi se tetovaza uklonila mora da se prodje mukotrpan i bolan proces. 

Uostalom, verujem da ce nam u ne tako dalekoj buducnosti ugradjivati kojekakve cipove sa licnim podacima, sa kojekakvim lokatorima, a da nas niko nece pitati za misljenje..

Zaratustra, 12god
Izgleda da smo se slozile u jednom "da sam ja lekar, ne bih dozvolila prenaglasavanje...". Iako je gro primera da se kod lekara dogadja suprotno, ali to je druga tema i opet se tice civilizacijskog uspona, a kulturnog pada o kome sam malopre pisala. Ovako, ja cu mozda u 50-oj da uradim jedan botoks lica, pod iskljucivim uslovom da moja deca i dalje znaju kada sam besna i kada sam srecna. Ali cu pre toga svoje bore da nosim, da bih mogla prema njima da obrazujem stav. I razumecu svoju cerku kada joj u 15. godini bude tesko jer joj je nos poveci, ali cu iskoristiti sva oruzja koja imam da je odvratim od toga da u 18-oj cim dobije zakonsko pravo ode pod noz. Secam se vrlo dobro kako mi je tesko bilo u pubertetu i kako sam mislila da sam najruznija osoba na svetu i nista na meni nije valjalo (decija masta radi svasta). Secam se kao da je juce bilo dana kada sam roditeljima ponosno objavila: "Prva stvar koju cu uraditi kada postanem punoletna, ici cu pod noz i ispraviti/smanjiti svoj nos". Hvala Vaseljeni, te lude godine su prosle, a ja sam ih PRERASLA i svoj nos, kakav je takav je, prihvatila kao deo sebe i nesto za sta samo JA snosim odgovornost i niko drugi od onih koji ga gledaju, bilo da su u prolazu ili se tu zadrzavaju. Da sam ga operisala, kome bih bila vrednija? Sebi ne. Isto to vazi i za grudi. Da li si primetila da pocinjemo da razgovaramo iz svojih cipela i licnih primera? Svaki slucaj je za sebe, u tekstu pokusavam da izrazim otpor prema nesvesnim bicima (mladim devojkama kojima nista ne fali, zdrave su i prave, samo nose grudnjak br.2, imaju veci nos i manje usne koje ne lice na one Andjeline Dzoli i JEDINO sto ne mogu jeste da budu manekenke). Dakle, o devojkama koje prate masu, trend, a za to pri tome nemaju ni jedan razborit argument kojim bi me ubedile da je takvo maloumno ponasanje ispravno.
tri_praseta, 12god

ja ni piwo ne pijem kad je iz plastike, a plastichne kartitze nikad netju zameniti za nowatz

sad ozbiljno: plastichne sise mnogo bolje izgledaju kad dewojka ima haljinu, majitzu, prsluk za spasawanje dawljenika ili  srednjowekowni oklop, nego kad swe to skine sa sebe... jednom prilikom je djordje dawid (mislite o njemu shta otjete ja ga gotiwim) rekao za swoju dewojku koja ima silikone da je "to kad pipnesh k`o odbojkashka lopta"...

nisam nikad pipn`o silikonsku sisu...al odbojkashku loptu jesam....i nije neki osetjaj, lepshi je kad je shamarash (missim na loptu)  

Zaratustra, 12god
Sve vreme mi je falio neki veseli muski primerak... ali nisam znala koji Sram da me bude!! Tako je prasici, nisu sve ladje potonule Pazi ti Djokicu kako mudro i slobodno zbori, mora da ga je devojka najurila posle svog truda koji je ulozila u sebe
tri_praseta, 12god
pa sad ko je kogaa najurio ne znam, ali werowatno je bila odushewljena shto ju je jawno spomenuo, makar u negatiwnoj konotatziji
Zaratustra, 12god
Neka je meni ona ziva i zdrava i vecno tako pametna
Maritza, 12god
ja imam drugaricu sa kojom sa isla u odeljenje koja ima bas veeeliiikeeee silikone. na nekoj godisnjici mature sam pitala da ih pipnem, sta znam, meni bilo isto, mada se nisam previse uzivela u opipavanje, ako me razumete
luda_mama, 12god

