Sofija - Blogovi

Šta vam je žene??


U zadnje vreme se opet i opet iznenađujem stavovima nekih prijateljica i šokiram njihovom nemogućnošću da vladaju sobom i svojim emotivnim životom. 

Ko su vam partneri žene moje drage?

Uzmite olovku i na papir napišite jednu stvar koju on čini i koja je vredna da odustanete od sebe, da ne marite za svoje mišljenje i stav, za svoj pametni mozak, iskustvo, zalečene rane i ponos...

Ko je on da sa vama "mlati" kako se njemu sviđa? Ko je on da zbog njega prolivate milion suza, a sve pod parolom kako ga vi volite?

Nesretne ste?

Nevoljene ste?

Nedostaje vam pažnja?

Nedostaje vam lepa reč?

Ne razume vas?

Smatra da previše plačete i to ga iritira? 

Dosadne ste mu?

----------------------------------------------------------------------------------------

Nesretne ste jer ste vi tako odlučile

Nevoljene ste jer ste sa osobom koja vas nije vredna

Nedostaje vam pažnje jer ste to vi dozvolile 

Nedostaje vam lepa reč jer se za nju niste nikad ni izborile

Ne razume vas jer nije ni trebao biti vaš izbor

Dosadne ste svakom biću pred kojim ste klekle i prepustile se, bez imalo ponosa, dostojanstva, tajanstvenosti...

Vaš je život u vašim rukama

Vaše emocije su vaša kontrola

Vaš ponos, vaspitanje i doslednost su vaš prioritet

Ne postoji niko na ovoj planeti ko će se izboriti umesto vas. Ne postoji lakši način da se iseče ono što vas uznemirava...Kratak rez, hirurški precizan i gotovo.

Budite nosioci svojih odluka, svog mišljenja, svog života, svog dodira, poljupca...Ne rasipajte ni jedan dan, ni jednu emociju na osobu koja vas nije vredna.

Lepo lezite u krevet i odbolujte ga 7 dana, ako treba, i onda ustanite, jače nego ikad i pronađite zadovoljstvo u samoj sebi. 

Zadovoljna žena pleni....Zadovoljna žena je lepa....Zadovoljna žena intrigira i nije dosadna... Ona ne plače, plaču za njom.....

 

 

nefes, 11god

"Zena je zagonetka koja retko koga interesuje kada je odgonetnu"
Kada je Bog stvorio zenu, dosao je do sestog dana, radeci prekvremeno.Jedan Andjeo je dosao i upitao ga:

“Zasto trosis tako puno vremena na nju?”

Bog odgovara:“A jesi li ti video sve specifikacije, koje sam napravio da je formiram?"Evo, vidi:“Ona mora znati prati, ali ne smije biti od plastike, imati vise od 200 pokretnih zglobova,a svi moraju imati mogucnost za zamjenu, i usput svaka dijeta mora funkcionisati, i jos mora imati krilo za najmanje cetvero djece… u isto vrijeme treba znati dati poljubac, izljeciti od jednog povrjedjenog koljena do slomjenog srca, i sve to mora raditi samo sa dvije ruke.”

Andjeo se zacudio svim tim zahtjevima:“Sa samo dvije ruke?….Nemoguce!“I ovo je samo standardni model ?!Pa ce Bogu:

“To je puno posla za jedan dan…pricekaj sutra, pa je dovrsi“."Ne želim to!", rekao je Bog. "Tako sam blizu da dovrsim ovo bice, meni toliko drago.Kad se razboli,sama ce se izboriti za svoje ozdravljenje, i moci ce raditi 18 sati dnevno."

Andjeo se priblizio i dotaknuo zenu.“Boze, kako si je napravio taku meku?”“Je, mekana je”, kaze Bog, "ali napravio sam je da ima i veliku snagu. Neces  vjerovati sta sve moze uciniti i izdrzati.”

“A moze li misliti?" pita Andjeo.Bog odgovara:“Ne samo da moze misliti, ona moze i saradjivati i dogovarati se."

Andjeo je ugledao nesto sto mu je privuklo paznju..., pa dotakne zenino lice..“Boze, izgleda da ovaj model ipak ima jedan propust. Rekao sam ti da previse stvari stavljas na nju..."Nije to nikakav propust…to je jedna suza”, ispravi ga Bog.“A zasto to, cemu sluzi?" upita Andjeo.I Bog kaže:

“Suza je njezin nacin da se izrazi, njena tuga, njena ljubav, njena samoca, njen bol i njen ponos.”

