luda_mama - Blogovi

Jedan osmeh resava sve


Moje starije dete je za rodjendan pre mesec dana dobila ljubimca…. Ne znam da li mogu da kazem “kucnog”, ali, s’obzirom da je u kuci, znaci da je kucni. To dovodi do sledeceg pitanja: ako imas slona u kuci, da li je i on “kucni” ljubimac…. Hajde da ne sirim temu. Elem…da – nisam rekla : ljubimac je Zika – mish…. Pazi – GLODAR ! U prvom trenutku sam bila zgrozena…. Onda sam ga pogledala, onako malog (valjda beba mish), sraenog, (crno belog-kao mala krava), pa sam opet bila zgrozena. Vec posle nekog perioda sam se koliko-toliko navikla na njega, ali… i dalje sam zgrozena. Nekako sam mislila da ce ta moja “zgrozenost” da prodje, medjutim – nikako. A onda mu je Jovana kupila kavez-dupleks. Ima vecu kvadraturu u odnosu na svoju masu od mene. Hajde, ok dupleks, nego… U sklopu kaveza je onaj idiotski tocak po kome Zika jurca i valjda misli da moze da stigne negde.

E, sada… problem je sto Zika pocinje da trci obavezno posle ponoci, a tocak drchi kada se okrece. U pocetku sam mislila da neko napolju nesto vuce, lupa, drnda, ali jok! Onda sam pratila cime se hrani mis, jer trci kao drogiran. I shvatila sam da je on moj neprijatelj. NAMERNO ceka da zaspim da bi poceo da jurca! Probala sam da ga izbacim na terasu, ali se volsebno opet stvori unutra…jbg, koje god dete da dodje, unese ga. Malo me je sramota da priznam da ne mogu da spavam zbog misha ali, tako je. Bicu tvrdog srca – Zika ce da leti !
I tako, posto se nisam bas naspavala, izlazim jutros kao zombi iz stana i….i…. Vrisnula sam na sred hodnika ..(zenstveno ..zastrasujuce…birajuci reci)…” ***** VAM MAJKU KOMSIJSKU LOPOVSKU!!!”
Vec treci put mi kradu cvece ispred vrata! S’obzirom da sam od jutros uzasno isfrustrirana, besna, nervozna, bespomocna…. nisam nista drugo mogla do da doticnom komsiluku ostavim nesto napismeno. To “napismeno” je bilo nesto u fazonu: u zgradi zive neki koji bi mogli malo da se kultivisu i nauce nacinu ponasanja u ovom nasem gradu – dajem besplatne casove i savete, pa svratite…. mozda i dobijete neku biljku Zar je potrebno nekome objasnjavati da biljka, iako mi je ispred vrata …MOJIH VRATA… nije “zajednicka imovina” . Bez obzira sto je posle mozda paze, cuvaju, zalivaju i tako to, ipak je to MOJEEE!! Sve u svemu, resila sam da nesto uradim…jos ne znam tacno sta, ali – smislicu!! Jbg – nemam pored sebe muskarca koji bi se borio za moja (i naravno svoja) prava, jer ja ovako jadna… nezasticena… slabasna zena… ne znam kako da izadjem na kraj sa svim strahotama, problemima, uzasima i ostalim sranjima koje nosi “soliranje”. Preterujem? Paaa…mozda malo http://s.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif Medjutim, evo primera: onomad (ima desetak dana) na parkingu ispred firme lepo ja vozim Yugisu trazeci mesto za parking i vidim na nekoliko metara ispred sebe lika koji je stao da izbaci iz kola zensko stvorenje. Stanem ja regularno…bez zurbe… bez frke… cekam… Zenska je izasla i krenula svojim putem, a on je lagano krenuo napred. Naravno, ja krenem za njim, jer, apsolutno nema svrhe da stojim na sred ulice i cekam da prodje radno vreme. Elem… spodoba je zakocila, (zakocila i ja) a onda je ….krenuo u rikverc !! Uvek sam zelela da Yugisa ima neku malo snazniju sirenu – kao brodsku, na primer, medjutim, ova sirena ima vise prizvuk krave koja muche ( i to bolesne krave), tako da bez obzira sto sam ja histericno lupala po sireni, volanu, a i drala se usput kao magarac, spodoba me je tresnula. Ja izlecem iz kola uz glasno negodovanje (prevod: &*^^*#@%%^&, na sta mi on kaze: “Sto me pratis”? Trepcem i ne verujem! Valjda je shvatio kakvu je glupost izvaljao, pa je dodao: “Nisam te video”! Na moje: “I sta sada? Polomljena maska…bla bla…”, on je rekao ..on je rekao… (dize mi se pritisak i kada se setim)… “NIJE TO NISTA – IONAKO, VIDI NA STA LICI AUTO” …JBT!!!! Kao da mi je stavio prst u oko! Jeste da Yugisa ne izgleda bas najbolje – u najmanju ruku kao da sam ga izvadila sa otpada i okacila mu jelkicu da bi bolje izgledao, ali – STA TO NJEGA BRIGA!!


