Admin - Blogovi

Liga u MegaYambu


Soul je već pisao na ovu temu, ali pošto je veliki update, nije bio za komentar na onom blogu. Elem...

Liga bi trebalo da počne 1 jula, na 16. rođendan Zokja. Kako je soul već napisao, svi ćete biti 3. liga tako da možete da igrate sa kim god želite (do 2 partije po protivniku). Kada prođe juli, prvih 20 na tabeli će preći u prvu ligu, drugih 20 u drugu ligu a ostali ostaju trećeligaši. Sve ostaje isto kao i na Soulovom blogu, osim... jedno veliko OSIM... 

Način dobijanja poena i rangiranja biće dosta specifičan. Poeni će se dobijati kako pobedama tako i dobrim rezultatima. Da pojasnim. Ako igrač pobedi protivnika, dobija 5 poena, a protivnik 1 poen. Ako bude nerešeno, oba igrača dobijaju 2 poena. Ako jedan igrač ispadne i ne vrati se, onaj koji je ostao ako završi do kraja (ako postoji mogućnost) dobija 3 poena, a i ako ne završi, tj da izabere da prekine (nakon čekanja protivnika) dobija 3 poena. E sad... na sve ove poene se dobijaju i bonus poeni, bez obzira ko je pobedio a ko izgubio. Za rezultat 4000 i veći igrač dobija još 5 bonus poena, za 3900 i veći 4 poena, za 3800 i veći 3 poena, za 3700 i veći 2 poena, i za 3600 i veći 1 poen. Bonusa nema samo u slučaju da je korisnik odlučio da prekine meč i da nema mogučnost završavanja partije.

Evo primera: A je pobedio B sa 3935:3728. A dobija 5 poena za pobedu + 4 poena za bonus, ukupno 9. B dobija 1 poen za poraz i 2 poena bonusa, total 3 poena. Znači, čak i ako gubite, ne očajavajte, dobićete neke poene. Maksimalan broj poena koji neko može da ostvari u pobedi je 10 (5 za pobedu i 5 bonusa). Maksimalan broj poena koji neko može da ostvari u porazu je 6 (1 za poraz i 5 bonusa ako ima preko 4000).

Za razliku od običnih soba, kada neko ispadne i vrati se, trebalo bi da automatski sedne, da ne postoji opcija da ga host sobe "natera da sedne". Biće napravljen i tajmer koji će na X minuta (još nije definisano koliko) da igrača izbaci zbog neaktivnosti. Kad se igra yamb ima da se igra a ne da se švrlja okolo.

Igrači koji namerno budu izlazili iz soba (sad mogu i to da vidim) biće uklonjeni iz svih liga. Naravoučenije: budite fer i igrajte do kraja, namerni izlazak će vam škoditi zdravlju i izgubićete i poene za poraz.

Na home strani će biti link za tabelu trenutnog stanja, ge ćete moći videti "gde ste" kao i spisak vaših odigranih mečeva tog meseca kako bi znali s kim ne treba da igrate više ligu za taj mesec. Ako i budete igrali sa nekim ligu i treću partiju, jednostavno se neće računati i kao da niste ni igrali.

U imenima soba će biti i za koju ligu se soba kreira ... Iako je u planu da igrači vide samo sobe iz svoje lige a ne druge, za svaki slučaj postojaće i dodatak na ime sobe. Iz istog razloga, iz ligaške sobe biće izbačeno dugme za pozivanje. Mada možda i bude ako uspem da organizujem da pozive vide samo igrači iz te lige. Mada mogu i da napravim da ko pokuša da otvori sobu iz pogrešne lige da mu ne dozvoli. Još ne znam kako će biti.

Bonus - ubačene su i bele kockice

Nadam se da će sve biti spremno za 1 juli.

p.s. Turniri nemaju veze sa ovim i mogu se i dalje održavati kao i do sad, paralelno sa ligom.

