tri_praseta - Blogovi

Balada o dwe pijane budale


Owu pricha shto tju wam isprichati desila se pre par godina, swi likowi koji se u njoj pojawljuju su realni I nishta nije izmishljeno, samo je malo nashminkano da bi wam se wishe swidelo…

Bilo je leto, wrela awgustowska notj je mirisala na tek pokosheno seno I na greh…Zazwoni mi telefon u zao chas, negde oko pola 9, dok se prwi mrak spushtao na moje rodno selo….Moj drugar Boki sa druge strane zhitze me pita “hotjemo li dejstwowati wecheras”…To nikako nije zwuchalo dobro, jer kad god smo “dejstwowali” znachilo je da se napijemo k`o stoke I da jurimo kojekakwe qrweshtije iz susednih sela… Ili da se pobijemo sa lokalnim djilkoshima iz istih tih susednih sela (zbog ludetina), ili da se pobijemo onako pijani izmedju sebe u nedostatku dostojnih protiwnika….U wetjini sluchajewa neki belaj….”Zashto da ne Boki, dodji kod mene za 15ak minuta”….

Kafana u koju smo otishli lichila je na birtije kakwe se pojawljuju u gusarskim filmowima…Ako se to uopshte mozhe nazwati kafanom (dwa stola I shank)…. Swakog trenutka sam ochekiwao da se odnekud pojawi Dzek Sperou, dohwati se shanka kao konj pojila I naruchi flashu ruma…I narawno plati zlatnikom…. Kolekzionari belih mishewa za susednim stolom neshto su tjutjorili, werowatno razmenjiwali duplikate I nisu mnogo marili za nas dwojitzu….Iznad shanka preparirana glawa diwljeg wepra….Romantika…Ma ludilo u boji.

“Konobaritza Jela je taman za tebe matori, onako malo starija bash kao shto ti wolish, a ja tju owu maloletnitzu” tupi mi Boki neku prichu… A Jela ko Jela….Mislim da bi udruzhenje nekrofila Srbije bilo odushewljeno njenom pojawom, al ne I ja….”Konjino jedna, pa mozhe baba da mi bude a ne kewa, pa jesi ti normalan….A I ti se ostawi owe maloletnitze, odawno je na ewidentziji tzentra za sotzijalni rad, swako malo pa je wratjamo roditeljima. Malo malo pa se uda….Ti bash reshio da wuchesh bukagije na robiji, zbog zawodjena maloletnog cheljada”… “Shto se mene tiche od shwaleratzije nema nishta, a I shto se tebe tiche Boki I nemoj da serendash da ne bi bio bijen k`o konj, nego daj da popijemo neshto”

Naruchismo po piwo I tekilu…Ja sad ne znam kako se struchno zowe taj koktel piwo + tekila, ali ja ga zowem “bljutzkawatz” jer mi se redowno deshawa da se dobro ispeglam kad god ga pijem… A lepo je pisalo na onoj flashitzi od tekile “two fingers” shto werowatno znachi ne popiti wishe od dwa prsta niz flashu….Al stoka k`o stoka...Nawalili k’o na baklawe….Sabismo mi litrachu tekile (u stwari 750 ml), I josh po 4-5 piwa, onako chisto da gasimo (ja tuborg, Boki law)…

Istera nas Jela negde oko pola tri poshto joj ostawismo pozamashan bakshish, unese nas nekako u Bokijewu mazdu 323 I isprati na dug put kutji…long way from home…. Sad, na ulazu u Kotzeljewu postoji jedna welika raskrsnitza koju zowu Ili`in krst… Po predanju koje kruzhi po charshiji nekada dawno je postoj`o neki Ilija koji se shwaler`o sa skoro swim zhenama u selu dok ga razocharani muzhewi ne uhwatishe I ne razapeshe tu na tom raskrshtju na krst….Tu se I upokoji, dok su mu wrane ochi kopale a kerowi glodali kosti…Legenda dalje kazhe da se powremeno wampirio taj Ilija I da je dawio pilitje, pachitje I ostalu sitnu zhiwinu dushmanima shto ga razapeshe, a neretko je umeo da izazowe I poneku saobratjajnu nesretju….Krsta odawno nema , a I Ilija se neshto smirio u zadnje wreme…..Babske priche …Pusti ne werujem….

Uglawnom moj drugar Boki isprawi tu raskrsnitzu I umesto da skrene desno prema tzentru on ode prawo u banderu…. Ta bandera se priblizhawala wrtoglawom brzinom, wideo sam je samo krajichkom oka, onako u izmaglitzi,….Boki joj je I swirao I blitzao ali nije htela da se pomeri sa puta….TRASSSS JOOOOJ….Zwutzi se stopishe u jedan……Sad dal je koktel “bljutzkawatz” ili Ilijino prokletstwo ili neshto saswim peto izazwalo owaj nemili dogadjaj ostatje tajna… Kako god bilo mi owerismo banderu I to onako momachki shto se kazhe…Ja poshto nisam bio wezan lupih glawom o shoferku koja napuche…Shoferka napuche, ne glawa, ne radujte se pre wremena, bitje prilike polako…. Na glawi se stwori hematom welichine pogachitze u Ikinoj pekari (obetj`o sam pekaru Iki da tju ga pomenem u blogu, nemojte zameriti).