Dok sam se spremala da ga bacim na travnjak i pocnem da gazim, videla sam krajickom oka kako njegova cerka (ona riba sto je bila u kolima) dotrcava jelenskim skokovima…. Bilo je ocito da se uplasila za oca. Boga mi, da sam na njenom mestu, i ja bih! Uz gomilu reci od kojih polovinu nisam razumela, shvatila sam da zna mog direktora i da ce ona to da sredi…sluzbeni auto… bla bla…. Naravno, disa je otkacio i sve je ostalo kako jeste. Zasto sam ovo ispricala? Pa ovako: da imam pored sebe neko musko ne bih morala ja da se derem onoliko! A i mozda bi se doticni “gospodin” vise uplasio nekog muskarca. Ovako sam ostala ko pokisla kokoska sa polomljenom maskom. I opet se vracam na ono sto mi je rekla koleginica relativno skoro. Ujutru sam usla u kupatilo i umalo nisam poginula – vruca voda je sikljala na sve strane. Zavrnula sam ventil i otisla na posao… Usput sam razmisljala kako je to vec…ne znam ni ja koja stvar po redu u kuci koja treba da se sredi. Sa vrata kancelarije sam zaurlala: TREBA MI MUUZ!!! Na to je moja draga koleginica samo rekla: “Ne, draga- ne treba tebi muz – tebi treba majstor”…. Koja istina!!!
Dakle….kao sto sam rekla…. dan polu-depresivan…. Doduse, dan je onakav kakvim ga napravis sam ujutru. Znas ono: probudis se i resis da ti dan bude lep. (A onda se najebes mile majke komsiluku)…. Kao sto je jednom prilikom ona opajdara Ruska Jakic izjavila: “Stanem ispred ogledala i kazem sebi: kako si lepa..kako si zgodna…kako si pametna..” Ne mogu ni da zamislim kako to izgleda, medjutim, kao ideja je odlicno. Baba mi je svojevremeno govorila: “U zavisnosti od toga ko je prva osoba koja ti pozeli dobro jutro i u zavisnosti od toga na kakav nacin to uradi, takav ce ti biti ceo dan.” Znaci, ako je to neki baksuz, ceo dan ce ti biti skenjan. Da bi to nekako izbegli, treba pribeci sledecem: kada ustanemo, odemo pred ogledalo, nasmejemo se sto sladje i pozelimo sami sebi dobro jutro. Deluje ! (Pod uslovom da te ne sjebu komsije na prvom koraku iz stana). U svakom slucaju, resila sam da se slatko osmehnem i sve svoje probleme pogledam sa odredjene “distance”…. Pa zaboga….vec za koji dan ce mi sve ovo biti jako smesno i totalno nebitno, a da ne pominjem kako ce biti za koji mesec….godinu… http://s.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif Prema tomeeee…Osmeh na lice http://s.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif )

