tony* - Blogovi

reč TETKA - pežorativ ili eufemizam


Reč nastala na ZOKI portalu 2019-2020 godine. Predpostavlja se da izvorno vodi poreklo od jednog višegodišnjeg korisnika pomenutog portala ( u poodmaklim godinama), i ranije poznatog po nekulturnom ponašanju prema svima, a naročito ženama. Odomaćena u izražavanju pojedinih muških korisnika koji su uglavnom u proseku mladji 10 do 20 godina od korisnica kojima se ovom rečju obraćaju. Cilj korišćenja reči TETKA u pogrdnom značenju nije potpuno jasan, ali se predpostavlja da žele da kažu kako su oni mladi i samim tim im je dozvoljeno da se izražavaju kako god žele i da pišu na sve moguće teme, dok TETKE to nebi smele jer je nemoralno. Postavlja se pitanje: Kako se razvila ova epidemija infantilnog ponašanja i zašto se nikako ne zaustavlja ? Moguće je da je ona reakcija na javno pokazivanje "ne ugašene" seksualnosti kod korisnica od 40 do 60 godina . I može se objasniti primerom kad deca slušaju razgovor o seksu izmedju svojih roditelja pa im je zbog toga neprijatno. Iako je mnogo prirodnije da na tu temu razgovaraju zreli ljudi nego neupućena deca. 

Korisnice koje su ciljna grupa ovih epidemijskih napada se drže hrabro baš kako se to očekuje od zrelih i iskusnih žena. I ne pokušavaju da objasne deci ono što ona nikako ne mogu da shvate. Osim toga vode se narodnom izrekom " Nikad ne potcenjuj moć ljudske gluposti " pa puste da " psi laju a karavani prolaze ".

Reč TETKA je u medjuvremenu evoluirala u reč GOSPODJA . Što bi trebalo da znači , " Ne , ja nisam običan džukac nego sam rasno pseto". Mutirani virus i dalje je medju populacijom i vrlo moguće da će egzistirati sve dok traje pubertet kod pojedinaca.

-WOLFY-, 4god

Свака част за блог.Баш ме чудило како нико да реагује на таква ''прозивања'' тамо на игри.Милслим,мене то не дотиче,него ову женску популацију.А самим тим квари оно право и једино значење те ријечи. 

aisa, 4god

infantilni malogradjani 

Sinorita, 4god

Sta reci,sasvim je dovoljno  infantilan

tri_praseta, 4god

Ja bas volim teDke. Evo ti jedan moj stari poster kao dokaz  

tony*, 4god

Lažeš da imaš v'olka muda  ?!!!

tri_praseta, 4god

Hahaha ne kvari mi reklamu

Ivan_sd, 4god

Prelepa tema svi se slazemo I Zeznuto je kada ove omladince drma pubertet, al mladi su naucice, ima jos vremena.

tony*, 4god

Omladinci i pubertetlije su duplo mladji od tebe. Ja sam sa 33 godine završila 2 fakulteta , udala se , rodila jedno dete, planirala drugo. Kupila kuću , kola. Sad mogu da provodim slobodno vreme igrajući se i ćaskajući na zokiju i to kulturno i bez potrebe da nekog po bilo kom osnovu omalovažavam, jer sam zadovoljna i ostvarena. Godine nisu imeperativ svi ih u jednom trenutku imamo "toliko". Bitno je šta si postigao do tih godina .

Vesnockaja, 4god

Svaka čast, moja pametnice.

Ajoj, Tri praseta - tri medenjaka šašava haha

IceCold, 3god

Imam divne tetke i tetka sam jednoj čaroliji od deteta. Za mene je Tetka orden.

Ne postoji niko na svetu ko može da mi uprlja tu reč.

Ukoliko je neko i koristi pogrdno, jedino što u meni izaziva je sažaljenje, jer nikada nije osetio ljubav koja bi sprečila svaku mogućnost da tu reč smesti u skaradni kontekst.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.