Nela72, 2god

Bas super bice dobrih turnira

 

luna_lu, 2god

Ovo  ispadanje  iz  sobe. Podsetilo me  na  jedan  davni turnir  kad  smo igrali za  najbolji  scor. jel se secas  crne  liste koja  je  nastala  zbot tog  turnira?

Admin, 2god

Luna, iskren da budem, ne secam se. A sto se tice tih zatvaranja namernih...  kad nekom stvarno pukne net, protivnik dobija ono cekanje od 5 minuta i onda opciju sta dalje, da li da ceka jos ili da nastavi sam (ako je moguce) ili da prekine partiju. Ako igrac namerno zatvori prozor, onda protivnik nema cekanje od 5 minuta nego odmah moze da odluci sta dalje. 

Problem u megayambu za nastavljanje partije sam sa sobom je sto, da bi igrac mogao sam da nastavi, najava i odjava moraju biti popunjene. Samo u tom slucaju igrac moze da nastavi, u drugim slucajevima ima opciju samo za prekid. Ako igrac nastavi da igra, dobija onu "solo pobedu" od 3 poena i eventualni bonus, zavisno od rezultata i taj rezultat ide u presecan rezultat. Ako odluci da prekine (najcesce ce to biti) dobija 3 poena za pobedu i skor mu se ne racuna u prosek (nece mu se smanjiti prosek) i nema bonusa, naravno.

Namerna izlazenja ce biti belezena i to ko najcesce namerno bega i protiv koga se najcesce namerno bega pa mozemo da odlucimo sta dalje s tim korisnicima. Postojace log sobe za svaku partiju, a razmisljamo i da logujemo chat u ligaskim sobama (ako neko nece namerno da igra pa da imamo konverzaciju) ali to je pod znakom pitanja. Takodje ce se beleziti i vreme trajanja partije, pa tako ko bude nabacio gomilu nekih pobedica (solo pobeda) a sve za par minuta partiju... zna se sta moze da ga/je ceka

Novina, za razliku od turnirske, je sto ne mogu u sobi da budu vise od 2 igraca. Da li igraju ili sede i cekaju da krene partija, sve jedno. Tako da nema posetilaca. Ni u kojoj varijanti. 

Na spisku soba ce biti nesto ovako:

pisace koja je liga u pitanju. U ovu sobu, konkretno, mogu da udju svi koji su treeca liga, ali ne i oni koji su prva ili druga. I da.. imate jos 4 novih boja kockica.. sa crnim tackama

One ce biti dostupne i u drugim yambovima. Problem koji je bio u turnirskom megayambu sto se nisu menjale kocke resen je, sad mogu svugde da se menjaju boje kocki.

Bicete obavesteni oko novih updates

 

 

Natalija79, 2god

Jedan veeeeeliki lajk za to sto nema posetioca u sobama za vreme trajanja partije 

 

Da to je i meni smetalo.

Admin, 2god

Novi update:

za sve one koji beze... namerno izlazenje iz sobe povlaci za sobom kaznu od -3 poena u ukupnom skoru, kao i to da ta 0 ulazi u prosek cime ce znatno da se umanji prosek igraca. Zato nemojte begati, bolje je izgubiti i zaraditi barem 1 poen, nego izaci namerno i izgubiti 3 poena i unistiti prosek.

tony*, 2god

I dalje mislim da je liga sjajna ideja Ali ne znam koliko je pošteno dati mogućnost dobijanja bodova ako partiju nastaviš sam jer realno, onda bi se jako morali truditi da što pre popunimo najave i odjave što totalno menja koncepciju igre i opterećuje. Što se tiče vremena koje se odbrojava kad neko ispadne trebalo bi da bude bar 10 min. Meni se recimo komp po nekad restartuje i treba mi više od 5 min da se vratim u igru. 