 

 

Edited by luda_mama, 2012-09-09 02:06:57

gipsy, 14god

ook Antiqua">Javljam se povodom prvog pasusa... naime i ja imam glodara u kuci, takodje kucnog ljubimca... takodje od proslog meseca... to sad neka moda da se poklanjaju glodari za rodjendane? Prva misao mi je bila da otvorim vrata od kaveza a da ulazna vrata zaboravim da zatvorim... al' mi se ucinilo providno... provalili bi me odma... Uglavnom, i nas glodar ima ime... tj 2 imena: Djole i jos nesto na M (sto nikako ne mogu da zapamtim), a zovemo ga jos i cico, mico, maco, pile...
I sad cu sve lepo da te naucim kao Riv mene... (mislim da nema neke bitne razlike izmedju hrcaka i miseva)... kupi mu kucicu pa naguraj vatu unutra... voli sargarepu i jabuke... zahteva paznju... znaci moras da se igras sa njim, pa u te svrhe odvoj 1 peskir, pa ga stavi u krilo pa glodara na peskir... Ako ti zavrsi u nogavici od trenerke - ukoci se i cekaj da sam izadje da ga ne zgnjecis.
Moj se bas odomacio... evo ga seta po tastaturi

p.s. i pisi crno na belo ko sav normalan svet, oci mi ispadose $$$$$$$$$$

luda_mama, 14god

Ma nema sanse da ga cupkam u krilu!!!! A sto se tice crno na belo, belo na crno, pa jos normalan svet...netjuuu!! Otju da bude kontra - bas otju! I skontala sam da mogu da navijam sat prema Ziki...pocinje da trci u 00:35...ali, casna rec-ko da je uduvan! Evo i tebi $$$$$$$

tri_praseta, 14god

a da kupish neku machku koja tje da reshi problem? ne mislim na domatju machku ili onu zlu sijamsku ili na onu prelepu persijsku, wetj na machku malo wetjeg kalibra tigra na primer a?
pa kad podjesh na knjawanje ti tigra pred wrata pa da widimo ko tje stisne doope pa da pokrade tzwetje.....samo ne znam kako tigra smestiti u juga, ali werujem u twoju mashtowitist mamamama
a shto se tiche hrchka, tu mozhe da pomogne i machka lutalitza (werowatno ih ima ispred zgrade)
kiss od prasitja mamamamama (jesam bolji od tetka sawete a?)

gipsy, 14god

ook Antiqua">Kakvi ste vi bezdusni...

ook Antiqua">ja se navikla na naseg Djoleta... cuj navikla... ma volim ga ! Samo mi nije jasno sta ce na kucici odzak

Olivera, 14god

Mi nemamo misha, mada sam se gadila kad sam ga studirala u shkoli, onako razapetog.
Moja cerka je htela psa, a komshinica mi kaze lakshe je odrzavati macku, tako da smo poceli sa mackom.
Kad posle koji mesec kaze nasha cerka, "A ja sam htela psa", i ona nadje ona neshto na net, sredjen i sve. Tako da smo jedno vreme imali i macka (malo stariji ) shto je znacilo nece dugo biti sa nama.
............................

A za ono, hahahah! treba ti majstor a ne muz, upravu ti je koleginica.

