luda_mama - Blogovi

BLIND DATE - Netju vishe


 

Ne znam da li ste vi imali priliku da se sa nekim nalazite, a da ga pre toga niste upoznali (mislim uzivo). Tu necu da racunam ova nasa okupljanja, jer sam stotinu ljudi tako upoznala, ali....valjda ne postoji problem kada nista ne ocekujes sem lepog druzenja. Imala sam priliku da vidim sta znaci "blind date" zahvaljujuci mojim briznim i dragim prijateljima koji kao da imaju misiju da mi nadju odgovarajuceg muskarca. Posle vise bezuspesnih pokusaja, zakljucili su da sam "teska i zahtevna", da ih "miniram" u startu i ko zna sta jos, mada iskreno, stvarno ne mislim tako. Ovo je moj zadnji "tjoravi sastanak" i nemam nameru u skoroj buducnosti da napravim nesto slicno.

.............

- Dusiceeeeee!!!! Veceras dragi i ja izlazimo na vecericuuu...

- Bas fino....lepo se provedite...

- Dragaaa...ides i ti sa nama :o))

- Stooo? Neki datum??

- Neee...Moj Miki ce da povede drugara, pa da izadjemo u cetvorku.

Znala sam da je razdragana kao leptiric, jer su sve moje drugarice resile da me upoznaju sa "nekim". Naravno, svi imamo kriterijume. Moji i nisu neki...ili su se vremenom malo srozali...Uglavnom, mora da ima visinu (da bih ja mogla da se natakarim na stikle) i mora da bude duhovit. Necu sada da naglabam da je duhovitost rezultat opste inteligencije. Uglavnom, bitno je da mi u doticnom drustvu bude interesantno, opustajuce i veselo.

- Gukniiii!! Jel idemo??

- Jel ga znas? - zakovrnula sam ocima...

- Neee, ali, kao da ga znam...Miki kaze da je "na nivou"..

E, kada Miki to kaze....Onda bolje da ne izlazim, ali...hajde - nije u redu. Kada vec neko toliko misli na mene i brine se za mene, nije u redu da ga iscooliram.

- Ok..kada? Gde?

........................

Sve smo se dogovorile i sutradan sam se "skockala" i sacekala ih da dodju po mene. Sa doticnim su se dogovorili da se nadjemo u restoranu...

Ko me voli, voli me ovakvu kakva jesam - ne foliram se. Imam par maski koje povremeno stavim, ali imaju posebnu namenu. Za poresku upravu ili neki salter gde treba da se smeskam da mi Mica Ubica ne bi trazila FT1P (fali ti jedan papir). Dakle, bila sam ...svoja...Kliberili smo se slatko, a onda se pojavio "lik". Prvi pogled....sacovanje....aham....visok (dobio je veliki plus)....tanke usne (namtjor - baksuz)....osmeh krajevima usana gde se oci ne smeju (neiskreno i usiljeno - ne volim ljude koji imaju osmeh dok vam prilaze, a ne poznaju vas)...konvencionalno obucen, uredno, cisto i ispeglano - cipele ociscene (organizaovan tip-ne od onih opustenih). Pri upoznavanju mlitava ruka (sto me asocira na nesto ljigavo – mislim da to rukovanje nazivaju “dead fish” - mozda je mislio da ce da me povredi ako mi stegne ruku ) i pogled u trougao koji me je odmerio. Lik je seo, prikljucio se razgovoru, ali mi je zasmetalo sto mu pogled sunja tamo-amo. Volim da igram igricu "ko ce duze" , mada nije bukvalno takva. Svodi se na to da sagovornika gledam pravo u oci i vidim da li i on to radi i koliko dugo drzi kontakt ocima. Ovaj je dobio dvojku u startu. Prekrstene ruke su govorile da ima odredjeni gard, ili da je malo stidljiv, ali ih je relativno brzo spustio-oslobodio se. Nesto smo caskali o jednoj predstavi iz Zvezdara teatra uz koju sam se otkinula od smeha kada sam je gledala, ali, tip nije ucestvovao u razgovoru. Konobar je doneo veceru bas u pravo vreme - odlican momenat da se promeni tema - hajde da pricamo malo o hrani....Promasaj...Posao? Nista....E, necu da pricam o fudbalu!! Par minuta cutanja dok se cuje samo escajg kako cangrce...Lik ili nije imao sta da kaze, ili mu je trebalo mnogo vremena da smisli sta da prica....