I još nešto se pitam. Da nije prevelik broj 20 igrača u jednoj ligi? Koliko ljudi igra turnir recimo? Mislim da je oko 40. Da ne bude da svi koji igraju budu u prvoj ili drugoj ligi  

Admin, 2god

Verovatno nisam najbolje pojasnio deo oko "solo" igranja. Kada neki igrac ispadne i ne vrati se, ili namerno zatvori prozor, igra dobija opciju da nastavi da igra sam ili da prekine partiju. "nastavi da igras sam" je opcija samo ako ima mogunost nastavljanja (recimo puklo u lastu pa su popunjene najve i odjave). U OBA SLUCAJA, da li igrac nastavio da igra sam ili trazio da se prekine igrac dobija poene za "solo" pobedu. Razlika je samo u tome sto kad je prekinuo, u tom slucaju ta partija ne ulazi u prosek poena. A ako zavrsi, ti poeni idu u prosek.

Naravno, kad neko stvarno ispadne, protivnik ima opciju da ceka 5 min, a nakon isteka moze da ceka jos 5 min, pa jos 5 pa tako unedogled.

Napomena: Kad ste dobili opciju da prekinete ili nastavite ili sta god, NE KLIKCITE na X i ne zatvarjte prozor jer i sami postajete pobegulje

tony*, 2god

Aj da vidimo jel sam razumela? Dakle bodove za solo pobedu dobija ali ne dobija poene za postignuti skor (ono preko 3600,3700...) ako traži da se partija prekine?

I drugo nije isto ako neko može da sačeka 5+5+5... minuta Jer tako svako može da odluči da prekine posle 5 minuta a to najčešće nije dovoljno da se drugi igrač vrati. Treba dati bar 10 minuta kao prvu opciju čekanja.

Admin, 2god

Da, ne dobija poene za skor jer ga nije ni napravio... igra moze da se prekine i posle 3 bacanja, a moze da bude maltene do samog kraja partije... tu nema pravila. A za 10 min inicijalnog cekanja cemo jos videti.

soulless, 2god

Ova liga uskoro startuje pa još reč dve o tome... Potrudili smo se da sistemski napravimo preduslove da ova, inače za većinu zanimljiva igra, bude još zanimljivija. Gde to nije dovoljno, upotrebili smo pravila. Nije nam drago ali će se i pored toga, verovatno, naći neko ko će se truditi da igračima oko sebe upropasti igranje i takmičenje. Ovakve slučajeve ćemo pojedinačno analizirati i shodno tome reagovati.

Verovatno će se u ovom prvom, kvalifikacionom mesecu, dešavati da neko neće da igra sa nekim, jer nije obavezno da igra svako sa svakim, ali će se ta situacija iskristalisati već u narednom mesecu. Obzirom da samo po 20 igrača ide u prvu i drugu ligu, od avgusta će svaki meč biti dodatno značajniji a verujem, ako to bude slučaj, da ćemo sankcionisati namerno izbegavanje protivnika u prvoj i drugoj ligi.

Uostalom, napravićemo novu grupu MEGAYAMB LIGA i u okviru nje diskusije za svaki mesec gde ćete moći da iznosite komentare, primedbe a možda i pohvale

Srećno!

luna_lu, 2god

Sannkcije  trebaju da dobiju oni  koji  igraju sporo,  a ne  oni   koji  izbegavaju  tog  igraca. Niko od  nas  ne zeli  da  jedna partija traje  sat  vremena pa  i  vise

soulless, 2god

"Sporo" je neodređen kriterijum... Za tebe koja ovo igraš 15+ godina verujem da nije sporo samo kad sama igraš ali generalno kao što rekoh... ukoliko primetimo da se neko u lošoj nameri služi nekim nemogućnostima da se sistemski tj programski ili pravilima uredi igranje Lige, reagovaćemo...