soulless, 14god

Si obratila paznju da li moze taj tocak da se demontira (barem preko notji)...
U cvece zabodi porukicu "Ne diraj - cvece je pod tretmanom protiv biljnih vashi"

luda_mama, 14god

soulless;bt1551

Si obratila paznju da li moze taj tocak da se demontira (barem preko notji)...
U cvece zabodi porukicu "Ne diraj - cvece je pod tretmanom protiv biljnih vashi"
Bih ja soullislave, da su mi ostavili neko ljudski cvece...nego su odneli sve sto valja. A tocak da demontiram...Da otvaram vrata i rasturam kaFez, pa tako dva puta dnevno? Uhhh...tesko

luda_mama, 14god

tri_praseta;bt1547

a da kupish neku machku koja tje da reshi problem? ne mislim na domatju machku ili onu zlu sijamsku ili na onu prelepu persijsku, wetj na machku malo wetjeg kalibra tigra na primer a?
pa kad podjesh na knjawanje ti tigra pred wrata pa da widimo ko tje stisne doope pa da pokrade tzwetje.....samo ne znam kako tigra smestiti u juga, ali werujem u twoju mashtowitist mamamama
a shto se tiche hrchka, tu mozhe da pomogne i machka lutalitza (werowatno ih ima ispred zgrade)
kiss od prasitja mamamamama (jesam bolji od tetka sawete a?)

E prase....ispred zgrade imam samo kerove lutalice koji trce zamnom svako jutro kada krenem na posao, pa moram da jurcam do kola..(mozes li to uopste da zamislis) Ako bidem nabavila machku, nosicu je pod miskom svako jutro kada krenem na posao, pa je onda pustim da je pasovi jure, a ja nonsalantno udjem u vozilo... "Govori tiho i nosi machku sa sobom" )

soulless, 14god

A privezes ga onda kanapom (tocak, a moze i cvece..) za kaFez. Posle mesec dana ce i hrcak da skapira da se nocu ne vrti u tocku...cilidru, valjku...kakogodj

IceCold, 14god

Što se tiče ranjenog Yugishe, ja sam svojevremeno imala opsesiju da montiram kuku i na prednju stranu auta.
Pa ko ne drži odstojanje i zakači se, može slobodno da me šlepuje par kilometara dok se ne opameti.

GLOrija, 14god

nosonjitjko )

luda_mama, 14god

soulless;bt1554

A privezes ga onda kanapom (tocak, a moze i cvece..) za kaFez. Posle mesec dana ce i hrcak da skapira da se nocu ne vrti u tocku...cilidru, valjku...kakogodj
E vidis, to bih mogla da probam....al nije hrcak nego mish..doduse isto je glodar, al ovaj stvarno izgleda ko mala krava-crno belo...mali grobar :o)

luda_mama, 14god

IceCold;bt1555

Što se tiče ranjenog Yugishe, ja sam svojevremeno imala opsesiju da montiram kuku i na prednju stranu auta.
Pa ko ne drži odstojanje i zakači se, može slobodno da me šlepuje par kilometara dok se ne opameti.

Jugisha mi bolna tacka...malo-malo, pa skupljam delove koji su mu otpali po ulici Onda sve to ubacim u gepek i....cekam bolja vremena

luda_mama, 14god

Pazi molim te...tek sam sada skontala da su mi umesto socne psovke komsiluku izasle zvezdice

