Admin - Blogovi

Bonton


Ko o čemu, baba o uštipcima. Tako i ja o sajtu.

Šta ću kad nemam pametnija posla pa uzmem i pročitam malo logove sa lobby 1. I u toku čitanja promeni mi se agregatno stanje u status neverice. Al ga napisah Vidim kako određena grupa ljudi smatra da Zoki više nije sajt za zezanje, da se ne sme zezati, pevati i da smo postali otpad. Vrlo zanimljiv komentar.

Kažu još, ako se šališ, dobiješ kick. Ako pevaš, dobiješ kick. Naravno da to nije istina samo me zanima odakle im ideja da tako nešto napišu. Niko ništa nije argumentovao. A iznošenje neistine o nečemu kad se nema dokaza se zove kleveta. Al na stranu to sad, svi mi pomalo klevetamo, pričamo ono što ne znamo ili nismo svesni da ne znamo, tj da nismo u pravu.

Postaviču se ipak tako da su dotični samo neupućeni u neke stvari, tj ne znaju o tome mnogo ili su im drugi napričali raznorazne gluposti, koje su putem "gluvih telefona" došle i do njihovih ušiju. Zezanje i pevanje javno je apsolutno dozvoljeno i poželjno. Ali problem je što mnogi pod "zezanjem" smatraju udruženo maltretiranje i podhebavanje drugih korisnika koji ne mogu da se verbalno odbrane.. Ili im je zezanje nazivanje svojh poznanika pogrdnim imenima. Da, stvarno je smešno, prava ludnica! Ali ti isti ako ikad upadnu u nečiju "mašinu" odma begaju ili se žale kako ih neko maltretira. A sebe ne vide kad to rade. Mogu to biti i sitne provokacijice, al kad se skupi gomila toga, svakom može da pukne film.

Činjenica jeste da se manje priča na javnom. Ali nije razlog tome što je zabranjeno zezanje, već što oni koji žele normalno da pričaju su odavno odustali i pobegli što sa javnog što sa sajta, zahvaljujući onima koji nisu nikad u životu pročitali Bonton, a verujem da mnogi i ne znaju šta je. Nije to njihova greška što to rade, već naša što im je ranije mnogo toga dozvoljavano, pa su rasterali raju koja zna na zdrav način da se zeza a bez da uvredi ikoga.

Daklem, represija nijedne vrste prema onima koji poštuju Bonton ne postoji. Svi koji se bune ne poštuju ili ne zanju šta je Bonton i oni su najglasniji. I po ko zna koji put se pitam zašto neko ko smatra da u nekoj kafani nije lepo, da ih konobari i šef Sale maltretiraju, uvek ide tamo? Ima dve mogućnosti: dolaze s namerom da maltretiraju šefa Saleta, konobare i ostale goste kako bi ih sve rasterali... ili ne znaju da postoji bolja kafana. Lošije zasigurno postoje i ima ih kolko hoćete u Internet bulevaru. Pa ko voli, neka izvoli.

Voleo bih da dotične persone koje misle da naša kafana služi kafu posoljenu ili vruće pivo, da se žale za to na drugom mestu, jer su redovni normalni gosti kafane počeli da se nerviraju i da teraju konobare da naprave čistac. Šef Sale će ih u potpunosti podržati.

Nije teško biti fin.

gipsy, 14god

ook Antiqua">Jeste li se zapitali ikada sta nekoga navede da bude operater ili moderator? Motivi su razliciti i to nije toliko bitno. Mnogo je vaznije sta nekoga navede da TRAJE kao operater ili moderator... to mogu da definisem samo i jedino kao ljubav prema ovom sajtu. Jer ce ostaviti igru da nekome pomognu ili da ga upute na pravo mesto. Nikakve privilegije, iskljucivo obaveze.
Postoje i oni koji ama bas nikakav status nigde nemaju a koji se takodje trude da svojim idejama ili znanjem ulepsaju svima nama boravak ovde.
I postoji njih desetak kojima je ovakav biser s**** i nista im nije potaman i nista im ne valja a nikako da se pokupe i odu.

