soulless - Blogovi

MEGA-YAMB LIGA (ažurirano 16.06.)


Poučeni iskustvima sa raznoraznih turnira a imajući u vidu koliko ljudi voli ovu predivnu igru, odlučili smo da promenimo format takmičenja i organizujemo

MEGA-YAMB LIGU


Za potrebe lige (po istom principu kao turnirske sobe) biće kreirane posebne LIGAŠKE SOBE.

Igra se po principu da svako sa svakim odigra 2 meča u jednom mesecu (kolu). Prvo kolo počinje 1. jula 2022. godine i traje do 30. jula u ponoć. Nije potrebno prijavljivati učešće, dovoljno je da odigrate jednu partiju u ligaškoj sobi i automatski ste prijavljeni za učešće u ligi. Takođe, nije potrebno ni prijavljivati rezltate jer će ih sistem automatski beležiti.

Za pobedu u jednoj partiji se dobija 3 poena a za nerešen rezultat po 1 poen. Nije obavezno da svi igrači odigraju sve partije u okviru kola. Što više partija odigrate imaćete veći broj poena i bićete bolje  rangirani, jer su osvojeni poeni najbitniji kriterijum za rangiranje na tabeli.

Nakon završetka kvalifikacionog meseca (jula) od 1.08.2022. format lige se menja tako što se liga deli u tri dela

Premium liga - 20 igrača
Liga pobednika - 20 igrača
Razvojna liga – neograničeno

U odnosu na ostvarene rezultate iz kvalifikacija, prvih 20 ide u Premium ligu, drugih 20 ide u Ligu pobednika a ostali ostaju u Razvojnoj ligi. Svi oni koji odluče da se priključe i učestvuju, kreću iz Razvojne lige bez obzira da li kreću od prvog dana ili npr. dvadesetog u tekućem mesecu.

Kada se u avgustu liga podeli na tri dela, ostaje isti princip od maksimalno 2 partije koje neko može da odigra ali samo sa protivnicima iz istog dela lige. Ukoliko neko odigra više od dve partije sa istim protivnikom, sistem ih neće beležiti kao ni partije koje se odigraju protiv igrača iz drugih delova lige.

Pretposlednjeg dana avgusta meseca u ponoć, liga se stopira i sumiraju se rezultati a nastavak sledi 1. Septembra. Na osnovu ostvarenih rezultata prva tri igrača iz Premium lige bice nagrađeni dnevnim kartama a poslednjih 5 igrača iz Premium lige se sele u Ligu pobednika. Po istom principu  prvih 5 iz Lige pobednika seli se u Premium ligu a poslednjih 5 u Razvojnu ligu. I naravno, prvih 5 iz Razvojne lige se seli u Ligu pobednika. Iz razvojne lige nema ispadanja.

Kada se ovaj transfer igrača napravi brišu se poeni ostvareni iz prethodnog meseca i novo (septembarsko) kolo počinje 01.09.2022.

I tako dalje iz meseca u mesec.

E sada ono što je zanimljivo. Ova liga će eliminisati nerviranja oko žrebova i grupa na turnirima, kalkulisanja u smislu čekanja poslednjeg dana i slično. Iako je teoretski moguće da u jednom kolu (odnosi se na Premium ligu i Ligu pobednika) odigrate 38 ligaških partija, to nije obavezno. Igrajte koliko želite ili možete u zavisnosti od slobodnog vremena i želje za igrom. Naravno ko bude odigrao više partija ima veće šanse da osvoji više poena i zauzme bolju poziciju. Isto tako, ukoliko u jednom mesecu odigrate mali broj ligaških partija, vrlo je verovatno da ćete „ispasti“ u niži rang Lige.

Igranje jedne osobe sa više od jednog nika u istom delu lige nije dozvoljeno i biće sankcionisano diskvalifikacijom. U slučaju da se desi da neko npr igra Premium ligu (iz koje na kraju meseca „ispadne“ u Ligu pobednika a sa drugim nikom igra Razvojnu ligu i na kraju istog meseca zauzme jedno od prvih 5 mesta, moraće da se odluči za 1 nik sa kojim će narednog meseca da igra Ligu pobednika. Ukoliko odigra makar jednu partiju sa oba nika, biće diskvalifikovan/a.

Sinorita, 2god

A sta se desava ako npr osoba sa kojom sam odigrala jednu partiju drugu nece da igra? I ta tri boda za pobedu se racunaju na obe partije ili na tu jednu?

soulless, 2god

Jedna pobeda je 3 boda... Ako se ne odigra druga partija... nikom nista... Ogranicenje je da se ne boduju vise od dve partije ali ako se neko ne pojavljuje moze da se desi da ne odigra ni jednu partiju...

tony*, 2god

Odlična zamisao Konačno mogućnost za takmičenje bez svih turnirskih ujdurmi Čak mi se čini da nema prostora za bilo kakvu vrstu manipulacije osim ako se eventualno skupi društvo pa reši da nekog od njih favorizuje puštajući ga da pobedi ali to na dugoročnom nivou ne donosi korist ni za koga konkretno pa mislim da i to nema smisla. Očigledno je da će rejting u ligama zavisiti puno od broja odigranih partija. Jedino mi pada na pamet to da neki nesretni igrač može da želi da igra ali da ga dosta njih izbegava te da nema sa kim da igra. Jer ako sam dobro shvatila bar u kvalifikacionom mesecu pošto se ne igra unutar poznate lige (sa već rangiranim protivnicima) možeš da igraš sa bilo kim?

... for now no further questions 

Admin, 2god

Ta treca liga je i zamisljena da mozes da igras kolko hoces i sa kim hoces (ko nije u prve dve lige). U prvom mesecu, posto nije niko u prve dve lige jer tek treba da se oforme, bukvalno sa svakim mozes da igras. Ali do 2 partije se racunaju.

Odlicno. Ova mi se bas dopada. Muka mi je od cekanja , moljakanja , ulaska po sobama za vreme igra kao da ce mecku videti hihihi.Konacno opustena igra i uzivanje u istoj.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.