Izadjosmo iz kola da widimo kolika je shteta I dal tje mazda o5 da upali, kad se iza nas stworishe pandurska kola…. Neko je iz kutje chiju banderu oshtetismo pozwao politziju….Izadje lik u swe pidzami model “odeljenje neuropsihijatrije u Shaptzu, sezona 2005/06, jesen zima (iako je bio awgust)”….Inspektor Majmunowitj….Bog I Batina….”E do qrtza Boki, nash`o si u chiju banderu da owerish, sad smo `ebali jezha u ledja I to na zhalost figuratiwno (realno bi bilo manje bolno)”….

Besni chowek, peni , dernja se k`o kutju da smo mu srushili…”Insistiram da ga pishete” ponowio je jedno 10 puta….”A shta ti mislish da si ti meni sad swe wratio” ne da se ni Boki….”Pishite zlotwori za toliko ste pismeni, pishite I roman ako hotjete, ma pishite I blog na Zokiju (inprowizatzija), ja sam nju hefto u istoj owoj mazdi I o5 tju samo da je malo zakrpim”….”Swo mi sedishte pohabala, a ewo I shoferku mi razbila shtiklom (a shoferku ja razbio glawom, al dobro panduri to ne znaju)”… “Ti Boki ja Boki, sa jednim legne sa drugim ustane, njoj je swejedno bre”…

Widim ja da je wrag odneo shalu da tjemo josh I batine da fasujemo zbog jezichine mog drugara…”Daj bre Boki ne galami, nemoj me brukash pred sluzhbenim litzima”…. A pandurima milo shto jedan Kotzeljewachki dripatz I dokolichar hefta zhenu strashnog Inspektora Majmunowitja (koji chak radi u Beogradu), pa se samo gurkaju I smejulje…Al owaj zlotwor nawalio da nas pishu pa da nas pishu….

I napisashe panduri roman od zapisnika I odwedoshe nas da wadimo krw u dom zdrawlja…. Uz put sam I bljutznuo jednom swe po nowom sluzhbenom fijatu punto, za shta popi takwu shljagu da mi josh zwoni u glawi…A posle kazhu murija ne bije…Samo je ostala josh jedna misterija nerazjashnjena, da li sam bljutznuo zbog koktela “bljutzkawtza” ili sam imao lakshi potres mozga…Nishta nije iskljucheno….

Uzalud se ja wadio na retku krwnu grupu, RH negatiwan, na hemofiliju, da ako me ubodu ima swe da istzuri….Prokleti zdrawstweni karton me ubi u pojam…Izwadishe nam krw….1.95 promila….Mashala… Gleda pandur onaj izweshtaj pa se josh I zjbawa “momtzi wi mora da ste pili neki sadzgajiz ili drnch, kad owoliko pokaza….pa da sam stawio melodiku u ono dedino bure sa winom, shto ga otzedismo proshle godine manje bi pokazala, hahahah”…Ufff obozhawam duhowite pandure, ali owaj nije bio jedan od tih…”Jock brate pili smo pangalaktichkigrgoljblaster I sekli ga sa starim dzanksom, a twoj deda shto sipa wodu u wino nije nash problem”….Nije se nasmejao.

Dowezoshe nas u stanitzu militzije da prenotjimo u pritworu….Prespawah na chamowini….Josh da mi neko kazhe kako je chamowina “meko drwo” ima ga odma` turim na ignore I da nikad wishe ne progoworim sa njim….

P.S. Swim likowima u owom blogu sam izmenio imena, tj Bokiju I Jeli, a Inspektora Majmunowitja sam pozajmio iz romana Swetislawa Basare, Bumerang ili Oximoron (ne setjam se techno koji od ta dwa), jer nisam mogao da smislim adekwatan nick za onog kretena od inspektora. Ika pekar je autentichan

P.S.S Widi se da sam owaj blog pisao pod jakim utitzajem Ajsitzinog omiljenog blogera Dudarima

 

Edited by tri_praseta, 2012-02-13 15:42:42

IceCold, 14god

Prase, nemoj da mi praviš probleme u porodici !
Svi znaju da je Alex moj omiljeni bloger.
Na svetu.
Celom.

)

Riv, 14god

E, nije mi jasno zasto ljudi unakaze svoj jezik i pismo, 'em mi se oci ukrstise od ovog famoznog slova W koje u nasem jeziku ne postoji , 'em moram da kombinujem ono "tz" i "tj" i sad iz inata necu da kazem vise nista o blogu.

Olivera, 14god

prasici ovo je super citati (hahah!) kad nema multi-player.... ja stigla do pola pa se umorila, nastavicu posle. Samo da li cu se stiti dokle sam stigla.
Inace osecam kao da sam pored tebe u toj prici )

tri_praseta, 14god

hwala na pohwalama i kritikama kiss )

cisilej, 14god

Свиђа ми се твоја прича, праситји. Јеедаред ћемо размијенити искуства из тих сеоских биртија,пошто сам и ја својевремено (2-3 године) ординирао по сличним биртијама југозападне Бачке. Ко то није доживио,много је шта пропустио у животу

tri_praseta, 14god

wazhi tzis kad se sretnemo na nekom zoki skupu
ebesh kafanu ako nema karirane stoljnjake i limene pepeljare, pa kad krenesh da redjash piwske flashe po stoljnjaku kao shahowske figure )
tzrni lowatz jede belu damu....shah mat
pozzdraw od prasitja

veverica, 12god

Jesti ti siguran da nisi imao potres mozga. {#tongueout} Meni je bilo zabavno dok sam citala, a samo ti znas kako je tebi bilo...{#clap} 

tri_praseta, 12god
pa i ne setjam se najbolje kako mi je bilo....preprichawali mi posle

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.