luda_mama - Blogovi

Sukob misljenja


Ovo je najlepsi grad na svetu!” G-dja Dobric je pljeskala rucicama….
Ovo je najsmrdljiviji grad na svetu…” gundjala je g-dja Zlokic….
Hajde, cuti! Zloco jedna… Uvek ces da ostanes dzangrizava gundjalica….
Nisam…. Samo sam realna . Pogledaj sav taj haos po ulicama. Pogledaj te ljude. Mediokritete… Lopove… Prevarante… Lazne moraliste… Nadobudne lovatore… Formalista koliko hoces… O birokratama necu ni da pricam…Karijeristi… Skorojevici…. Ti bi mogla da skines malo te svoje ruzicaste naocare . Ne mislim da si glupa, ali… Ako budes tako nastavila, pomislicu da jesi. Tebi je sve fino…. sve lepo…sve dobro… Mislis da u svim ljudima ima nesto dobro, samo da to treba iskopati… Ne, draga moja… U zabludi si! Svi su losi, dok se ne dokaze suprotno!” Drobila je bez prestanka Zlokicka…
Znas, ne mozes me ni isprovocirati ni naljutiti… Vec sam navikla na tebe. Uostalom… ne idemo jedna bez druge – ne bi bilo normalno, zar ne? I by the way, to sto smo u stalnom sukobu je vrlo produktivno, jel tako? To sto je rezultat u moju korist….” smeskala se Dobricka…..
Pppfff… Javi se kada budes vodila evidenciju… Ne verujem na rec. Uostalom, sigurna sam da je vise od polovine stanovnistva MOJEEEE!
Zabolela me je glava od ove svadje, pa sam resila da ih ignorisem neko vreme. Necu dozvoliti da mi se mozak raspadne od sukoba njihovog misljenja. Zasto sam uopste i pocela da razmisljam o ovome? Aha…znam! Poceli su prvi prolecni dani, skazaljka mi je naglo poskocila na meracu raspolozenja, a upravo sam gledala fotke Beograda na nekom kalendaru.
Krenula sam sa posla ranije, jer sam imala dogovor za kaficu u gradu… Sunce se razbaskarilo, a ja sam osecala neke poznate mirise koji su me asocirali na “neke tamo” godine i neke davne dogadjaje… Ne znam da li se i drugima to desava, ali, stvarno odredjene mirise vezujem za odredjene ljude, dogadjaje i neka vremena….
Podpazusni smrad asocira na voznju gradskim saobracajnim“… Zlokicka nije odolela….
Ne kretenu! Miris reke…bora…miris proleca….Pogledaj bele cvetice na sve strane – Beo-grad” cvrkutala je Dobricka
Beo je samo kada padne sneeeg”…vristala mi je u glavi Zlokicka…. Zatresla sam glavom da ih malo anuliram…
Dugo se nisam smucala po centru. Jednostavno, nema se vremena. Imala sam skoro ceo sat slobodno do pomenute kafe, pa sam krenula lagano kroz Knez Mihajlovu ulicu… Smeskala sam se , (i sama sebi licila na idiota), jer su me preplavile uspomene iz mladosti. Tu sam odrasla…. iza coska… Naravno da je “Knez” bio pun… Lepi ljudi… Lepe devojke… Naravno, muzicari, koji su tu u svako doba godine… Pedeset metara dalje i trubachi… Retko ko bez osmeha… Uzivala sam…
Da li primecujes da su kafici prepuni?? Radi li iko u ovom gradu?” ..zvocala je Zlokicka…
Naravno da radi…pa obrati paznju da je najveci broj mladih okolo… Studentarija…ucenici… Zar grad treba da bude prazan da ti ne bi gundjala?” … Odgovarala je Dobricka…
Jedan…dva…pet….sedam…”
Sta to brojis gundjalice?”
Plavuse! Zar je moguce da sve devojke zele da budu plavuse sa silikonima? Kako je to…khm…”
A da li postoji nesto sto tebi ne smeta? Pogledaj onu grupicu! Cetiri cure koje se smeju od srca… i crna i smedja i plava…. Pa slusaj ih! Zvuci bozanstvenoo! Prava muzika za usi!!”
Ppfff… ‘ajde…ako nista drugo bar su normalno obucene, a ne golog stomaka iako je tek tri dana preko nule…”
Mozes da pricas sta hoces… Ove devojke su slika naseg grada…Nekonvencionalne… Nasmejane… Zdrave… Optimisticne… Vidi se na prvi pogled da imaju dusu. Neko je rekao za ovaj grad i ljude u njemu da ih se treba cuvati, jer imaju dusu… “
Buaaahaaaa!!! Hajde da svratimo do silikonske doline (ulice Strahinjica Bana), pa da vidis kakvu dusu imaju!! Hahahaha! Dusa od grada je smislila za svoju dusu od ulice ime sa dodatkom silikona! Buuaaaahaa! Znas kako je jos zovu? Dolina nojevaaaa! Znas zasto? Jer iz kafica isturaju svoje glavice kao nojevi ne bi li videle koji automobil stize!! Hahahaha! Devojke u silikonskoj dolini su najbolji procenitelji pokretne imovine na svetu, kad ti kazeeem!” Zlokicka je urlala na sav glas….
Ti bi od svih devojaka napravila crnogorske neveste
Svasta pricas! Samo smatram da se moral totalno srozao. Hajde budi iskrena, pa reci da nisam u pravu”…