WizzarD, 14god

TREBA SE IZLAGATI OPASNOSTIMA


http://www.mudremisli.com/wp-content/uploads/2010/05/Vu%C4%8De-Konce.jpeg
Treba se izlagati opasnostima – govorio je. Čudo života možemo istinski razumjeti jedino ako dopustimo da se dogodi nešto neočekivano.
Svakoga dana Gospod nam daruje – zajedno sa suncem – jedan trenutak kada je moguće izmjeniti sve ono što nas čini nesrećnim. Svakoga dana nastojimo da obmanemo sami sebe kako nismo prepoznali taj trenutak, kako on ne postoji, kako je današnji dan istovjetan jučerašnjem i kako će biti jednak sutrašnjem. Ali, onaj ko obrati pažnju na dan koji traje, otkriva čarobni trenutak. On može biti sakriven u času kad izjutra otključavamo vrata, u onoj kratkotrajnoj tišini koja naglo nastupi poslije ručka, u hiljadu i jednoj stvari koje nam izgledaju isto. Taj trenutak postoji – trenutak kad nas sva snaga zvijezda u momentu prožme i omogući nam da činimo čuda.
Sreća je ponekad blagoslov, ali najčešće osvajanje. Čarobni trenutak koji se javlja svakoga dana pomaže nam da se mijenjamo, navodi nas da se upustimo u potragu za svojim snovima. Patićemo, preživljavaćemo teške časove, suočićemo se s mnogim razočarenjima – ali sve je to prolazno, i ne ostavlja trag. I jednoga dana, u budućnosti, moći ćemo da se osvrnemo unazad sa ponosom i vjerom.
Jadan je onaj ko se plaši da se izloži opasnostima. Jer on se možda nikada ne vara, nikada ne razočarava, niti pati poput onih koji slijede neki svoj san. Ali kad se osvrne za sobom – a svi se mi uvijek osvrćemo za sobom – začuće glas svog srca kako mu govori: „Šta si učinio sa čudima koje je bog posijao duž tvojih dana? Šta si učinio sa sposobnostima koje ti je tvoj učitelj povjerio? Zakopao si ih duboko u neku jamu iz straha da ih ne izgubiš. Dakle, to je tvoje jedino naslijeđe: izvjesnost da si proćerdao svoj život.“
Jadan je onaj ko bude slušao takve riječi. Jer će tada povjerovati u čuda, ali uzalud. Čarobni trenuci njegovog života otišli su u nepovrat.
Paolo Koeljo, „Na obali rijeke Pjedre sjedila sam i plakala.“

P.S. Misewa ce uwek biti.. i glodara. Treba znati i sa njima

luda_mama, 14god

WizzarD;bt1560

.....Jadan je onaj ko bude slušao takve riječi. Jer će tada povjerovati u čuda, ali uzalud. Čarobni trenuci njegovog života otišli su u nepovrat.
Paolo Koeljo, „Na obali rijeke Pjedre sjedila sam i plakala.“

P.S. Misewa ce uwek biti.. i glodara. Treba znati i sa njima


Znas sta...svidja mi se... Zar lepotu zivota ne cine sitnice? Volim zivot - svoj zivot.... i umem da uzivam u njemu i da napravim sebi pricu cak iako samo posmatram kako prolaze oblaci... Zavisi samo kako gledas na stvari....rekoh: pozitivno razmisljanje i ....osmeh

luda_mama, 14god

Hvala ime moje $$$$$$$

WizzarD, 14god

luda_mama;bt1562

Znas sta...svidja mi se... Zar lepotu zivota ne cine sitnice? Volim zivot - svoj zivot.... i umem da uzivam u njemu i da napravim sebi pricu cak iako samo posmatram kako prolaze oblaci... Zavisi samo kako gledas na stvari....rekoh: pozitivno razmisljanje i ....osmeh
Jadan je onaj ko se plaši da se izloži opasnostima. Jer on se možda nikada ne vara, nikada ne razočarava, niti pati poput onih koji slijede neki svoj san..
znam jednu zenu koja stalno sanja da leti

tri_praseta, 14god

E vidis, to bih mogla da probam....al nije hrcak nego mish..doduse isto je glodar, al ovaj stvarno izgleda ko mala krava-crno belo...mali grobar )
ne diraj grobara

castro964, 14god

Ja sam mislio da je samo legenda da se lavovi boje miševa :o. A što se tiče potrebe za majstorom ili što već, bilježim se sa štovanjem .

_maca, 14god

e treba mu drushtvo , ja imam dva misha jedan crn a drugi beo ,djoka i nata :-p- nochu ne skachu toliko jer se priljube jedan uz drugoga i maze , CVECHE ...khmmm ovde kod mene u hanskoj sve sto izneses ispred vrata moze da uzme ko oche jer sam aj to izbacial pa ko zna gde su te rvoje komshe zivele :-PpP
A jugo menjaj za ferari i nemas probs ...aj lav juuuuuuu mammyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy************

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.