luda_mama - Blogovi

(medjublog) BAS ME INTERESUJE......


 

Nesto sam razmisljala...Bez komentara, molim, u onom fazonu : “zar ti se i to desava”....Da...Moze li u isto vreme da se voli vise osoba? Ne mislim na ljubav prema bliznjem svom...prema deci, familiji...Ovde mislim na ljubav muskarca i zene...Ne bih znala da kazem da li je to zaljubljenost, jer, mi zene volimo osecaj zaljubljenosti-osecamo se zivima...Doduse, to je sa nase (kazem “nase”, misleci na cvrsto uvrezene norme ponasanja i moral) pojmove potpuno neprihvatljivo. Zapravo, svi kazu: kada volis, volis samo jednu osobu. Da li je bas tako? Ne radi se tu o prevari...ili se mozda i radi? Nisam samo jednom cula da muskarac ima zenu i ljubavnicu i da ih obe iskreno voli...verovatno, tj sigurno ne na isti nacin, ali, to ne mora da znaci da se intenziteti razlikuju.

Svi znamo da ne postoji idealna osoba...postoji ona (ako je nadjete) koja vam najvise odgovara...u koju se zaljubite ...koju volite...sa svim njenim vrlinama i manama...A onda...Cudan je zivot – u njemu svasta moze da se desi...Onda se pojavi neko ko u sebi ima sve sto vasa ljubav nema...neko potpuno drugaciji...neko ko pocne da vam zaokuplja misli ...neko ko vam mami osmeh na usne ...Stvarno ne znam kako bih to nazvala nego “zaljubljivanje”...Pri tome, vasa osecanja prema “svojoj ljubavi” se ne menjaju i ne umanjuje se intenzitet...Ne pricam o sexu...To sto svog muza ili zenu volite neznom agape ljubavlju, ne znaci da u vama ne postoje emocije koje mozete pokloniti nekom drugom, bez da ugrozite svoju vezu. To znaci da niko od njih nije zakinut za bilo koji deo vase neznosti i privrzenosti.Uostalom, neka mi neko razjasni situaciju: imate vezu koja savrseno funkiconise (a i ako nije bas tako savrseno, nebitno, jer svog partnera volite – to je bitno), vezu kojoj ne manjka neznosti i osecanja, ali....u isto vreme imate virtualnu vezu koja iz dana u dan utice na vase emocije...Koje emocije Ne znam!! Ako jurite da sa nekim sto vise budete u kontaktu...ako mislite na njega...ako vam nedostaje...sta je to nego ljubav? Nije ista vrsta osecanja , ali definitivno, vi volite dve osobe. Naravno, uzmimo u obzir vreme koje provodite sa svojim virtualnim partnerom....kako vreme odmice, to je vasa “veza” jaca. Sve to “pije vodu” jer ne morate da birate...A sta bi bilo kada bi u jednom trenutku morali da odaberete?? Zajebano??

Kada je rec o sexu, to je vec sasvim druga prica. Dakle, mislim da strast ne mozemo osecati istovremeno prema vise osoba. Definitivno bi ona prva primetila razliku kada se pojavi neko nov. A sve to me dovodi do zakljucka da priroda odlucuje kog partnera cemo odabrati...Na osnovu cega? Pa sa onim sa kojim nam odgovara osecamo vece uzbudjenje....sa njim vise uzivamo...imamo osecaj euforije koji dobijamo od hemije koja proradi...hormoni nam divljaju...Pa ne mogu da verujem!!! Da li je to odgovor na pitanje “sta ce zenama orgazam”? Mislim...muskarci dozivljavaju orgazam pri ejakulaciji koja je neophodna za oplodnju.A zasto ga zene imaju Jel to mozda smernica da je taj partner onaj pravi? Jer...ukoliko nedostaje orgazam, zar to nije znak da taj muskarac i nije “onaj pravi”, bez obzira koliko ga mi voleli.Dakle, zena svesno bira svog partnera ...hocu reci glavom...Zar je moguce da sam dosla do izjave Jelene Karleuse gde tvrdi da je za nju polni organ mozak? UZAS!!! Ali, na kraju se svede na tu glupost....Jer, ukoliko sa partnerom dozivite eksplozivni orgazam, onda to zelite i radite opet i opet i opet, a onda ce se majka priroda postarati za ostatak, tj za produzenje vrste....Dakle, da rezimiram...zenama je mozak potreban za izbor pravog partnera kada je u pitanju produzetak vrste, a muskarci....ne verujem da konsultuju mnogo mozak kada su u pitanju clanovi zenske populacije sa dubokim dekolteom i minicem.Samo, molim vas da ne dodje do zabune: ne brkajmo ljubav i sex ...nezna osecanja i prirodni izbor partnera za produzenje vrste....A da nije sve ovo pogresno postavljeno Ustvari, svo ovo trabunjanje je bezveze...krenula sam od pitanja da li je moguce voleti u isto vreme vise osoba...i na kraju ..ubedjena sam da moze...Stvarno sam ubedjena da moze.