Ne vidim drugi način jer je bzze da ograničimo bacanje i upisivanje na npr 5 sekundi ili 10 a nekome pokipi ručak ili zaplače dete a generalno igra ok i ne davi... jel treba da bude diskvalifikovan/a? Pa i da ograničmo na 10 sekundi... naćiće se neko ko će za svaki potez da koristi maksimalno vreme i da "udavi" partiju...

luna_lu, 2god

Nisi  u pravu. Nema   to  veze  koje  koliko ovde. Neki su  relativno kratko pa  igraju  kao zmajevi. Niti  je problem,  da se  neko  saceka   kad  napise minut, dva. Problem je  kad  neko baci  kocke pa  se misli, pa onda dok pokupi, pa  do upise. To traje, traje! Partija  u  dvoje  traje  najvise pola  sata,a  ne  sat  vremena kao  sto  rekoh

soulless, 2god

Da ti banalnije onda pojasnim stvari... Svi učesnici kreću kvalifikacije iz III lige i može da igra svako sa svakim po sopstvenom izboru i ako ljudi ne žele da igraju sa nekim ko je spor i davi igru, taj jednostavno neće imati dovoljno poena da pređe u drugu ili prvu ligu u kojoj ćeš se ti verujem naći.

luna_lu, 2god

Pa  nije  to  jedna  osoba. Nego ih ima   vise 6-7. Neko  ce  sigurno  da prodje  u  visi  rang. I  neka  prodju, nije to poenta. Nego  mi je  zaparalo usi oko saankcija. U  svakom  slucaju postoje  vise  nacina,  tacnije  tri  da  se izbegnu  spori  izgraci   bez posledica

soulless, 2god

Kojih to 6-7 igrača možemo da izbegnemo bez posledica i na koja 3 načina?

luna_lu, 2god

Na   lep  nacin. Legalno je, nista  mufte

soulless, 2god

Zanimljiv i konstruktivan predlog sa više nego konkretnim rešenjem. Hvala na komentaru.

luna_lu, 2god

Poslala  sam  adminu  na   viber.  E  sad   zavisi kako  ko gleda,  za   nekoga  mozda  nije  resenje,  ali za  mene  jeste.  Moram da  sacuvam  zivce da odem  u penziju  odavde  zdrava 

soulless, 2god

Žao mi je što si uskratila zokijevce za odgovor... Realno, čitajući ovo, izgubili su 5-6 minuta od svojih života da saznaju jedino da si na direktnoj vezi sa adminom Koga zanima lep, legalan i ništa na mufte način, moraće da kontaktira admina na viber.
 

luna_lu, 2god

Ja  ne  znam   sta  se  sa  tobom  desava. Znam te  tolike  godine. Uvek si  bio  fin, odmeren, kulturan. A  u zadnje  vreme  kao  da  nisi ti. Stalno  imas potrebu da  nekoga provociras, podjebavas, pa  i  vredjas. Moje  je  pravo  kome  cu da  kazem,  a kome  ne! Ovde  stavljam tacku. Pozdrav!

mikolas, 2god

Извините што се мешам, али имам предлог кад је брзина играња у питању, тј. чекање на потез противника.

Проблем би могао да се реши по моделу шаховског тајмера, где време по одиграном потезу цури противнику.

 Ако партија на пример, у просеку траје 30 минута , у самом старту би требале бити бар три понуде за активацију игре. 25,30 и 35 мин.

Наравно, о дужини трајања игре би се претходно сами противници договорили. Тако би, онај који игра споро, или одуговлачи игру, самим тим играо на своју штету.

И као додатна опција (ПАУЗА) за време игре, коју могу оба играча по једном или два пута да искористе, за одлазак у тоалет, смањивање ватре на рингли, да погледају на децу итд.

 

Е...  сад све ово изрекох, ко да то пада с неба, не знајући какав је то посо.   Надам се да ми градитељи неће замерити. 

 

soulless, 2god

Ta ideja nam je padala na pamet ali zahteva isuviše vremena za prepravke koda (testiranje itd...), tako da je to za sada u "TO DO" listi za neki naredni update. Verovatno će to biti tajmer od 20 minuta po igraču uz mogućnost jedne (od 5 minuta) ili dve pauze (od po 3 minuta), po igraču.

U svakom slučaju kvalitetan predlog.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.