tri_praseta - Blogovi

Hasta siempre


Stajao je na raskrsnici magistralnog puta ispod zute svetiljke koja je zmirkala u kisnoj noci, visoko podignutog prsta u koznom mantilu do zemlje sa nekakvim koferom u ruci koji je iz daleka podsecao na kofer od gitare. Ispod oboda crnog sesira zasjala su dva zuckasta oka i zakleo bih se da mi je zalicio na Toseta Proeskog sa onog koncerta gde peva Metaliku i jos svasta nesto sto nije njegovo.... A ja sam uzivao u laganoj voznji i jos laganijoj muzici sa radija... Obicno stajem stoperima, ali kao da mi je nesto saputalo da produzim, da ga ignorisem, stisnem gas i nastavim dalje, dok mi se Stairway to heaven slivala u uho.

-Dobro vece, dokle majstore?
-Dobro dobro, odlicno stavise, nego zasto si stao Prase? rece on ulazeci u kola...
-Molim? Ko ste vi, nikada vas ranije nisam video, kako me znate?
-Ko sam ja? U razlicitim delovima sveta me zovu drugacije, tako da ti na to pitanje ne mogu odgovoriti, mada na svim jezicima moje ime znaci isto... Ko sam ja? Onaj cije se ime izgovara tiho kao molitva, sapatom, onaj koji dodje kad je najteze, trgovac i putnik, onaj kojeg anatemisu, onaj koji je vecan, onaj prognani, odbaceni, nesrecni, pali... Tako slican gomili vas smrtnih...

-Dobbro... Nego dokle putujete?
-Putujem daleko, do svih 9 krugova pakla i nazad, putujem na mesta gde me ti ne mozes odvesti, barem ne veceras i zato te opet pitam, zasto si stao Prase, kad tvoj red jos uvek nije dosao?
-Pa sta znam, skoro pa uvek stajem stoperima, mada si mi ti izgledao kao neko ko krije sataru ispod tog mantila, ili u tom koferu nosi arsenal hladnog oruzja... I sta cemo sad?
-Pa nista, za pocetak cemo da promenimo muziku, povraca mi se od ove ljigavstine, u kojoj moze da uziva samo On i niko vise.

Jednim pokretom koscate ruke ne dodirujuci radio prekinuo je pesmu i ja prepoznah pocetne taktove tacnije recitaciju kao uvod u The number of the beast... Zloban osmeh mu zaigra na licu pokazujuci red zutih zuba nagrizenih nikotinom...

-Stani ovde, sad ce da dodje jedna prostitutka sa kojom mogu da napravim dobar dil, jer pored savrsenog tela koje prodaje za 20 evra po satu ona ima nesto mnogo vrednije da ponudi u razmenu... Napravicu od nju starletu, zvezdu rialiti programa, slavnu nicim izazvanu, umrece 2023e od prevelike doze mdma,  a ti produzi dalje Prase i pazi se... Docicu ti kad budes imao sta da mi ponudis u razmenu... Kad kazem pazi se, ceka te patrola 2-3 kilometra odavde, trazice ti prvu pomoc koju imas ali joj istekao rok trajanja i drkace te za prljave tablice... Zbogom i hvala na voznji... Pardon zdjavolom... Ah da, ovo je "kofer ljubavi" sto bi rekli Kaliopi, nije gitara kao sto si mislio!!! 

tony*, 8god

Zamisli da si i njemu ponudio da cugne  mogao te pomešati sa pevaljku, pa onda prvo na estradu pa u rialiti pa........papa

tri_praseta, 8god

ne tzugam dok wozim

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.