Admin - Blogovi

Novi sajt


Nisam hteo u diskusije, nesto mi se pisalo ovde o novom sajtu. Pa, da najavim, da cu najverovatnije u petak da sve zaustavim kako bi implementirao novi sajt ne bi trebalo da traje duze od 24h da sve prebacim, zamenim, dopravim, ispravim, zakukuljim i zamumuljim

Verovatno vas zivo interesuje sta ce da bude novo i sl... Nema puino novina, osim izgleda i funkcionalnosti i jos mnogo cega.. hmm.. izgleda da ipak ima

Sto se tice izgleda, bice relativno slican postojecem po pitanju boja i onih radosnih ljudi na vrhu stranice. Ali za razliku od prethodnog sajta, ceo portal ce da se mnogo lepo vidi i bice pristupacan korisnicima na mobilnim telefonima (u ovo ne racunam igre). 

Glavna promena ce biti sto sad nece biti limita prilikom postavljanja artikala! ALI... uvek ima neko ali... Artikli ce da imaju 2 osnovna mesta prikaza - na profilu i javno. Koja je razlika? Ako korisnik zeli da se njegov artikal (bilo koji, osim videa koji su svi javni) prikazuje na njegovom profilu, to znaci da ce za taj artikal "znati" samo njegovi/njeni prijatelji i oni koji ga/je prate, a ostatak sveta nece znati sve dok ne udju na njegov/njen profil i izlistaju artikal. Za te artikle nece trebati nikakvo odobrenjenje niti ce se davati nagradni zetoni. A pak, ako neko zeli da artikal bude javan, onda ce morati na odobrenje kod administratora. Napominjem da dok je artikal na odobravanju, i dalje je vidljiv samo na profilu. Da pojasnim malo. Recimo pera objavi blog, i oznaci da je samo za profil. Kad neko otvori zajednicki spisak blogova, a nije Perin prijatelj, nece ga videti niti ce znati da Pera postoji uopste. A ako jeste perin prijatelj, videce blog u spisku. A pak, ako je Pera zatrazio da bude javan, blog ce i dalje biti samo na profilu dok neko od administracije ne odobri i ne oceni. Ako se artikal odobri, bice vidljiv svima na glavnoj stranici, ako ne, ostace na profilu.

Videa, za razliku od ostalih artikala, imaju opciju samo javno, za njih ne treba nikakvo odobravanje i sl.

Slike ce imati i dodatnu opciju - samo za prijatelje. To znaci da ce samo i samo prijatelji moci da vide tu fotografiju. Inace sredjivanje albuma je 21394 puta prostije i intuitivnije nego sad. Slike ce biti maximalno zasticene od pokusaja gledanja ukoliko korisnik nema privilegije da vidi odredjenu sliku.

Ovako nekako ce da izgleda home stranica... uz sitne modifikacije

Ovo j kao izgled mog profila, uredjenog

Kao sto vidite komentari su mnogo pregledniji nego na sadasnjem sajtu. Pred svakog komentara imate box sa opcijama da odgovorite, lajkujete, dislajkujete i za operacije -0 izmena, brisanje, cirilica, katinica, sve zavisi koji ste "niovo pristupa". Za razliku od sadasnjeg sajta, ima i treci level komentara - komentar na komentar komentara. Ali nema dalje, nema ni smisla vise. U desnom uglu na svom profilu videcete onu narandastu ikonicu, to je za izmenu profila. U "meniju profila" (kod mene je to onaj meni zlatne boje), pored Nicka imacete sve funkcije koje mozete obavljati na profilu - na svom da podesite izgled, parametre vase i sve ostale izmene.. a na tudjem - da napisete pismo, blokirate, bla bla... Do njega (samo na svom profilu) imate olovcicu za kreiranje novih artikala... a ono dalje vam se samo kaze...

Za one koji vole da igraju dnevne slagalice... sve su i dalje tu U nadmeniju sa desne strane ima opcija za "extras"... cestitke, pokloni, bioskop, nagradne slagalice, vremenska prognoza i sl...

Na home strani vidite i slike od 4 igre - to nije za vas stare zokijevce To je za nove koji nemaju pojma ni sta je zoki ni sta su popup blokeri i sl. Na te klikove se direktno ulazi u "lobby od igre" gde igrac vidi sobe samo od te izabrane igre i moze da pristupi nekoj postojecoj ili da napravi novu - i to da mu popup blokeri ne smetaju. Valjda ce novi za pocetak da se lakse snadju - bukvalno sa 2 klika mogu da budu u sobi za igranje!

Kao sto sam rekao.. od kad pustim novi zoki, sve ce biti free - svima. Clanarina koju imate bice pretvorena u cente. Ovo ce trajati barem 3-4 meseca. Jedino sto nece moci svi je da budu dj / vdj, za to treba da imaju clanarinu ili cente.

Kada se bude ponovo pustila clanarina, vise nece postojati kupovina clanarine manje od mesec dana. Ko nema clanarinu a ima cente, nece morati da kupuje jedan dan kako bi priostupao igri, vec jednostavno udje u lobby, a njemu se skine automatski cenata za 1 dan... prosto.  Al ok, dok dodje dotle, bicete vec upuceni u to sta i kako.

Multiplayer inace nije pretrpeo skoro nikakve izmene, osim mnogo bolje funkcionalnosti, ali vizeulno je maltene isti. Jedina igra koja nece raditi u startu je tablic, koji moram ponovo da napisem, ostale sve igre rade i funkcionalne su (sa svim svojim bugovima osim kod saha, kod kog sad moz da se chatuje.)

Znaci.. u petak odmarajte, ja cu da postavljam novi sajt... i nadam se od subote se gledamo u novom ruhu

Aj ziveli!

Admin, 10god

Da.. zaboravih da pomenem... sad vise nece mociu da se lajkuje neki artikal iz spiska ukoliko ga niste otvorili Znaci nece moci da se ide po spisku i lajkuje tek tako bez da ste upoznati sa sadrzajem

I da... vise necete videti ni komentare ni artikle u spisku od blokiranih (ili onih koji su vas blokriali) 

P_t_i_c_i_c_a, 10god

Bravo za izgled sajta..sve je OK..

znaci nema dvoboja.. prelepo.. evo ruka..

tri_praseta, 10god

nek nam je sa sretjom meni se swideo izgled nowog zokija, ali ja nisam bash kompetentan da otzenjujem bilo shta, jer sam chowek trabant (lak za odrzhawanje) i lako mi je udowoljiti.... widetjemo, ali ne sumnjam u woju uopshte

Bravo za sve,mene posebno interesuje hocu li moci clanarinu preko mobilnog da uplacujem ili moram na druge nacine(sredi i to da se uplacuje preko moba meni najbrzi i najjednostavniji nacin )

P_t_i_c_i_c_a, 10god

Zivi bili pa videli... ne sumnjam ni ja u Voja..a ako sto zabrlja opet cu ga izazvat na dvoboj..

P_t_i_c_i_c_a, 10god

Znam ja da ovde imam podrsku...

IceCold, 10god

A u petak uveče... (Zokijevci gore, Voja dole).

slika, 10god

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.