Ne cudi me da su videla setajuce silikone u Uscu. Imam decu koja (Bogu hvala) nemaju silikone, medjutim, par njihovih drugarica ima. Na prvi pogled su neprimetni. Ali, uvek ima onaj drugi pogled. Jedna od njih je dobila silikonske grudi od mame za 18. rodjendan. Sta reci. Brat mi je hirurg i ima kliniku, pa kada cujem njegove price, vise mi nista nije ni cudno ni strano. Ima pacijente svih mogucih profila - od estradnih umetnica, preko "poslovne pratnje", do ucenica. Jeste da, sto kaze Gipsy, na Balkanu nema para, medjutim, ne mozes da verujes koliko devojaka zivi od najstarijeg zanata. Skori mi je ispricao o gospodji koja dovodi redovno svoje sticenice na kojekakve "korekcije". I sve placa za njih. Hiljade evrica. A one su od 18 pa na gore. Zbog cega? Ti si Zaro napisala da ti se cini kako je to usled licnih, duhovnih problema. Moguce, ali samo kod nekih. Kod ovih "sticenica" je sredjivanje fasade za bolju prodaju. Iz "pouzdanog izvora" sam saznala i da su sve cesce operacije himena. Hocemo ponovnu nevinost! To mi bas ne izgleda kao licni, duhovni problem. To mi vise lici na licni, duhovni idiotizam. Pa sve i da tom zakrpljenom stvarcicom zaradjuju pare (da im je osnovno sredstvo za rad). Sta ce? Da svaki cas menjaju "staro za novo"? Sve mi je to onako...jadno, tesko, porazavajuce i... ne znam vise koju bih rec upotrebila.

Zaratustra, 12god
U soku sam!! Rodjendanski poklon od mame za 18. E, to jos nisam cula!! I dalje misli da se svodi na isto i da to "sredjivanje fasade" ide iz duhovnih problema, ustvari bolje iz nedostatka ikakve duhovnosti... Takodje, nisam znala za intervenciju himena na Balkanu, ali znam odakle dolazi takva, jos jedna, glupost. Bila sam u Egiptu, to je tamo njima "normalna" stvar, jer devojke bi htele da se igraju (i igraju se) pre udaje, ali im njihova uverenja ne dopustaju da udju u brak ako nisu nevine. Pa se tako lepo zakrpe (najcesce placa onaj koji je raskrpio) da bi se posle prve noci mogao okaciti krvavi carsav na terasu ili vec u dvoriste, da rodbina i prijatelji znaju da je sve bilo "po propisu" i da obraz muskarcu nije ukaljan. A raditi to, a da ti od toga ne zavisi apsolutno nista i da ti samo stetu nanosi... Sta reci, a ne zaplakati...
tri_praseta, 12god
pa nek se krpe kad ne praktikuju blajw ili shurenje u plinaru....imaju sex i ostanu newine...i jare i pare i wuk sit i owtze na broju
Zaratustra, 12god
Prasici, vratite mi onog najmladjeg koji se malopre javio za rec, on je nekako najfiniji, valjda vreme nije stiglo da ga iskvari
Sehel, 12god

Ma kakvi silikoni, push -up rules!

Ionako ce se za koju godiniu vratiti twiggy look (ravne daskace) pa ce svi da mi zavide!

 

Zakrpljeni himen!? E pa neka, i trebaju da ga krpe sve dok muskarcima taj himen nesto znaci (ili su spremni da plate vise za njega). Da njih to parce kozice ostavlja ravnodusne, ni jedna ga ne bi krpila.

Jedna glupost neminovno povlaci sa sobom i drugu.

 

Edited by Sehel, 2012-09-17 14:30:23

tri_praseta, 12god
he-man (and the masters of the universe) je pretzenjen, uwek mi se wishe swidjao lony tunes tzrtani film... a shto se tiche twigi ja sam uwek wishe za pigi
KikiT77, 12god

Ja bih (da imam hrabrosti) otisla na operaciju grudi ali ne da stavim silikone, nego da smanjim iste {#smile} Ogranicena sam u oblacenju, ne mogu da obucem majicice koje su otvorenije napred, ne mogu da obucem majicu bez grudnjaka, jer deluje ruzno i neukusno. Ne mogu da spavam na stomaku itd itd. Neko sanja o tome da ih ima, a ja bih da ih smanjim i to upola od toga sto imam. Sva sreca pa su mi ok, nisu neke ruzne i visece, tek bi onda morala da odem da to sredim {#smile}. Plasticne operacije sa kojim bi se odstranio ruzan nos, usi, zene koje su morale da odstrane dojku pa ubacile vestacku itd podrzavam, a one koje su uradjene bez razloga ne (mada nemam nista protiv njih). Nije nama toliko veliki standard da svako moze sebi to da dozvoli, danasnje devojcice (kod nas) puno vremena posvecuju svom izgledu, doteruju se i uvek su sredjene nasminkane, pa mozda deluju da imaju neki hiruski zahvat. Meni je groznije kad vidim ljude sa pirsing po licu telu itd, ogromnim tetovazama nego li da vidim neku devojku koja ima napucena usta. 

