tri_praseta - Blogovi

Wesele 90-e


Na insistiranje mushkog dela Zoki populatzije koji je ostao rawnodushan prema mojem prethodnim blogom (za razliku od zhenskog dela koji je odushewljen), da opishem barem jednu od te dwe tuche u kojima sam uchestwowao, reshih da im izadjem u susret I makar malo wratim swoj testosteron u normalu.

Bilo je leto I bile su 90-e…. Ebte se 90-e (o5 taj Balashewitj)…..Ja srednjoshkolatz, wratjam se iz shkole I kao I obichno ishao sam preko, pored shkolskog terena I ziditja koji je delio nashe shkolsko od dworishta srednje muzichke shkole… Tu mi je nekako bilo blizhe do autobuske stanitze, a I uz put bih obawezno gwirnuo kroz prozor prowerawajutji da li Maja swira swoju wiolinu na chasu profesora…Ajd nek bude Wujitja  Par puta sam je otpratio I kutji nosetji njenu wiolinu pod mishkom I swesno reskirajutji da tako fasujem nadimak “maestro”…. Ali to je wetj neka druga pricha (zhene ne insistirajte na tretjem delu priche, o Maji, netje je biti)…
Nosio sam belu duxeritzu I preko nje tzrnu majitzu Iron Maiden The Trooper, sa ogromnom Britanskom zastawom preko tzelih ledja… Duga kosa wezana u rep, karirana koshulja wezana oko struka…. Bilo je suwishe wrutje da je obuchem (koshulju)….

“Eeee Amerikanatz ti chupawi dodzi `wamo bre”, dernjao se majmun sa ziditja…
Izwukoh slushalitzu od wokmena iz uha I skapirah da se meni obratja…
“Shta se prawish blesaw dodzi kad te zowem” reche mi tip obuchen u Barselona Kappa trenerku I popularnu kozhnu jaknu “bokseritzu” iako je temeratura wazduha bila negde oko 25-6 stepeni, kratko oshishan skoro tjelaw, sa ostawljenim shishkitzama… Ako se setjate Swetskog prwenstwa u Japanu I Juzhnoj Koreji 2002-e godine I Ronaldowe frizure, shwatitjete na shta je lichio….
“A ne chujesh, slushash wokmen a, mora da su ti twoji chupawtzi I akrepi sa majitze a?”…
Tek tad spazih josh dwojitzu istih kao I on, kako sede na ziditju I tzerekaju se… Lokalne jajare, priprawnitzi za mafijashe…Jbga wesele 90-e (eb te se 90-e)
“Ma ne nisu, slusham Hladno Piwo album Dzinowski”…
“Chu` `ladno piwo, slushash, pa piwo se pije ne slusha se hahahaah”…
“Nego shta si turio tu Americhku zastawu na ledja, shta glumish a?”
“Nije Americhka Britanska je”…
“Engleska swejedno, shta si je turio na ledja?”...
“Nije Engleska, Britanska je, Engleska je tzrweni krst na beloj podlozi” bio sam uporan k`o mazga….
”Wid malog shto mi glumi ludilo, pa jel slushash ti te Iron Majdin kako se wetj zowu ili nosish majitzu zbog zastawe?”…
“Panker a?”
“Ne panker hewi metalatz”
“Slushaj mentalatz odgowori na pitanje kad te cho`ek lepo pita” dobatzuje mi jedan od dwojitze koji su sedeli malo dalje..
“Ma gde slusham to sam obukao majitzu zato shto je bila chista”….Preter`o sam, pa je osetio da ga zajebawam.

“Slushaj mali ne ide ti ta majitza sa tim Nike patikama, to ti kazhe chika Shule…Skidaj ih”…”Bolje ih skinesh sam nego da ti ih ja skidam, josh tju pocheti da ti naplatjujem I ulaz u shkolsko kao shto to radim u jednoj drugoj shkoli, nekim jadnitzima kao ti&rdquourbana legenda)
Pogledah swoje ofutzane I stare najke (ikarus pegazus minotaurus tako neshto bem li ga, neshto iz grchke mitologije), pa pogledah u tzinichan osmeh driptza sa ziditja… Kazhu da pametan chowek na swaki nachin nastoji da izbegne tuchu, da se hrabar tuche sa dwojitzom, a lud sa trojitzom I wishe … Ne znam kakaw je mene optimizam spopao da tje se drugari razbezhati ako dobro, onako momachki razpizdim boss-a po sred njushke I poprawim mu malo onaj osmeh… Jbga bio sam lud I mlad…

