soulless - Blogovi

Ludilo prazne glave


Vekovima  su korišćene da sakriju, zaštite, uplaše i nasmeju...

Ovih dana su obavezna preventiva u borbi protiv pandemije. Nevoljno ih nosimo u nadi da će nas zaštiti. Nas od njih, njih od nas i nas od nas samih.

Znatiželjne uvek zanima ko se iza njih krije. Oni paranoični znaju da se iza krije neko ili nešto protiv njih. Romantični iza svake maske očekuju ljubav. Sumnjičavi vam ne veruju ni kad je skinete.

Neke nas zasmejavaju, neke su tu da uplaše, neke samo da zavaraju, da stvore iluziju, da nam ispričaju priču o osobi koja je nosi.

U svakodnevnom životu i izraz lica, gestovi i govor tela takođe mogu biti maska. Retke su situacije kad je potrebno takvom maskom sakriti sreću, radost... pozitivne emocije. Uglavnom se koriste kada treba sakriti bol, patnju, tugu... jer to znači da smo u tim momenima ranjivi. A ranjivost sama po sebi znači slabost da se odbranimo od nečega što ne želimo da nam se desi. Slabost privlači predatore koji umeju da je namirišu.

U tim momentima slabosti... dok navlačimo masku samopouzdanja... dešava se i da ne možemo ispravno da rasuđujemo ko je predator a ko ne... ono zbog čega smo slabi jednostavno to ne dozovoljava. Kao kada vozimo motor (auto) pa zbog prečestog gledanja u retrovizor propustimo neke predivne pejsaže... kao što je pogled na Durmitor na primer...

10:6

tony*, 3god

Sinorita, 3god

Zbog cestog gledanja u proslost propustamo lepotu buducnosti ( koja uopste ne mora biti nista lepsa od tog gledanja u retrovizor) Btw mnogima ta maska danas nije ni potrebna....

soulless, 3god

Neke čaše su do pola pune a neke do pola prazne... Danas nije, sutra ko zna...

gargamell, 3god

Solo,tačnio si me u hart 

soulless, 3god

A mi neki ovde nemamo hart... Mi nismo neki koji misle da uništavajući sebe mogu da uništavaju i sve oko sebe. 

gargamell, 3god

Bez harta ne misle vec rade jer srce ih nije naucilo.

Cassiopeia, 3god

  ..."Ne postoji toliko dobra maska koja će duže vreme skrivati pravu narav čoveka. Ako ništa drugo, jezik ga oda"...

 

 

soulless, 3god

Nekada je bolje praviti se površnim i glumiti se da ne vidis sta se iza maske krije. Jer ti nije stalo.... btw ni oči nikada ne lažu

aurrora, 3god

najbolje ovako S?

press, 3god

Onaj ko nije prošao kroz covid bolnicu, taj ne zna šta je pakao hvala Bogu.

Nosite maske šta god one značile. Volela bih da donose sreću svima ali nažalost nije baš tako

mikolas, 3god

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.