Zlostavljala sam hranu u tanjiru cekajuci da neko prekine tisinu koja je vec pocinjala da biva neprijatna, ali sam cvrsto resila da to necu biti ja...zrno graska je bezalo u krug a meni su pali na pamet blokeri i zeleni pioni u yayima...bolje da sam rolala kockicu veceras....mozda i stignem...zulja me leva cipela....PDV....sta bi bilo kada bih sada podrignula ko prase?....zasto u svakoj kafani ne sluze 0,5 vodku, nego 0,3?....grasak je poceo da bezi po stolu....nisam platila struju...sta cu sutra za rucak?...sex...PDV...dacu otkaz...moram da sredim terasu..qq-kada cu da perem prozore?.....registrovala sam pokret sa leve strane – odlaganje pribora za jelo...

- Hajde mi definisite uspesnog muskarca i uspesnu zenu...

Iscekivanje...

- Uspesan muskarac je onaj koji moze da zaradi vise no sto njegova zena moze da potrosi, a uspesna zena je ona koja nadje takvog muskarca..

Smeskanje...a moj idiotski, uvredjeni zenski mozak krece da googla po glavi na zadatu temu: uzvratiti istom merom sovinistickom macho muskom liku....NIKAKO....Samo sam procedila:

-Jbt...ne poznajem ni jednog “uspesnog” muskarca..Da li to znaci da nema ni uspesnih zena?? Uspesna zena je zena koja zna sta hoce i koja je zadovoljna svojim zivotom. Bez obzira da li je u pitanju porodica ili posao.

- Zena je zena, i zna se gde joj je mesto.. u kuci, da brine o muzu i deci...

AUUUUU....e...ovo mu bas nije trebalo...Balkanac je odmah dobio minus, a pritom sam se setila Tijaniceve recenice: ...”balkanski orangutan koji skida sat sa ruke kada bije zenu”... Stipala sam se kako bih se obuzdala da odmah ne pocnem zucnu diskusiju u odbranu zenskog roda i mislim da sam se divno kontrolisala.

- Znas, na neki nacin si u pravu, ali, mislim – generalno...uspesna je zena koja uopste nadje muskarca. Trenutni odnos bar kod nas u gradu je 7:1 . Na jednog jadnika, sedam zena. (cula sam to na TV-u). Zapravo, na svetu ima vise zena nego muskaraca....Jbg – PRIRODA JE MUDRA!!! ,,A i iskusne zene tu imaju mnogo veci problem od neiskusnih klinki koje muskarci jure....Jednostavno – muskarci ne vole kritiku – zato im trebaju klinke koje nemaju pojma sa zivotom. Zena sam i volim sto sam zena, ali, ne smatram da mi je glavna uloga da svom coveku perem noge i budem servis za zadovoljavanje potreba svojih ukucana.

A onda je ispalio:

- Ti si jedna od onih feministkinja?”

Vec sam bila iznervirana..."Onih"

- Znas kako....feministkinje nisu zenske persone koje mrze muskarce i jurcaju sa toljagama kako bi usmrtile svakog vlasnika penisa...nisu ni homosexualke, ni muskobanjaste, ni azdaje...jednostavno su zene koje se zalazu za ravnopravnost polova. Volim muskarce i volim da se osecam zasticeno, ali, ne dozvoljavam da me neko smatra objektom... Ako je to feminizam, onda jesam feministkinja!!

Primetila sam da govorim sve glasnije i glasnije, pa sam morala da ucutim, jer bih u protivnom pocela da urlam. Moja drugarica Mirjana je samo treptala i uzdisala...njen Miki me je gledao sa poluotvorenim ustima i ocekivala sam da me okarakterise kao idiota, a “lik”.... Nisam skoro videla muskarca da pocrveni. Ovaj jeste – primetila sam da se najvise boje koncentrise u usima. Malo neprijatne tisine....Bas sam osecala potrebu da sredim situaciju....

- Hajde, hajde....cemu tako ozbiljna lica...pa ovo je vecita tema od kada je sveta i veka... Nisam zena koja ce sada sagnuti glavu i pocrveneti, nego cu....