Zategao sam ga iz swe snage, tako jako da me ruka zabolela. Na trenutak sam pomislio da sam slomio ruku. Pao je sa ziditja… Bash kao ono kad se seoski djilkoshi skupe na washar za Swetog Trifuna pa se takmiche ko tje jache da odwali u onu kozhnu krushku… Pobednik dobija na poklon gajbu piwa (Washar u Topoli je odawno napisan zato detzo ne insistirajte ne nowom blogu na owu temu)….

Onda su skochili na mene…Gazili, shutirali, potzepali majitzu, razbili wokmen I skinuli patike… Swa sretja pa je tetkitza iz shkole widela nekakwu guzhwu, pa je zajedno sa domarom izletela napolje I tako me spasila… Junachki su se razbezhali kad su chuli tetkitzino wisoko TZ….
Ubrzo dodje I politzija, neko ih je pozwao I kretoshe da me ispituju kao da sam ja glawni osumnjicheni a ne zhrtwa…

“Slushaj mali retzi nam kako su izgledali” upita me stariji pandur..
“Ma gde znam kako su izgledali izgledali su isto, dizelashi tjelawtzi sa chudnim frizurama”
“Chudnim frizurama, mali…Pogledaj swoju frizuru, pogledaj kako si obuchen….U moje wreme nije se tako dolazilo u shkolu…Pa ti prowotzirash, nije ni chudo shto su te lemali” prawi se pametan kolega, mladji pandur…
Swe mi to lichilo na americhki film I one fore “losh pandur I dobar pandur”, ali me u trenutku iznerwira….
“U twoje wreme ti nisi ni ishao u shkolu biiiip ti materina pandurska, da si ishao ne bi bio pandur bio bi doktor, wetj si radio isto shto I owi driptzi shto me izlemashe… Takaw ste wi soj, ako ne postanete mafijashi postanete panduri”… “Kome zakon lezhi u topuzu tragowi mu smrde nechowjeshtwom…Shto bi rek`o wladika Njegosh”….Swa sretja pa ne rekoh owo na glas a malo je falilo….
“Jesi primetio neshto karakteristichno kod napadacha, neshto shto bi ih odalo ko su shta su?”
“Jesam primetio sam, da me je jedan shutirao wishe lewom nogom nego desnom, shto ukazuje da je lewonog, samim tim I leworuk shto smanjuje broj osumnjichenih za dobrih 80ak posto” (o5 misao)
“Ljudi pustite me da idem kutji missim da sam za danas dosta propatio”
“U redu mali…Milisawe odwezi malog na stanitzu I postaraj se da udje u autobus za gde ono beshe mali? Kotzeljewu?”…Milisaw (mladji pandur) samo klimnu glawom uz jedno “razumem druzhe mrmlj mrmlj (nisam razumeo tzeo text)” I s prezirom me pogleda, skoro sa gadjenjem….
“Pa dobro ako su mi razbili obrwu, nisu mi oshtetili mozak, znam gde treba didem (zarazila me Zmaja sa skratjiwanjem i spajanjem rechi, nemojte zameriti na owaj mali ispad u sadashnjost), nisam retard” (o5 misao)
“Hwala gospodine”
“Druzhe!!!!”
“Ne druzhim se sa takwima, ne hwala nisam druzheljubiw” (o5 misao)
Sutradan me tjale dowezao u shkolu…. Medjutim nisu se wishe pojawljiwali….I prekosutra… I tzele te nedelje… Na opshte zajebawanje drugara iz odeljenja….
“Eeee wideo sam ti tjaleta u gradu, zamisli ne cheka te ispred shkole” to im je bila glawna fora…
“Pa mora me dowozi u shkolu kad ste swi wi `chke kosmichke niko da priskochi u pomotj, mogli su me umetzati skroz”…
“Ma es ti lud gde da se kachimo sa Shulitjem I njegowom ekipom to su swe budale brate, treba me nadju sutra u gradu”…
Hmmm Shulitj kazhesh a? Eto imamo I prezime osumnjichenog….Ali koga je to briga… Milisawa sigurno ne…. Ma eb te se 90-e I po tretji put u owom blogu, pa da zawrshimo….

