Sofija - Blogovi

Stari a novi MI ?


Šta se dešava kad vas privuče bivši koji o vama sve zna i vi znate sve o njemu...Pukli ste tada jer niste znali ili niste imali jednako volje da to funkcioniše...a voleli ste....

Šta se desi kad osobi sa kojom si delio naj, naj, najintimnije želje, potrebe .... dodire .... pokušaš da plasiraš neku uvežbanu priču za nekog sledećeg, za nekog novog...

Kao se bojite "prelaska granice", ulaženja ponovo u neke priče koje mogu voditi do...., plašite se da ga ne povredite kao što onomad jeste....a osećate da vam jako prija da je tu, godi i puni baterije na jedan sasvim nov način.

Želite da nema obećanja ni garancija...želite da se ništa mnogo ne promeni, jer prvi vi niste sigurni da vam to neće kroz par dana smetati.... prvi vi već vidite mogući scenarijo svoje iznenadne hladnoće ili sebičnosti .... moguće ... sad nije tako.

Smem li, zbog toga što mi trenutno veoma prija, dati nadu i opet nekom naneti bol, a znala sam i upozorena sam...

On, kao da me se boji....ide u smeru u kojem želim, ali se boji....otvoreno priznaje

Ja, koja se eto pitam....šta to ja radim...

Pa krenete onom "što nekad nije valjalo, neće nikad valjati", pa mislite sad i o seb,i ali i o njemu... Nosite odgovornost sada za oboje. Nekako, na vama je sve...

S kojim pravom ću ga ponovo povrediti...ako ću ga povrediti.

Pa mislite - ako uopšte mislim da ću nekog povrediti to već nije uredu...Da li to sad poznajem sebe i malena mi savest skreće pažnju ili postoji teorijska šansa da ga neću povrediti , da ću pronaći nove razloge kao i ovaj sad , da mi je lepo, i da ćemo živeti happily ever afther

Čudno je, zašto ovo uopšte pišem, kako se merimo i odmeravamo...kako pazimo kao da se prvi put upoznajemo...nežno, taktički se osmehujemo....kao da smo novi na tako poznatom terenu...Čudno baš.

A svaki pedalj tela mu znam i sve mirise i pokrete, zamućene poglede...

Ne saginjem stidljivo pogled na očitu provokaciju nečeg intimnog što samo on o meni može znati...

Tako se jako dobro poznajemo, a tako smo se udaljili da igramo ponovo neku novu igru...

Lepu igru i punu poštovanja.... Nekako zamršenu jer pazim da ne preteram u onome što bi on možda i želeo, a ja posle ne uspem da održim.

I čudno je kao da se sad bolje razumemo na svemu što smo praskali, ne saslušavši se medjusobno....kao da nam je neko promenio čipove u glavama, a to smo i dalje mi i sećamo se svega, ali smo, nekako,  unapređeni novim opcijama

E čudno baš...

 

Edited by Sofija, 2012-08-22 16:58:29

tri_praseta, 12god

sofi pa ti si se zaljubila

nishta...opusti se...i prepusti se...nikako zapusti se

a i stariji ste par godina, tako da mozhete uwideti swe greshke koje ste pochinili u mladosti

zhelim wam swako dobro kiss da putza butjko moj  

sicusna14, 12god

Putanju srca slijedi..pusti nek tece........samo srecni su upoznali pravu ljubav SRECNO{#inlove}

gipsy, 12god

Svako od nas bi voleo savet koji mu je srcu mio, a pravi, dobronamerni savet obično nije takav i padne k'o šamar... Pa čak i ako ga dobijemo, moramo glavom kroz zid. Ali to je ono što nas čini iskusnijima i mudrijima. 

Lep blogic, Zeleni Šesiriću :***

tri_praseta, 12god
nemojte me sawetowati znam i sam da pogreshim
aurrora, 12god

Mišljenja sam da sve što se događa, događa se s nekim razlogom. Pa tako i novi-stari vi. Vjerovatno je bilo potrebno razići se da biste shvatili koliko si značite i ne ponavljate iste greške.  

nyxter, 12god

Ja sam valjda jedini ovdje koji se slaže s onom "bivši su s razlogom bivši".

Možda ste s vremenom sazrijeli, shvatili neke stvari, možda ste shvatili gdje griješite i mislite da bi sad (oboružani tim saznanjima) mogli pokušati ponovo.

Međutim, izgubili ste "ono nešto"... onu radost kod svake poruke, poziva, susreta... vaš humor, vaš način zezancije... neke sitnice koji su vaš odnos izdizale iznad svih ostalih. Možete pokušavati to vratiti nazad, potruditi se da sve bude isto kao prije... ali da li je to zapravo moguće? Ili se samo pretvarate, glumite, želite sami sebe uvjeriti da ste opet oni stari... ali to nešto, što je činilo vaš odnos posebnim, je nepovratno izgubljeno. Jednom kada je čovjek povrijeđen ne gleda više tu osobu isto, uvijek će postojati zadrška, sumnja... nikad to više neće biti ona iskrena, istinska ljubav sa početka, dok je sve funkcioniralo savršeno.

gipsy, 12god
Nisi jedini... ali je nezahvalno deliti savete, naročito kad su tako osetljive i lične teme i dileme. Do nekih stvari svako mora sam da dodje.
nyxter, 12god
Ne dijelim ja savjete. Samo kažem da sam prošao kroz slične situacije u životu, govorim o svojim iskustvima i o tome kako su se stvari odvijale, što sam shvatio iz toga i kakve sam zaključke donio. Naravno, ne postoje dvije iste situacije i moguće je da će ova njezina priča drugačije završiti. Smisao bloga i je u tome da svatko kaže svoje mišljenje...
Sofija, 12god

Jeste...smisao bloga je da podelim s vama ono što i meni samoj nije najjasnije, a nekad ste mi fkt pametni

Pa hvala vam ljudi, moram reći da sam prilično iznenadjena vašim pozitivnim gledanjem na situaciju.

@nyx, nekako mi se čini da ono o čemu si govorio zavisi od toga kako ste se i pod kojim okolnostima razišli. Ako je bilo šmekerski i dostojanstveno uvek postoji varijanta za ono "popravite ono gde ste grešili", a ako je bilo mnogo ružno...pa valjda "bivši ostaju bivši"

@prasence moje, ako ti izvodiš dijagnozu da sam zaljubljena, bog te mora da jesam Butjjjjjjj oko mojo

@ džipsule mudrica moja oprezna :***

hajd navijajmo za aurorino viđenje stvari , možda i upali

nyxter, 12god
Nema to veze sa načinom na koji smo se razišli. Ja zaista pokušavam kod bilo kojeg nesporazuma porazgovarati o svemu, da budem na čisto s tim, i u većini slučajeva postignemo nekakav dogovor i ostanemo u dobrim odnosima. S vrlo malo ljudi sam morao u potpunosti prekinuti komunikaciju. Međutim, jedno je ostati u dobrim odnosima a drugo je pokušati ponovo. Ljubav ne možeš "popraviti". Ona je spontana, dogodi se ili ne. Kad jednom pukne, teško je (ja bih čak rekao nemoguće) ponovo rasplamsati staru vatru, ma koliko se trudili. Naravno, ako ti je osoba zaista bitna, vrijedi pokušati.Ali ne gubi glavu, treba ostati čvrsto na zemlji i objektivno gledati na razvoj situacije.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.