Cekala sam da Dobricka udari kontru, ali…. nista. Jbg. U pravu je. Onda mi padose na pamet moje cure i njihve drugarice…
Hajde da to ostavimo za drugi put, pliiizzz”…
A zastoo? Damice su nedodirljivee, haaa??”
Ne gundjalice, nego je doslo vreme da se ode na kafu! Zar neces da prisluskujemo i komentarisemo, haaa? haaa?”
Uuuh….kako znas sta da kazes! Naravno da hocu! Tip je totalni lelemud “
„Nemoj tako…nije los…. Ima dobru dusu”….
Aha..i sta jos lepo mozes da kazes za njega”?
Paaa…. IMA DOBRU DUSU!!!”…
Mislim…. Argumenti su ti… GLASNI!!!”
HEEEEEEEEJ!!!! Razdrala sam se i prekinula galamu u glavi…. Mahnula sam Gogiju koji me je cekao ispred kafica. Moje dame ce morati malo da se strpe dok ne budem imala vremena da ih ponovo slusam….
Idemo negde na Savu…vidi kako je lepo vreme !!
Mozeee! “ … mislim da svi znaju da obozavam vodu…
Sava je….SAVA!! Lepa u svako doba godine….Dama u svetlucavoj haljini koja lagano klizi, zrachi i ….smeje se….lepo se cuje kako se smeje….
Volim da sedim pored vode jer me to na neki nacin ispunjava energijom i smiruje. Stvarno sam se radovala kao dete dok sam pijuckala kaficu i blejachila u vodu. Gogi je stari prijatelj. Nema potrebe da mu kazem bilo sta da bi znao kakvo mi je raspolozenje i sta u tom trenutku mislim.
Aaammmmmm…..” Dobricka je pocinjala da se opusta….
MANTRAS Gle stroke! Gle djubretaaa!” Zlokicka nikada ne miruje. Uvek je tu da kvari dobro raspolozenje upadicama, sarkazmom i ironijom. Zlokicka je prava zloca!
Moram nesto da promenim u svom zivotu….nesto drasticno”
Gogi me je pogledao podsmesljivo….”Opet? To ti pada na pamet svake godine kada pocne prolece. Sta si sada smislila? Koliko te poznajem, ta faza te drzi nedelju dana u vr’glave”….
Ubila sam ga na mestu pogledom…
Vidis da sam mrtva ozbiljna….sada me pusti da razmisljam o tome… Ti razmisljaj o tome kako ces ove godine imati bogatiji sexualni zivot. To ti je najveci problem
Isplezio mi se i utonuo u svoje misli….
Haaaa! Drasticna promena!! Kekekeke…samo ako dobijemo sedmicu na LOTO-u”….
Nisi u pravu….i male promene u zivotu mogu da imaju veliki odjek… khmm… mislim da me razumes sta sam htela da kazem”….
Ma razumem, ali….OVO JE ZEMLJA SRBIJAAAA!!! Time je sve receno!!! Ovde se nista ne menja…samo klizi nizbrdo… i to ne lagano, nego brzinom svetlosti! A svi se, kao, necemu nadaju…. Cemu? Da ce da im se poveca plata? Da ce moci da zive bezbrizno – pardon, ne bezbrizno, nego koliko-toliko dostojanstveno… Pod tim podrazumevam da mogu da kupe bar hranu za prezivljavanje…. Da ce neko da reaguje …mislim “neko” !… Da ce da osvoje koji euro na nagradnoj igri..>posaljite sms i dobicete…< Onda od tih “velikih” nadanja prelaze na manje… Da im nece iskljuciti struju…. Da ih Infostan nece ganjati za nesto sto su platili pre 10 godina…. Da ce moci deci da plate skolovanje…. Da se niko od porodice nece razboleti …panika..panikaa…PANIKAAAA!!! .. 95% Srba je panicno!”
Dobricka je strpljivo sve saslusala… Ona nije po prirodi tupava – samo je veliki optimista. Ne “veliki” – UZASNI! U svemu pokusava da nadje nesto dobro… U svakome pokusava da vidi nesto pozitivno…. Da nije tako, Zlokicka bi totalno preuzela kontrolu, a to nikako ne bi valjalo. Desavalo se to u nekim trenucima kada nisam bila bas svoja. Tada sam se opustala i prepustala …. Zlokicka bi onda apsorbovala sve moje misli i samo bi rasla, rasla …i jachala! Ali….to je bilo nekada. Dugo nisam dozvolila da mi se tako nesto ponovi.
Znas..” ..Dobricka je pazljivo birala reci i govorila polako…”neke stvari svi uzimaju zdravo za gotovo…. Za neke stvari niko nije zahvalan – jednostavno ih podrazumeva…. Sve zavisi kako posmatras zivot… Neki vide samo ruzu, a neki samo trn…. Neki vide samo mrak, a neki i zvezde u potpunom mraku… Sve u svemu, ako ne razmisljas o dobrim, lepim stvarima, one ti se nece ni desiti….”
Pogledala sam Gogija koji se zavalio podigavsi noge na ogradu od splava…. Osetila sam toplinu oko srca…. Imao je blazen izraz lica koji je govorio: “Ma sve je super…sve je u najboljem redu… a ako i nije trenutno – sve ce se srediti i doci na svoje mesto..”
Pa da…bas je tako http://s.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif )




