tony* - Blogovi

Anger management ( ili ti kako se osloboditi nakupljenog besa :)



Da li vam se ikad dogodilo da se toliko besa nakupi u vama da  ne znate šta cete sa njim ?

Meni jeste, pa sam sebe cesto uhvatila kako maštam o tome da bar jedan dan živim u nekom primitivnom anarhičnom okruženju gde ću moći da dobro namlatim onoga ko me je iznervirao i da ne odgovaram zbog toga.

Medjutim, pošto taj dan doći neće, počela sam da tragam za rešenjima ovog problema.

Ne moramo biti psiholozi a da nam bude jasno da potiskivanje besa za posledicu može imati samo to da on raste i raste dok jednom ne eksplodira kao bomba.
Ono na šta sam prvo naišla istražujuci načine za oslobadjanje besa bili su saveti tipa, izjadaj se prijateljima. Pokušala sam više puta ali dok prepričavam zbog čega sam besna ljutnja u meni još više raste a prijatelji me tapkaju po ramenu i zajedno sa mnom smišljaju nedozvoljene načine za egzekuciju izazivača ovog neprijatnog osećanja.
Pokušala sam i sa onim...nacrtaj glavu svog mučioca na bundevu pa je razbij. Jadna bundeva, nevina je kažnjena a meni je ostao nered da ga rasklanjam što me je činilo jos više besnom.
Onda sam sa interneta i časopisa prešla na ozbiljniju literaturu.
Psiholog Brad Bushman nervirao je svoje jadne volontere sve dok nije bio siguran da bi mu rado zgnječili jajca vratima od kola. A onda ih je podelio u tri grupe. Jednima je dao da udaraju u vreću za boks i zamišljaju na njoj njegovo lice. Drugi su lupali u vreću ali im je rečeno da se fokusiraju na sticanje kondicije. Trećima je samo dao lizalicu i rekao im da je ližu.
Rezultati su bili sledeći: Prva grupa oslobodila se besa vrlo malo ili nije uopšte , druga grupa prijavila je odredjeni napredak , ali najbolji rezultat u oslobadjanju od besa imala je treća grupa koja može se reći nije radila ništa.
Znaci od "Punch therapy" nema vajde pa nastavih dalje da tragam.
Istrazivač Jennifer Parlamis je iznervirala svoju grupu ispitanika a onda jednima dala da napišu pismo o tome kako se osećaju drugi nisu radili ništa po pitanju oslobadjanja od besa. i opet su bolji rezultat imali oni koji nisu radili ništa.
I šta sad da radim sa nakupljenim besom
Ili jos gore, šta ako me neko besan pita kako da se oslobodi stresa a ja mu kazem da je najbolji nacin "Shut the fuck up" !

Najzad naidjoh na studiju koja tvrdi da se može uraditi nešto po pitanju oslobadjanaja od besa. Ispitanike dobro razgoropadjene stavili su u gradski autobus i jednima dali zadatak da izbegavaju razgovore sa drugim putnicima a drugima da započnu bilo kakav neformalan razgovor sa nepoznatima. Otkrili su da su ti putnici koji su bili prisiljeni da komuniciraju sa nekim strancem bili najuspešniji u oslobadjanju besa.
Dakle socijalna interakcija sa nepoznatima daje više nego zadovoljavajuće rezultate.

E sad sam tek u banani !!!
Do posla idem peške...
A onda se setim zokija i vratim se na portal posle dve godine pauze. Sad samo treba izdržati u ideji da objekti interakcije ostanu stranci jer u protivnom citiram "Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima."

DvorskaLuda, 9god

Bilo bi lepo kad bi moglo da se pročita

makni ili pozadinu ili menjaj boju fonta

tony*, 9god

Evo oma

tri_praseta, 9god

mora da je toj tretjoj grupi, lizalitze umochio u neki antidepresiw, barem u hash ulje ili tetrahidrokanabinol, pa je postigao rezultat koji je postigao.... jer lepo reche marw u sin sitiju "ponekad mi se chini da sam rodjen u pogreshno wreme, tako bih woleo da sam wiking i da bez problema mogu nekom da rastzopam glawu sekirom kad sam nerwozan".... ili to kazhe dwajt za marwa.... ne setjam se `dawno sam gled`o

tony*, 9god

Kako se samo razumeš u supstance...a znala sam da ćeš se odma uvatiti za lizalicu .

gipsy, 9god

Kud baš bundevu nađe da razbijaš. Pola nas je ovde emotivno vezano za tu povrćku. Bundeva je jedna princeza, evo pitaj Teu i Ajsi

tri_praseta, 9god

omiljeni bend joj je smashing pumpkins

tony*, 9god

Bundeva najviše podseća na glave ... barem neke

IceCold, 9god

Eh, pa nemoj bundevu, to nam je svetinja!

Jednom Tea i gipsy pokušale da je prefarbaju u plavo, nije se najsrećnije završilo.

gipsy, 9god

K'o juče da je bilo!

 

 

tony*, 9god

moracete mi objasniti tu privrzenost prema bundevi

IceCold, 9god

U jednoj od razvojnih faza Zoki portala, dizajn mi je zbog boje i zaobljenih ivica zaličio na bundevu, pa ga tako nazvah.

A poznato je da ja ovde sledbenike svog ludila lako nađem. Tako je bundeva postala ljubav. 

tony*, 9god

A pogledaj kako se lepo uklapaju na moj profil

IceCold, 9god

Eto, to znači da je i tebi mesto u srcu naše bundeve. Dobrodošla

Tea_bg, 9god

Bundeva je zaštićena samo kad je plava, ali ti za svaki slučaj kupi džak, pa udri po njemu do mile volje

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.