slika, 12god
Boki 13 hahhah .Da kod nas u Makedoniji mislim da nemogu si priustiti takav luksuz devojke jer je skupo za nas standard nekazem da ne stavljaju al nije to u velikoj meri.Znam cura koja je smanjivala grudi pa se to zakompliciralo i unakazali je i sad nemoze obuc kupaci kostim kakav ona zeli il nose druge cure zato kiki budi mirna cuvaj to sto ti dao bog hahah.Nego de su muskarce u ovoj prici i one rade plastike turaju botokse i sve ostalo .A kad smo kod pirsove i tetovaze to se kod nas radi u velikoj meri.Kad sam ja stavio pirs na uvo moj deda reko nisam znao da ja imam unuku boze ja svo vreme mislio da mi cerka rodila unuk svadjao se sa mamom .Mama se nije bunila al rekla to je to i vise nigde na drugo mjesto i nista hahahah ja to naravno postovao .
slika, 12god
Boki 13 hahhah .Da kod nas u Makedoniji mislim da nemogu si priustiti takav luksuz devojke jer je skupo za nas standard nekazem da ne stavljaju al nije to u velikoj meri.Znam cura koja je smanjivala grudi pa se to zakompliciralo i unakazali je i sad nemoze obuc kupaci kostim kakav ona zeli il nose druge cure zato kiki budi mirna cuvaj to sto ti dao bog hahah.Nego de su muskarce u ovoj prici i one rade plastike turaju botokse i sve ostalo .A kad smo kod pirsove i tetovaze to se kod nas radi u velikoj meri.Kad sam ja stavio pirs na uvo moj deda reko nisam znao da ja imam unuku boze ja svo vreme mislio da mi cerka rodila unuk svadjao se sa mamom .Mama se nije bunila al rekla to je to i vise nigde na drugo mjesto i nista hahahah ja to naravno postovao .
KikiT77, 12god
Imas kliknato 2x na posalji nemam namera jas da gi namalam, ne bi se izlozila na tolkav rizik pa nek nosam zatvoreno Vadi pirs da ne zemam sukalo
slika, 12god
ne ne ne gi vadam na dvete usi imam sakam i edna mala tetovaza na ruka ama ke vidime hahahha
slika, 12god
ne ne ne gi vadam na dvete usi imam sakam i edna mala tetovaza na ruka ama ke vidime hahahha
Zaratustra, 12god
Sto se ponavljas slicka, smiri se ba, oticicemo na trecu stranu Haahhhhaha, muskarci, tacno! Pitam se da li bi zene odabravale promene na muskarcima koliko odobravaju na sebi Kiki, vidi i ja bih pod noz, nismo se razumele!! Volela bih da budem pametnija nego sto jesam! Isla bih da mi usade samo dva grama mozga (i ako je u obliku silikona, bicu hrabra, sta da radim) koji je imao Albert Anjstajn, posto mislim da mi pamet nije nesto narocita. Ali za to jos nisu smislili nacin, pa cu morati da sacekam E da! I volela bih da letim Ako negde ugradjuju krila, javite da se prijavim
slika, 12god
vidite ovo http://serbianforum.org/svet/249442-bizarne-vijesti-iz-svijeta.html#post718281
slika, 12god
vidite ovo http://serbianforum.org/svet/249442-bizarne-vijesti-iz-svijeta.html#post718281
slika, 12god
vidite ovo http://serbianforum.org/svet/249442-bizarne-vijesti-iz-svijeta.html#post718281
Zaratustra, 12god
Ono za botoks i osmogodisnju devojcicu?? ?? Sta reci, a ne zaplakati... Jednom recju - BRAIN DAMAGE!
KikiT77, 12god
Zaro raspisi oglas, mozda se neko dobrovoljno prijavi da ti daruje deo mozga
KikiT77, 12god
slika ne klikaj poveke od ednas na posalji ova za devojceto e grozno, ne znam bas da nema zakon u USA, nesum se informirala. Taa bi ja zakacila na drvo i bi ja tepala sekoj den...
slika, 12god
ne e do mene covece ne KLIKAM
slika, 12god
ne e do mene covece ne KLIKAM
KikiT77, 12god
OK zeno
tri_praseta, 12god
kiki nemoj to da ti pada na pamet, to je greh a ewo ja da dam malo mozga kumi ne bi li bila josh blesawija
Vucko84, 12god
Kiki, ne smanjuj nista
KikiT77, 12god
Hahahahahahahaha nekem
c-izida, 12god

