gipsy - Blogovi

Bolje da su žmurke...


Čim se vežu tri sunčana dana na red, mene preplavi neka ljubav. Nacrta mi se blentavi osmeh na lice, sa svima sam fina i ljubazna, ma ceo svet bih nešto grlila i ljubila! U stomaku nešto titra, biće da su prolećni leptirići. Svrbe me prsti neviđeno - opasno sam se naložila da zapanjim Ajsi i napišem nešto toliko romantično da se prekrsti i levom nogom. Ali ne mož' romantika tako lako kod mene da prođe. Tačno sam znala da mora nešto da me klepi po glavi!

Iz tog posebnog stanja gde je "svrbe me prsti" stilska figura, prekide me najmlađe dete: "Mama, mene nešto svrbe noge." Pogledam ja... ima neke mrčkice po butinama. "Od kad te svrbi?" Kaže, pa onako ima već dosta, možda deset, petnaest dana. Znam da laže da ublaži - znači bar tri nedelje. Gromteneubio! Pa to je šuga!

Brzinom svetlosti odjurimo u nadležni Dom zdravlja, obavestimo šalterušu da bi mogla biti šuga i pitamo da li treba dete da ostavimo u izolaciji. Pogleda nas kao da smo ovog trena pali s Marsa i kaže "Ma jok, to samo kad su boginje..." Oket, kad ti tako kažeš. Sačekamo da nas pedijatar prozove, opišemo simptome u sitna crevca i obazrivo, da je ne uvredimo što se petljamo u njen posao, napomenemo da sumnjamo na šugu. I ona nas pogleda k'o Vanzemunce i kaže: "Ma kakva šuga, ovo je alergija na prašak." Napisa nam na papirče da kupimo presing za alergiju uz propratne savete da mašinu vraćam da dvaput ispira i da ne turam omekšivač. Dobro.

Sve sam tako radila, a svrab je bio sve nesnosniji. Spakujemo se opet kod lekara, opet ga pregleda pedijatar i kaže onako neodlučno "Paaaa, mogla bi biti šuga. Daću vam sumpornu mast, neka se maže tri večeri posle kupanja." Usudim se ja da zucnem kako sam malo istraživala i čitala i da svuda piše da nema kupanja dok traje terapija i da treba cela porodica da se maže, na šta ona skoči k'o oparena: "Svako veče da se kupa! Vi ne morate da se mažete ako ne menjate garderobu."

Dobro. Opet ja (ovca) poslušam. I bi njemu bolje posle tri večeri kupanja i mazanja. A onda krenu svrab još jači, još žešći, ma ne može dete noću da spava. Treći put odemo kod Cvetićke (kojoj smo već počeli sistematski da idemo na ganglije). "Ove papulice ne liče na šugu, vidite kako su sve različite.", kaže ona. Moreeee, ne zanima me više na šta ti liče il' ne liče. Daj mi uput za kožno da sad ne napujdam dete da te izgrli k'o najvoljenijeg svog!

Srećom, na kožnom naletesmo na neku sasvim normalnu doktorku. Ispričamo celu istoriju bolesti, ona baci letimičan pogled na stomak i noge reče k'o iz topa: "Klasična šuga, pet dana da se maže, tek šesti dan kupanje, menjanje veša i dezinfekcija kreveta."

I tako mi dete sad smrducka na Etnu... Iz svega ovoga sam zaključila da meni doktori trebaju samo zbog pečata na receptu. A zašto osećam potrebu da sve podelim sa svetom, pojma nemam!

IceCold, 9god

Pa da se prekrstim (nogom).

Znala sam da će da se ošuga od romantike!

gipsy, 9god

Zaboravih da dodam da sam Tihanu vazda pominjala ovih dana... "Gde si se sve vukao? 'El se još neko u razredu drpa? Tebe ko Tihana da je rodila pa svaku džukelu moraš da pomaziš!"

IceCold, 9god

Znala sam da je i Tihana šugava! Redovno me neki svrab spopadne kad krene da me proganja.

quietly, 9god

Osećam da me steže nešto u grudima. Neka prelepota zbog ovih...kako bih rekla, komplimenata.

