gipsy - Blogovi

Pu pu pu ili hu hu hu


18. jun. Dete kreće na prijemni ispit iz srpskog jezika. Osluškujem da li ima nekog od komšija u hodniku, da me ne grde za poplavu i šljusnem vodu niz basamke. Mada to i nije bilo neophodno, jer sam mu noćas stavila knjigu pod jastuk. Onda skuvam kafu i odlučim da ništa ne radim dok se ne završi prijemni, jer je tako i moja baka radila kad god se nešto važno dešava. Nema veze što mi u sudoperi prava mala fontanica napravljena preko noći.... šerpa pa u njoj par tanjira, pa na njima šolja za mleko, pa na njoj još 3 tanjira različite veličine., taman da voda lepo preliva onako kaskadno.
Razmšljam o tome kako nisam uopšte sujeverna, ali nikad neću proći ispod merdevina ili "kec" bandere. Ako mi crna mačka, a bogami i svaka druga predje put - triput ću da pljucnem. Ako mi nešto važno padne na Crni petak, bez razmišljanja ću da odložim. Kad sam bila u drugom stanju, pa odemo na neku svadbu, nisam htela da maznem pepeljaru il tako neku sitnicu za uspomenu. Ne iz nekih moralnih načela, već da mi dete nema bokalče na butini. Svako crveno slovo ću da ispoštujem, bez izuzetka. Pomeriću se s mesta kad čujem da se nekom nešto loše desilo uz obavezno "pu pu daleko bilo!". Paukove ne ubijam, sasvim nežno ih počistim i djubravnik istresem napolje. Nikad ne pevam za stolom, niti se teglim dok jedem, da mi se čoe'k ne propije il' ne poludi. Ne zviždim u kući da ne zapatimo miševe. Trudnice ponudim svime sto nadjem u frižideru, da mi miš ne iz'ede košulju. Mrvice nikako ne skupljam rukama. Pazim da ustajem uvek na desnu nogu, iako je sasvim prirodno da ustanem levu. Čim nešto počne da me golica u nosu i tera na kijanje automatski pomislim na nešto lepo, da bi to bila istina. Nikad ne sedim na ćosku stola, niti ledja okrećem vratima. Ponedeljkom samo primam pare, nikako ne dajem. Kad me zasvrbi levi dlan, pljucnuću u njega i protrljati o kosu. Desni dlan ni ne sme da me zasvrbi, ne sećam se da se to ikad desilo. Ne poklanjam noževe a ako meni neko pokloni, obavezno dam neku banku, da se ne posvadjamo.
Ako nedajbože prospem so, prstohvat soli ću da bacim preko levog ramena, a mislim da sam to pročitala još kao dete kod Mark Tvena, da nema veze sa našim domaćim verovanjima. Pred put ću da sednem minut i da ćutim... to je neki ruski ili jevrejski običaj, al' računjam da imam široke vidike. Pun mesec ne valja pogledati dal' preko levog il desnog ramena, ne sećam se, pa ga za svaki slučaj ne gledam ni preko jednog.
Sad bih išla da spavam, a znam da ću da se okrećem još par sati jer u orahu imamo sove. Pre smo ih terali, ali mi komšinica rekla da to ne valja, pa sam lupila strogu zabranu.

 


.... I sutra ću da ustanem na desnu nogu, baciću vodu za detetom (koje se nažuljalo na udžbeniku iz matematike), skuvaću kafu i neću ništa da radim do podne.

 

aurrora, 12god

Sreca pa prijemni samo 2 dana traje

btw. osh da cujes mojih 100 i nesto aviona koji u sezoni prelijecu iznad moje kuce?

gipsy, 12god
Ti pevaj "Avionu slomiću ti krila", a ja ću "Neko mi je ukrao biciklo". Al' nikako za stolom!
IceCold, 12god

Ja počela da izbegavam neke ljude kad mi dobro ide. Skapirala da merkaju trenutak kao dabar kubik drva, i žive za „vid’ ti što je njoj dobro,  sad ću da je sjebem malo“.
To bi bila jedina vračka koju primenjujem. Deluje.


P.S. Treba li hukati u ritmu ovih sova ili se samo praviti lud? {#tt2}

gipsy, 12god
Treba se zamisliti nad onim zipp-om što se čuje u pozadini.
luda_mama, 12god

Ja brate nisam sujeverna....samo su deca jedno vreme nosila crveni koncic oko ruke (za svaki slucaj).... kisobran nemoj slucajno da mi otvaras u kuci.... a za razbijeno ogledalo vristim ko sirena

gipsy, 12god
Pa kako sam sve to zaboravila? Valjda se podrazumeva.
sloba68, 12god

Bio sam sujeveran dok se nisam oženio(tri godine sam sedeo na ćosku stola)

gipsy, 12god
Samo da znaš da postoji još jedna verzija... ko sedi na ćošku ima dvaput da se ženi.
tri_praseta, 12god

tako je baba kod koje sam stanow`o stalno prosipala wodu kad podjem na ispit...delowalo je werujte mi, jer kad sam se preselio u studenjak nisam dao nijedan ispit za dwe godine... sad dal je do rituala ili shto nisam uchio ne znam

jednom sam zaborawio index i wratio  se da ga uzmem, a baba sa punim laworom wode (nadam se chiste) pljus po meni.... taj ispit sam pao, jer poznato je da se ne walja wratjati ako neshto zaborawish

gipsy, 12god
Znam i da ne valja da se vraćaš kad nešto zaboraviš a i da se pecaroši ne pitaju kuda idu
Tea_bg, 12god

Da si lepo napravila film o divnim profesorima u skoli koju dete zeli da upise, nikakav ritual vise ti ne bi trebao, bio bi primljen i bez prijemnog!

beer beer ***


Sto lepo pevaju ove sove... da me neko natera da ih slusam pola sata, zavrsila bih u Lazi najblaze receno

 

Edited by Tea_bg, 2012-06-20 01:04:47

gipsy, 12god
Sad i žene znaju zašto! Beer beer :***
Sehel, 12god

Ih, nisam imala vrmena do sada da budem sujeverna, ali za svaki slucaj, pamtim sve ovo : )).

Nesso, a da li ti mishevi donose srecu, pa da navatam i ja nekog? 

gipsy, 12god
E ti moraš da paziš da te neko ne počisti (ono kad metlom zamane) i u'vati neki bidermajer majkoviću.
Voljena, 12god

Kad sam prvi put citala, prebrojavala sam prozore, trazila onaj gdje mi se cuje ovo skiktanje {#bigsmile}A sad se vracam da saznam jos neku caku protiv uroka (dok svak doda nesto, mozemo otvoriti neku radnjicu za vracare) {#bigsmile}

IceCold, 12god

Od svih sujeverja je najlepše ono koje se odnosi na nesanicu.

"Ne možeš da zaspiš jer si budan u nečijem snu"

Pa predivno.

Bosank@@, 12god

smijesne

tri_praseta, 12god
protiw kakwih uroka je owo tushiranje sowe
Bosank@@, 12god

nije protiv uroka{#bigsmile}nego sevap {#wink}

tri_praseta, 12god
a widim i prija joj (po fatzi)

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.