anjeze - Blogovi

Jednostavno nekoga moras voljeti !!!


arkOrange">Ljubav je dio nasoga svjeta,nasega zivota i dio svakoga posebno.
Je osjecaj,zamrsen i mnogo kome od vas nerazumljiv (i meni) drobljiv osjecaj koji mjenja situaciju brze nego ide najbrzi voz. Ko svjetlica misli i mnogo brze nego bi se uspjeli rjesiti.Cuje se,ko da bi htjeli pobjeci brzom ritmu zivota,zapravo pred nekim neopisivim strahom.Rijec *Strah*se svakome od nas pred ocima prikaze druga slika.Jedni pomisle na bolest,drugi na gubitak imanja,treci na bol i tako naprjed.More biti bol od bolesti ili bola (o kojem ja govorim),taj vise boli nego bolest ili bol izazvan udarcem i …
Ja govorim o tome bolu, i za mojega je lijek, samo treba mi jako puno vrjemena.To je dusevni bol ili drugacije receno - ljubavni!Sigurna sam da je svako,ko cita te redove,bio zaljubljen ili voljen.Stvarno si zasluzi da ga vole,bilo to roditeljska ili prijateljska ljubav.Ljubav je dio naseg postojanja, kosto sam prije rekla! Voliti nekoga je najveci poklon u zivotu,nema ljepsega osjecaja nego kada te neko zavoli - stisne uza se,i znas da te voli,da misli nate.Vec od malega je prisutna ljubav roditelja ja je nisam poznavala,ali i meni dragih osoba koje imam sad za koje znam da me vole mi puno znaci,vec od rane puberteta,nekoliko ustaljene farse voljeti nekoga,djelno ako ne u vecini promjeni. Promjeni odnos medju decacima i djevojcicama ,odjednom se nadju izmedju mjesanih osjecaja,koje neznamo opisati.Mnogi od nas mjenjamo zaljubljenost od prave ljubavi.U tome su mladi najveci profesionalci,zato kada se nade sruse je toliko teze .

Ali, tako kazu,na greskama se ucimo,osjecaj zaljubljenosti kako dode tako i ode – nestane.Samo ljubav – ostane, ako je prava!Samo i tu se javlja pitanjea ali ne.Pomiris se sa greskama osobe do koje ti je stalo,osjecaji – kojim kazemo ljubav,ali se neces pomiriti stim i ako znas da ce onaj biti jako tezak za oba.
Bice kraj price za koju si mislio da je bajka.To sam osjetila i ja.
Duge veze su na temelju razumjevanja,prijateljstva i vjernom saputniku.
Vazno je da se razumjete,postujete i da znamo priznati svoje greske i one od drugog.Morate znati uzeti se takvi kakvi ste.
Je i to da se u mnogocemu razlikujete ali sve se da,da se i velike nesporazume rjesiti,samo strpljenjem i vrjemenom,tihi ton…
Jeste ,da je najveci bol kada razumes da oni koga volis, umires za njim ,do tebe ne osjeca isto.Najgora je i najteza necuvena ljubav,ljubis ali u prazno nista. Previse prevara,ogorcenja i bol.Zato neka osoba ,koja je ranljena u ljubavi nikad nemoze biti kao sto je bila pre.
Promjenis se do te granice,cak da ljudima vise neverujes,prestanes vjerovati u ljubav,izgubis nadu cak i onu jedinu tocku na vidiku.bjezis od ljubavi,od novih nada jer se bojis da ce se proslost ponoviti.To govorim o sebi a mislim,da je skoro kod svih isto.

Ljudi si kupuju nova odjela,nove stvari,u nadi da ce nas usrecti.Dosta je onih ,koji kupuju stvari da bi sami sebe usrecili.Sto ce ti nove cipele?Koje neces nositi,novi parfum kojeg neces upotrjebiti? Svemu tome ce proc vrjeme i moda a ti ces izgubiti osjecaj za srecu.
Netreba te bit strah pokazat osjecaje i ako postoji mogucnost da se zalostna prica ponovi.Zivot je sastavljen iz uzdizanja i padanja, sve moras uzeti rasirenih ruku,bez kockanja nema tih zivota.Ako ne probas niti neznas!
Koristi sve sto ti se nudi,zivi se samo jednom i ne zaboravi – jednostavno,nekoga moras voljeti !!!


Anjeze

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.