Hvala vam.

Divne ste! 

tri_praseta, 9god

tihana je shugu fasowala od prasitja kad smo se onomad waljali po blatu oink oink

quietly, 9god

Tihana se tada osećala kao bubašvaba. One, kada dotaknu čoveka, da ne kažem pasence(rekla sam ), odmah pobegnu da traže bezbedno mesto ne bi li se očistile. 

tri_praseta, 9god

gospodjo meni wazhno da smo se mi waljali po blatu, a to shto smo sherowali polne bolesti je kolateralna shteta... kozhne*

quietly, 9god

Corpus delicti! 

tri_praseta, 9god

haha a wetj sam se uplashio da sam preter`o sa zajebantzijom i da si se naljutila

quietly, 9god

Ne možeš ti da preteraš koliko ja mogu da te volim Aj' sada tišina, igram poker.

tri_praseta, 9god

aha wolish me, znao sam da ti se swidelo waljanje u blatu je je je

Delfi, 9god

Kod nas su doktori takvi,ne daju da se mešamo u njihov posao,a često ga ni sami ne znaju. A kad treba da dijagnostikuju boginje,tek tu se lome koplja...čitav konzilijum zaseda da bi ustanovili da dete ima boginje.

tri_praseta, 9god

joj to se teshko lechi, moj batitza pokupio preko radnog odela u firmi... muke!!!! nema kupanja, tzela kutja smrdi k`o djawo da je sishao sa swog trona i poneo malo sumpornog mirisa sa sobom, ne sme da se znoji i mora da miruje.... i za metar dana mu bude bolje

gipsy, 9god

Znam, znam kako miriši... Ubeđivanje je izgledalo otprilike ovako:

-El smrdi ta mast?

-A onako... malo smrdi na vulkan.

-Kako ti znaš kako vulkan smrdi, kao da si se nekad pa verala na neki?

-Nisam ni u paklu bila, pa znam da miriše isto!

Pokvarena jaja ne pominjem ni pod tačkom razno... koji bi tinejdžer pristao da smrducka na bareni mućak? Vulkani prolaze,pakao naročito -ako je metalac

tri_praseta, 9god

a mali je metalatz kako se setjam ili je brat?

gipsy, 9god

Svi su imali meNtalne faze

Tea_bg, 9god

Sreća doktorkina pa je počelo proleće, te si bila vesela (lepa, to se podrazumeva), al' mi mLogo žao što nisi pustila dete da je onako muški zagrli, da ne kažem zadavi.

Da nastavimo ovaj blog u duhu romantičnog prisećanja na davno zaboravljene dečije igre.

Šuga! Sovica juri

DvorskaLuda, 9god

Sovica ne juri, nego leti!! A iz vazduha se svi vide gde se ko krije!!

gipsy, 9god

Da... sreća njena što mi kukurek iz ušiju viri.. a igra je priznaćeš totalno glupava. Čemu tolika radost kad nekog dotakneš i uzvikneš "šuga"? Njega si zarazio a sebe nisi izlečio. I zato bolje da su žmurke!

Tea_bg, 9god

Glupava ili ne, sigurno je lepša od ovog načina života u kome se deca zapravo i ne igraju. Nekad je igra šuge značila da se deca bar druže, nadišu svežeg vazduha i natrče. Dok danas sedenje pored kompa u igraonicama predstavlja čisto zatucavanje mozga...

p.s Žmurke svakako više voLem, ako već treba da biram

tony*, 9god

Doktore necu komentarisati, godinama lecim svoje ukućane sama uz pomoc googla

I manje puta omanem od njih.

A podsetila si me na mog starijeg koji je trpeo celu zimu nokte koji su mu urastali u prste. Pa kad je na leto poceo da šetka bez carapa ja jedva ostala ziva od prizora

I dok su mu čupali iste nokte iz upaljenog mesa nije ni glasa pustio mada mi je posle u poverenju priznao da je malo falilo da se onesvesti.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.