Mozda je nekima IN, da sve to rade..silikoni, botoxs, podizanje zadnjice i sta jos ne sto savremena hirurgija nudi. Trpeti svu tu bol zbog lepote, i kompleksa  koji ocito nije vredan ) je strasno. Sto rece Zara, sacuvaj Boze sem kad se mora zbog neke nesrece daleko bilo od svih. Citajuci ovaj blog, i komentare, samo cu da kazem ZALOSNO. Volim sebe ( da ne zvuci narcisoidno) bas ovakvu kakva jesam i ne bi nista na sebe menjala ni za sta a kamo li zbog nekog muskarca, ili zato sto taj neko voli vece grudi, zadnjicu ili usne. Niko nije savrsen, svi mi imamo svoje nedostatke al je pozitivnost u tome nositi ih a ne menjati radi negog, ili neceg. Nisam lepotica..ali eto dopadam se sebi kakva jesam. Kome se nesvidja...nek ide dalje) Ko ima vise para i nezna sta ce snjim, ili kako navela mamy slobove od roditelja...kratko receno ..pobesneli pa neznaju sta ce.


Zaratustra, 12god
Bravo Izida! Najvise mi se svidja deo "kome se ne svidja (kako izgledam), neka ide dalje"!
Admin, 12god
A zato pored mene svi prolaze i niko da stane... svi idu dalje Eto sad znam razlog
Admin, 12god

Ajde da ja pitam zenske... Ako vas je bas briga "kako izgledate za druge"... I da se silikoni ugradjuju bzze, i botoks i ostala cudesa. Vole bih da cujem razliku izmedju toga navedenog kao "bljak" i:

  • depliacije, koaj nesumnjivo mnogo boli, ali je "opsteprihvacena"
  • busenje vilice za nove vestacke zube, koje do yaya boli i pod totalnom, nekad i lokalnom anestezijom i kosta para, ali je isto |opsteprihvaceno"
  • tetoviranje, koje isto boli... koje je "poluprihvaceno"
  • busenje usiju, koje je "opsteprihvaceno"

Ako vas je bas briga kako izgledate, zasto idete na ove "operacije" a za ostale (za koje verovatno i nemate para) kazete da su bzze. I sta se farbate i sminkate ako vas je bas briga. Za koga se sminkate? Da sebi budete lepi ili muskarcu ilio nekom trecem? Za bilo koji od ovih odgovora imam kontraodgovor - i one iz istog razloga kao i vi, ugradjuju silikone i pune usne i dupe botoksom. I ko zna sta sve ne jos... Cupate obrve, ugradjujete trepavice, lepite lazne nokte, ugradjujete pirsinge (ovo vazi za oba pola) blah blah blah...

KikiT77, 12god
Ja bi da pitam koji kontraodgovor imas na moj komentar
Zaratustra, 12god
(ne moze se covek odmoriti od vas ... elem) Pan metron ariston! (Sve sa merom). Depilacija se radila u starom Egiptu (nije hirurski zahvat), cupala je obrve i Kleopatra (nije hirurski zahvat), vestaske zube su izmislili Etrurci (mogu misliti na sta je to licilo ), tetoviranje je zamisljeno nalik slikanju (nije hirurski zahvat), postoji odvajkada (samo ranije se nije radilo da bude trajna, to sto je danas trajna osudjujem!), a busenje usiju-nemam pojma odakle nam, ali prelepo izgleda estetski Svakako sve od ovoga ukoliko je sa merom meni ne deluje suvisno koliko i stavljanje silikona u grudi ili usne, ako ih vec imas i nista im ne fali (pirsing je klasican bunt, ne bih ga mesala sa silikonima, sirimo temu ) Sto se tice sminke, to je klasicno pokrivanje nedostataka, takodje to ne bih mesala sa hirurskom operacijom
Maritza, 12god
doooobra pitanja. 'vako-sminku retko/gotovo nikad stavljam, svi hvale moju divnu kozu lica, a ne kapiraju da je i njihova takva, samo nemaju priliku da je vide. Vesta cki zubi-zubi su neophodni jer nepravilno zvakanje hrane utiche na zdravlje mnogih organa, na kraju i srca, ja to kapiram kao lecenje, a tako prihvatam i ugradjivanje silikona nakon operacije kancera dojke. Tatoo je umetnost i nacin izrazavanja, ali nemam ni jedan na sebi. i tako bla bla bla na dalje...mislim da je jasan pravac razmisljanja mog
RuznoPace, 12god

Svidelo mi se pametno zborenje!Pametnoj zeni malo poprsje nikada nece manjkati....

Zaratustra, 12god
Hvala za prvu recenicu, lajk za drugu Upravo tako! Znace uvek kako dobro da ga iskoristi
Maritza, 12god

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.