DvorskaLuda, 14god

Jao, što volim da se ubacim kada ne moram, ali hoću....
Neka mi Admin ne zameri na poredjenju, ali ovaj sajt me pomalo, sve više, podseća na onu belosvetsku umotvorinu zvanu "Farma" koja se vreti na jednoj obojenoj televiziji. I to samo iz jednog razloga, jer i ovde kao i tamo ima poneki Maca, Miloš, Raka, Firči i Zorica sa prikolicom.
Ko se gde pronadje neka mi ne zameri, Svaka sličnost nekih ovde sa navedenim likovima je slučajno namerna.

Admin, 14god

QQ mene gde nadje Farmu.... to ej kod mene zabranjeno za gledanje, ne dam deci da ispiraju mozak

DvorskaLuda, 14god

Razumem te u potpunosti, ni ja ne gledam, ali imam gluve roditelje koji gledaju u drugoj sobi, a dešavanja čuje ceo komšiluk, pa samim tim i moja jadna i napaćena duša
Ali poredjenje ne zbog Farme, daleko bilo da je Zoki kao Farma, nego zbog pojedinih farmera...mislim da znaš na koga aludiram, a i oni znaju
Dosta sam pisao, ne valja kada mnogo pričam, zaboravim se.

Olivera, 14god

Bravo Operators, samo English je svetski jezik i vi u ex yu kvarite taj nash jezik Srpsko-Hravtski, cujem ja vas,
"face" i mnoge druge reci.
Engleski bi trebalo da bude ok da se koristi, smanji te sebi obaveze, i zazmurite kad vidite rec napisano na English.
Nisam operator niti bi uzela tu odgovornost, cestitam tim shto jesu, to je kao biti, linesman i sudija
znaci treba zuti karton pa te onda crveni itd.

DvorskaLuda, 14god

O-Li, šta si zapela sa time "Nisam operator niti bi uzela tu odgovornost" Ti u svakom blogu vidiš sumnju ili optužbu da si Op.
A za Engleski jezik, nemam ništa protiv, pod uslovom da se Zoki.com ne zove tako, nego, recimo "Kangarooo.Jack.Com" i da dolazi iz drage ti Australije ili drugog engleskog govornog područja.
Ovako, ovo je čedo naše "balkanske kulturne zaostavštine" i psovaćemo se na sva 6 jezika bivše Yuge ( plus onaj jedan iz komšiluka )

Olivera, 14god

Zaostao si Dvorska Luda, ti matori necu da se menjaju!

DvorskaLuda, 14god

Neću da komentarišem zaostalost, ali matorost...mladji sam od tebe ako se ne veram

Olivera, 14god

samo mislish kao Matori!

Olivera, 14god

PepeLePew;bt1686

Nije teško biti fin.....rece A(d)min

Rimuje se, ne ?

hahahaah! pepe!

IceCold, 14god

“ŽIVKA (Raki): Šta si uradio, crni sine, govori šta si uradio?
RAKA: Ništa!
ŽIVKA: Ama, kako ništa kad si razbio nos sinu engleskog konzula! I 'ajde što mu razbi nos, naposletku omakne se pesnica pa, desi se, ali što mu opsova oca?
RAKA: I on je meni!
ŽIVKA: Nije istina, ne ume on to, on je vaspitano dete.
RAKA: Opsovao mi je. Ja mu lepo kažem: "Skloni mi se s puta ili ću da te haknem", a on meni: "Olrajt!" a "olrajt", to znači na engleskom jeziku da mi psuje oca.
ŽIVKA: Nije istina.
RAKA: Jeste, ja sam to učio u lekciji.
ŽIVKA: Pa kad je on tebi kazao "olrajt", što nisi i ti njemu kazao "olrajt"?
RAKA: E, ne bi me razumeo. A posle, ne bih ja, nego ja njemu sasvim učtivo kažem: "Kuš, svinjo jedna!" a on meni opet "olrajt"! E, nisam onda mogao više da se uzdržim, nego ga haknem po nosu i opsujem i ja njemu oca. “

Mi to tako...
Još od Nušića.
:think:

_maca, 14god

:i_like_you:/me najfina bash bash

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.