 

 

Edited by luda_mama, 2012-09-09 03:36:43

katastrofa, 15god

paaaa.. ne znam bas dal bi tu "virtuelnu" mogli nazvati ljubav.. mozda pre neka zaljubljenost.. ili tako neki trip..

ma.. pojma nemam!! sto li se ja mesam?! ne zelim da pricam o tome!

ma.. ne zelim ni da mislim o tome!!! {#emotions_dlg.offtopic}

luda_mama, 15god

Virtuala je samo primer...Sta ako se pojavi neko u real life? Neko ko te jako privlaci, i prema kome pocnes da gajis osecanja koja su vise no prijateljska, a u isto vreme tvoje emocije prema partneru ne gube na kvalitetu....Zar nije moguce gajiti emocije prema obe osobe?

katastrofa, 15god

mozda neko vreme, ne predugo.. nesto ce vec prevagnuti.......

_maca, 15god

pa mammy i ja sam eto ubedjena da moze ,mada ja teshko zavolim i jednu ali.... pa da

to ne znaci da ne mogu da volim dvojicu ako se pojave imamo mi veliko srce ,mislim moze tu da stane vishe njih ...pljuc

ma loopam bre samo, chek dok zavolim ponovo bar jednog pa chu onda pokusham strpati i drugog u neku od predkomora makar :-p

castro964, 15god

Da bi voljela dvojicu, prvome moraš dio uskratiti da bi drugome dala, mislim to nema baš neke veze sa ljubavlju {#emotions_dlg.11200}

aurrora, 15god

Mozda je i moguce, virtualno, real, nemam pojma, ali zar nije bit u tome ako ZAISTA volis da li je potrebna jos jedna osoba u tvom zivotu?

branka-013, 15god

Luda mama....ma daleko si ti od lude . Bravo

castro964, 15god
;" href="../../profiles/aurrora">aurrora Komentar od: aurrora
Ostavljen dana: 18 November 2008, 14:42

Mozda je i moguce, virtualno, real, nemam pojma, ali zar nije bit u tome ako ZAISTA volis da li je potrebna jos jedna osoba u tvom zivotu?

 Očito da nekome je potrebno.

luda_mama, 15god

Rora, Castro...ne pricam o tome da li je potrebna osoba....Neke ti stvari nisu potrebne u zivotu , pa se ipak desavaju....mimo nase volje i zelje - jednostavno se dese...Wuykane-kazes: covek se zaljubljuje u licnost...pa zar i to nije vrsta ljubavi? Mislim da smo vec imali diskusije na temu: net ljubav .

IceCold, 15god

A zasto na http://luda-mama.blog.zoki.com/ ne moze da se ostavi komentar?

m?

luda_mama, 15god

Onaj ko je fizicki i emocionalno nezreo samo misli da je upoznao "pravu ljubav". I nema potrebe da bude nesrecan ....znas kako kazu babe: svako vreme nosi svoje breme....proci ce...mogu da te tesim, ali znam da ne vredi...samo mogu da ti kazem: to je zivot...to je tek pocetak i prvo zivotno razocarenje...zato: glavu gore:o))

luda_mama, 15god

Nemam pojma Ice....saci da vidim...{#emotions_dlg.10500}

luda_mama, 15god

Nisam bas nachisto....

luda_mama, 15god

"Samo oko 3% sisara je monogamno, odnosno vezano samo za jednog partnera sa kojim se i pare. Na žalost, naučnici kažu da čovek ne spada u ova 3 % prirodno monogamnih sisara."

Ass.dr Olivera Zikic, psihijatar

http://www.zdraviilepi.com/Magazin-506.aspx

http://www.webmd.com/sex-relationships/features/why-we-cheat

luda_mama, 15god

Da...pogresno sam te procitala, ali...Serijska monogamija je vezivanje dvoje ljudi onoliko dugo koliko je to njima prijatno, bez nekih dugorocnih obaveza (za ceo zivot itd).Kada prestane da im bude dobro, naci ce drugog partnera...I cini mi se da to pocinje da preovladava u drustvu...Ne znam zasto bi to bilo sociopatsko ponasanje,,,zar mi svi ne trazgamo za "pravom osobom"? No, bez obzira....Pitanje "da li je u isto vreme moguce voleti dve osobe" , mislim da nema veze sa serijskom monogamijom- tamo je samo jedan partner u pitanju....

luda_mama, 15god

E vala jesi :o))) Tri puta pocinjem od pocetka:o)) Ma u pravu si...ali ima onaj vakuum...medjuprostor...;o)

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.