 

Edited by luda_mama, 2012-09-09 02:01:07

tri_praseta, 14god

mamamama moja mamamama...kako ide ona indijanska pricha o dwa wuka? u swakom choweku postoje dwa wuka koja se bore...jedan je dobar a drugi je zao...i koji na kraju pobedjuje....pa onaj kojeg hranish
a owu gospodju zlotju ja bih kljukao nekim antidepresiwima

luda_mama, 14god

Eh shunkice...nekima ne pomazu ni antidepresivi

WizzarD, 14god

Pa da, istina je uwek negde na sredini Č= , kad budesh "Fahrenheit" pocela da vezujes za neku osobu mozemo prichati

IceCold, 14god


Ima jedan eliksir, srpska aromaterapija, meni redovno pomogne.
Nabereš ooogroman buket jorgovana, doneseš ga kući i otvoriš prozor da ti povoljan vetar rasporedi ljubičasti miris po svim uglovima.
Miriše na leto.

http://img517.imageshack.us/img517/5210/jorgovan.jpg

luda_mama, 14god

Wizz...Fahrenheit ne vezujem ni za koga i ni za sta...jos uvek...ali zato kada osetim Bvlgari ili Armani....bolje da mi ni jedno musko ne bude u blizini ...
Ledenice ljubicasti miris me podseca na detinjstvo, na bezbrizne dane i na moju mamu Ubola si ga samo tako)

Sehel, 14god

WizzarD;bt1218

lack">... kad budesh "Fahrenheit" pocela da vezujes za neku osobu mozemo prichatlack">i

luda_mama;bt1221

Wizz...Fahrenheit ne vezujem ni za koga i ni za sta...jos uvek...
)

andyBrown">Ooo, kakva sam ja blesaca, mislila sam da pricate o Fahrenheit 451, romanu Rej Bredberia i naravno da ces taj 'fahrenheit' vezivati za licnost koju zelis da 'citas' - kad ono, parfem.

Inace, i ja volim tu indijsku pricu o dva vuka i kao sto je prasac rekao, hrani dobrog vuka, onog zlog ostavi da gladuje.

anjeze, 14god

lepo napisano ,.

WizzarD, 14god

Vidi.. jorgowan pomaze, ali samo u ranoj fazi, owde su simptomi mnogo ozbiljniji pa mora neki tezak zimski parfem . Ako ni to ne uspe natji cemo neku wezu u Lazi

WizzarD, 14god

.a:oh_yeh:

WizzarD, 14god

E.. ja se u medjuvremenu raspitao, na aromaterapiju u Lazi primaju samo osobe sa 3 i vishe alter ega, owi sa 2 ih samo smaraju.Mislim da je najbolje da stworis i Prawdicku koja ce da was miri . Inache im je aromaterapija najbolja u Bg ...

cisilej, 14god

Ова црно-жута комбинација баш пече за очи као дим испод ракијског казанчета. Молио бих л-м да поново напише у црно-бијелој варијанти,та ми комбимација много боље лежи.

luda_mama, 14god

WizzarD;bt1226

Elack">.. ja se u medjuvremenu raspitao, na aromaterapiju u Lazi primaju samo osobe sa 3 i vishe alter ega, owi sa 2 ih samo smaraju.Mislim da je najbolje da stworis i Prawdicku koja ce da was miri . Inache im je aromaterapija najbolja u Bg ...

Ti bas resio da me spakujes u neku ludaru? Nece mociiii!!!!

luda_mama, 14god

cisilej;bt1227

ienna">Ова црно-жута комбинација баш пече за очи као дим испод ракијског казанчета. Молио бих л-м да поново напише у црно-бијелој варијанти,та ми комбимација много боље лежи.
Ucinjenooo!! Hoces sada ponovo da citas? I by the way - to jeste najbolja kombinacija

cisilej, 14god

Ма само да није плаво-жута. Е сад ћу натенане поново да прочитам

Astra, 14god

arkOrange">Hej mama mislim da se Zlokic i Dobric bas lepo upotpunjuju kao jin i jang .:***

luda_mama, 14god

lack">

Astra;bt1238

lack">Hej mama mislim da se Zlokic i Dobric bas lepo upotpunjuju kao jin i jang .:***

Pa gde si ti maalaa Nema te nigde!!! A da se dopunjuju - dopunjuju se Bez jedne bi bilo monotono, a bez druge naporno

_maca, 14god

uzivancija u tvojim blogovima kao i uvek , bw mammyyyyyyyy , aj lav juuuuuuuuuuu *****

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.