Admin - Blogovi

Anketa - blog - procitajte i glasajte u sto vecem broju


Pozdrav Zokijevci {#emotions_dlg.001_smile}

Ovo što pišem ovde nije blog, i biće obrisano kad se bude ispunila misija. A misija je sledeća: odrediti bolji način ocenjivanja.

Kao što i sami znate, ima korisnika koji se loguju i samo idu i bezrazložno dele loše ocene kako bi nekog oborili po proseku, ili iz obesti, šta god, a pak, ima i onih koji imaju par svojih omiljenih likova (čitaj: vrlo uska rodbina) i ne prate ništa drugo (barem prema ocenjivanju) nego samo idu i dele svojima 10-ke, a ostali kao da ne postoje. A pride.. nemaju nijedan jedini artikal napisan. Ima korisnik koji ima u svom profilu samo 4 slike... bez bloga, ankete, kviza, mp3-a... a podelio 1050 desetki svom uskom krugu „poznanika“. U obe varijante su ocene nerealne.

Razmatrali smo moguće varijante promene načina ocenjivanja kako bi se stekao realan utisak i kolko tolko sprečile manipulacije sa ocenjivanjem. Slede predlozi, a glasanje za predloge će biti na stranici http://my.zoki.com/view/polls/p82794077.

Predlog 1.

Totalno ukinuti ocenjivanje. Kvalitet artikla je u stvari njegova posećenost (po unikatnom posetiocu).

Predlog 2.

Ne postoje ocene. Korisnici koji smatraju da je artikal ok, mogu da daju opciju „BODUJ“. Što više bodova, artikal bolji.

Predlog 3.

Artikal oceniti samo sa „dobar“ ili „loš“. Dosadašnje ocene bi se revidirale sa ocenama 5 i većom kao „dobar“ i 4 i manje kao „loš“.

Predlog 4.

Ovo je najkompleksniji predlog. Ostalo bi ocenjivanje 0-10, i pokušaj da se maksimalno spreči kako davanje bezrazložnih niskih ocena, tako i napumpavanje „prijatelja“.
a) Sprečavanje loših ocena – bezrazložnih
Korinsik koji NEMA odredjeni artikal NE MOŽE da glasa za taj artikal nikako. Hoću reći, ako neko nema nijedan blog, ne može ni glasati za tuđi blog. Ako nema mp3, ne može ni glasati za tuđi mp3. E sad, ako na primer ima samo 1 blog... ne može da da manju ocenu od 10... ako ima 2, može da da 9 ili 10... ako ima 3, može 8,9 ili 10... Razlog – ko ima dosta svojih artikala, kompetentan je da oceni drugog. Naravno, ova brojka minimalnog broja artikala bi varirala od tipa do tipa artikla.
b) Sprečavanje manipulacija masovnog deljenja 10-ki samo svojim prijateljima.
Određenom matematikom bi se ustanovljavalo da li neko masovno upisuje ocene, bilo dobre ili loše, užoj grupi korisnika. Svi ćete reći – može mu se, voli samo nju/njega ili par njih. Ok, neka ih voli kod kuće, ovde se sa tim degradiraju ostali korisnici koji se isto trude da ovaj sajt uspe. Znači neko bi mogo do neke granice da ocenjuje samo određenu grupu, nakon koje bi ustanovili „da ih on-ona mnogo voli i da nema razloga da dalje ocenjuje“ već bi moralo da se prate i drugi korisnici i oni ocenjuju. Ovo je zajednički sajt, a ne od grupice ljudi.


Molimo vas da glasate u što većem broju kako bi stekli realniju sliku o vašem mišljenu, kojeg ćemo u svakom slučaju ispoštovati.

Link za anketu: http://my.zoki.com/view/polls/p82794077

Admin, 15god

Molim ne ocenjivati ovaj blog, nema potrebe jer se inace brise.... Hvala.

IceCold, 15god

Glasam za predlog br.2 !!!

Deluje kao najdugorochnije resenje. Za razliku od predloga br.1 postoji mogucnost da se na neki nacin sarzaj oceni i time izbegne mogucnost da rejting sadrzaja odredjuje samo broj poseta, koji ovde ipak zavisi od broja poznanstava i lichnih veza. Takodje bi se izbeglo da veliki broj poseta sadrzaja koji u svrhe marketinga imaju pompezne nazive a nekvalitetni su utice na konachni status.

Smatram da bi predlog br. 4 bio najgore resenje iz vise razloga. Neprimereno je pratiti nacin ocenjivanja svakog korisnika (sem u slucajevima kontinuirane malicioznosti). Koliko sam razumela predlog to bi otprilike izgledalo ovako:

Ja sam odabrala desetak korisnika koje pratim i posecujem samo njihve profile, citam samo njihove blogove, gledam samo njihove slike... Ukoliko se usvoji predlog br. 4 ja cu nakon nekog vremena biti upozorena da te koje sam odabrala vise ne smem da ocenjujem, vec moram da pocnem da se bavim ostalim korisnicima. Ne dopada mi se. Deluje kao veliko uplitanje administracije u ocenjivanje, sto bi ipak trebala da bude samostalna odluka korisnika.

Da, namerno ostavljam komentar i ovde, da bih sasvim nedemokratski uticala na stav buducih ucesnika ankete.

{#emotions_dlg.10900}

E_pa_shpirt, 15god

Predlog 2.

Smatram da je bolji predlog {#emotions_dlg.001_smile}

poz svima ..

Margaritta, 15god

Predlog broj 1.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.