Nagla sam se prema “liku” i stipnula ga za obraz (uz osmeh broj 1 iz svoje kolekcije) i namignula. Doticni se opusteno nasmejao...Mirjana je odahnula, a njen dragi me je jos uvek podozrivo gledao... Ubrzo sam izjavila kako moram kuci jer sutra...posao...rano... bla bla... Covek se kavaljerski ponudio da me otprati, pa iako sam negodovala, bilo je izglasano 3:1 da me odveze. Ne bih da prepricavam nastavak, ali,uspela sam da izadjem iz kola pred kucom bez incidenta, ijedne izgovorene ruzne reci ili uvrede.

..................

Alooooooo!!!! Jesi usmrtila sinoc coveka??”

Ma....bila sam dobra i fina, ali...nece vise nikada pozeleti da razmeni samnom ni jednu rec.”

Kad si idiot...zar ne mozes da se smeskas i klimas glavom, i budes fina, smerna zenica?”

Jbt – nisam bas toliko ocajna...uostalom, znas me – ne treba mi neko uz koga bih morala da cekam reklame na TV-u da bih mogla da mu se obratim.Hvala, ali, NE, hvala!”

Jos jedan “blind date” koji siroko otvara ochi....eh ti homo-balkanikusi.. mada...neko jednom rece: da nema balkanskih zena, ne bi bilo ni balkanskih muskaraca ... :o) Uglavnom - do daljnjeg obustavljam susrete takve vrste :o)

 

 

Edited by luda_mama, 2012-09-09 01:13:27

aurrora, 15god

A kako ono bjese? Citiram :

" Pokusaj makar jednom, makar na sekundu da budes plavusha i da se smjeskas, zivot ce ti biti mnogo jednostavniji"

tko li to reche jednom prilikom

 

Odlican post, steta sto nemas dokumentirano ko u pasosu

luda_mama, 15god

Vestice :o))

queequeg, 15god

btw imam jednog drugara ......slobodnog.......visok....malo rabljen....

luda_mama, 15god

Lavitju...ja sam fina dama....(uglavnom) . Svako ima pravo na svoje misljenje , pa i doticni "lik"  :o)

Queequeg....hvala ti ko' bratu sto si tako brizan :o))

aurrora, 15god

qwe qwe nesto.....taj tvoj...koja je godina proizvodnje? koliko je presho? i najvaznije...trosi li puno?

queequeg, 15god

Mama nnc))

 

Rora........svaka informacija kosta , dogovoricemo se

IceCold, 15god

...

A onda si ga stipnula za obraz kao petogodisnjaka. Ajao.

Cini mi se da je taj blind date za njega bio mnogo veca trauma nego za tebe.

 

 

luda_mama, 15god

Jednostavno nisam mogla da odolim a da ne turim ove snimke "jadnog blakanikusa"...oba dela...

queequeg, 15god

E to je muskarac........)))

luda_mama, 15god

Ma pravi....kako bih mu srokala onu vodu iz lavora na glavu....uuhh...

queequeg, 15god

Pa da se potrudila covek se ne bi ljutio

m0desty, 15god

neko jednom rece: da nema balkanskih zena, ne bi bilo ni balkanskih muskaraca ...

Tacno tako...ko god je to rekao, dobro je rekao )))

poz

Ateh, 15god

Ahahahah... "Lagano me pokrij, bona, lagano!!!!"

 

`ladovina, 15god

Odlican blog...

Treba se zahvaliti Miri i Mikiju na ulozenom trudu. Ipak su pokusali da ti nadju drustvo. A ti(izvini sto ne persiram), ako ocenis da ti taj ne odgovara, begaj odmah...a ako odgovara ili mislis da mozda moze da odgovara... pokazi jednu od onih namestenih lica spremnih za Micu ubicu... pa procenices kasnije... inace, ako uspes da glumatas kroz zivot...a radis ustvari ono sto ti zelis... e to je prava stvar.  Navedes ih da sami govore i rade ono sti ti zelis i hoces, to je i za njihovo dobro.. misle da su glavni a ti pokupis nagradu. Ne pitaj me kako... naucis vremenom...ako te zivot natera... a ako ne.. zelim ti srecu i samoj ili pak s nekim.

respect!

luda_mama, 15god

Hvala ladovino:o))

_maca, 15god

eh , niko ne moze dedu da zameni {#emotions_dlg.10500}

luda_mama, 15god

Kazu: koga nema, bez njega se moze....Jeste nekada tesko i ne znas razlog, ali...to je tako. Idemo dalje !

zena_, 15god

sexy mamy

cak te vidim kako lupas phone  )

A mogla si josh jednom na blind date  )

 

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.