 

Edited by tri_praseta, 2012-02-13 15:37:03

gipsy, 14god

ook Antiqua">Ma jos si dobro proš'o.
Sad ću letim k'o konfeta s bloga

tri_praseta, 14god

qq dzipsule gde nadje owog smora....i owo je iz 90ih...kakwo wreme takwa i muzika
mozhda i nije iz 90ih ali bajaga instruktor je oduwek i zauwek u dewedesetim, mada 80ih znachi da je bio "ispred swog wremena"...kad chujesh neke pesme riblje chorbe koje je on pisao da znash da je i bio ispred swog wremena
al jbga wreme ga pregazilo (ne missim fizichki)
au ja razwi chitawu filozofiju na rachun jednog widea

gipsy, 14god

ook Antiqua">Pa prase, znam ja ko sta voli

(Ti ces meni da skrnavis Balasevica... nemoj s'd da zovem Ajsi !)

tri_praseta, 14god

ali owo je bilo skrnawljenje balashewitja na simpatichan nachin (barem se nadam)
jednostawno moram tu pesmu, tu prowintzijalku....kao da ju je pis`o za mene

tri_praseta, 14god

lepo si owo napisala srtze.... bolje da ih nije bilo... umetnost prezhiwljawanja smo zato usawrshili do perfektzije... u swakom pogledu...od owakwih situatzija pa swe do kopanja po kontejnerima (penzioneri)...strashno bilo ne ponowilo se!!!

ew josh jedna pesma iz 90ih o 90im

Deset godina slusam, ali nista ne cujem
o cemu pricas, trazis razloge
cekam previse dugo da ti pokazem
kako mislim sve da pokrenem

Ne, nije me strah
nije me sram jer suvise znam
ne, nije me strah
da glasno kazem ono sto osecam
kada me boli ostaje duboko u meni
duboko u tebi deset godina

Deset godina gledam
ali nista ne vidim
gde si, ko je kriv

greshni tako je bilo u swim shkolama....i u swim drzhawama (na balkanu), zato i nije chudo shto si "prepozn`o shkolu"

tri_praseta, 14god

e da srtze....zaborawih u prethodnom postu... ch, tj, dzh,dj,sh i zh....swa ta slowa ja znam....nego tastatura mi "made in china" pa ne prepoznaje owa nasha slowa....jbga bila jeftina i ja kupio 12ak komada, pa kad mi se zaprlja ja samo zamenim....kol`ko para tol`ko i muzike
a za lorq samo retzi kad god pozhelish....obuchawam lorq, do sad mi niko od uchenika nije pobedio nijednu partiju

tri_praseta, 14god

zlatne doope
ma ne ponowile se

IceCold, 14god

zlatne doope
ma ne ponowile se

Baš tako.
Nevezano za ovaj tvoj post, i za komentare, ježim se na one koji su u ovoj zemlji dobro živeli devedesetih.

tri_praseta, 14god

ne samo da se jezhim ajsitze wetj ih se pomalo i gadim...

gipsy, 14god

ook Antiqua">Tz tz tz ne uzozbiljavajte mnogo stvar !
Meni se bas tih devedesetih dogodile tri najznacajnije stvari u zivotu.
I nek' ostane na tom broju !

http://www.zoki.com/upload/img/Sk9WQlaVJfUTZwof.gifhttp://www.zoki.com/upload/img/Sk9WQlaVJfUTZwof.gifhttp://www.zoki.com/upload/img/Sk9WQlaVJfUTZwof.gif

tri_praseta, 14god

koje tri koje tri? meni swe to neshto lichi da su tri_praseta barem jedna od te tri

gipsy, 14god

ook Antiqua">Da, da, moze da se kaze i tri praseta http://www.zoki.com/upload/img/Sk9WQlaVJfUTZwof.gifhttp://www.zoki.com/upload/img/Sk9WQlaVJfUTZwof.gifhttp://www.zoki.com/upload/img/Sk9WQlaVJfUTZwof.gif

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.