Ovo je ostavilo jak utisak na Andjela:“ Boze. Na sve si mislio! Zena je sjajno bice!!”To je istina!Zena ima snagu, zato joj se covjek divi. Ona podnosi teskocu, nosi tugu, ali zna za srecu, ljubav i svoje misljenje.Ona se smije, kad zeli vrisnuti.Zena pjeva, kada zeli plakati. Place kad je sretna i smjeska se kad je nervozna.Bori se za ono u sta vjeruje.Ona je protiv nepravde.Ne priznaje “ne” za odgovor, ako ima drugi i bolji nacin za rjesenje. Sve od sebe daje za svoju porodicu. I žena voli bez granica...Njeno srce se lomi kada čuje za smrt neke drage osobe.Tuguje za izgubljenim voljenim osobama, ali je jaka i kad nema više nista za sta bi se borila.Zena zna da jedan poljubac i jedan zagrljaj moze izljeciti slomljeno srce."

ALI....", Bog ce zabrinuto:"IMA JEDNA GRESKA KOD ZENE...i ne znam kako da je ispravim...ONA ZABORAVLJA KOLIKO VRJEDI. "

Oprosti sjetih se one Manove : Zeni daj deset dobrih savjeta ona ce poslusati jedanaesti SVOJ

Jako lijep osvrt Sofi ... svidja mi se

Sofija, 11god

Vrlo zanimljiv tekst, bez želje da idealizujem ženu u odnosu na muškarca...

Samo su me naljutile

VUK_, 11god

Početak texta  je možda trebao ovako glasiti.."Žene (množina),..... tada se ne možete snaći, ima Vas raznih ko i među muškima, .....

Bosank@@, 11god

Neka si im se nagovorila U Bosni se kaže:1 se oteg'o,a 2.proteg'o

Sofija, 11god

Što nisam iznenadjena kombajnu moj

Bosank@@, 11god

Jes,sva sam nježna,k'o kombajn

tri_praseta, 11god

jes... zhene...samo chitajte owakwe tekstowe pa tjete postati frigidne feministkinje koje ne umeju da zadowolje swog dragog... i posle "nash`o drugu"... pa nije ni chudo

Sofija, 11god

butjko, dozvoljavam ti da komentarišeš jer imaš sise bolje od mnogih žena ovde

sicusna14, 11god

Prase s' vrata  pa na krov a nezna ...da postoji dimnjak za lagano izlazenje... I moja malenskost ponovo je sa Vama ..nadam se da ste svi  zdravi ,veseli vrijedni

tri_praseta, 11god

moje sise ne wise.... jesu malo dlakawen i ne treba ti dormeo, mosh komotno da stawish glawu na njih i da spawash blazhenim snom, ali kad trazhim piwo `otju da mi se donese jel jasno!!!!

queequeg, 11god

Ti da cutis....porculancu..

queequeg, 11god

E sad sve ovo zamenite i citajte u muskom rodu...i videcete da je isto...mozda neki procenat manje ali mozda, ne razumem se u statistiku.

gipsy, 11god

A di je ovde trač? Ko te to tako naljuŠtio,m?

Sofija, 11god

One koje se ne znaju naljuŠtiti

quietly, 11god

Prvo, e neka si Im rekla ! Kako ja ovo sve vidim? Kao šahovsku tablu. Šta je kralj bez dame ? Samo jedan korak napred, nazad, levo ili desno. Dama je ta od koje zavisi čitava igra. Ona je ta koja pred sobom ruši sve figure koje se nalaze na putu do cilja. Prema tome drage moje, pamet u glavu i ne matirajte brzopotezno, nego ležerno i polako.

tri_praseta, 11god

ochigledno nisi chula za legalow mat... ponudjena dama na izwol`te (zamena za peshaka kojeg jedBesh konjem) i ako se protiwnik zajebe i uzme je sledi mu mat koji ne mozhe da odbrani sa dwa konja i lowtzem, ako pak uzme konja umesto dame, sprechawa mat  toliko o damama

quietly, 11god

Pametnice moja, moj komentar nije bio upućen damama na izwol`te

tri_praseta, 11god

swe su dame na izwol`te (samo treba prepoznati trenutak)

quietly, 11god

Brkaš pojmove sinko, Te nisu dame

tri_praseta, 11god

a shta su dame? one shto ogrnu mrtwu lisitzu i troshe na kreme i garderobu godishnji prihod prosechne africhke drzhawe? pa i takwe daju isto kao i dewojchurtzi u shortzitjima i boditjima... shta ih to chini damama? garderoba sigurno ne

quietly, 11god

Dama se ne daje, dama se osvaja i retkima to podje za rukom.

tri_praseta, 11god

pa sad, mozhe da se kazhe i "oswaja", ne gubi smisao

Sofija, 11god

Pusti ga Tihana, kad hoće, niko lepše ne osvaja od butjka moga....al samo treba da hoće

Sehel, 11god

Pa joj Sofi, sto tako nagrdi zene? One, bwe, nisu nikada krive, krivi su muskarci!

slika, 11god

Sofija, 11god

E pa zaslužile su...što je mnogo, prosipa se

jedina, 11god

uh, kako volim ove svoje godine

IceCold, 11god

Svaki put kad ti vidim avatar, ne mogu a da ne zapevam... mnjao, mnjao, mnjaooo

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.