tri_praseta - Blogovi

O swemu i swachemu (primenjeni fizichki zakoni)


Zaborawite na opojne droge, gljiwe ludare, trawke pobrljawke I ostale sharene pilule za lilule, jer najbolji rad ikada je na temperaturi I to onoj Tzetzinoj tri`esdewetsadwa. To kad was oshine, shwatite da je swe ostalo shto ste probali do sad nishta. Ako niste u mogutjnosti da swoju telesnu temperaturu podignete prirodnim putem, to jest boleshtju, saswim lako to mozhete uchiniti uz pomotj presnog krompira (owaj blog o5 nije za detzu ispod 18 godina)…

Imao sam tu sretju da me juche tresla bash ta temperatura koja izaziwa haludze. Ako zanemarim to shto sam mislio da tju dumrem, masiranje komowom rakijom (greota za rakiju) I neopisiwu hladnotju, mogu wam retji da je jedno skroz zanimljiwo I pouchno iskustwo… Pochnete da razmishljate o nekim stwarima o kojima nikad ne bi da ste zdrawi…Takozwana Pitanja sa welikim P… Smisao zhiwota I swega ostalog… Fizika metafizika I tak to…

Na primer zashto se awioni ne prawe od istog materijala od kojih se prawe I tzrne kutije? Zjbano pitanje a? Missim da je razlog chiste ekonomske prirode, jer bi troshkowi proizwodnje takwog awiona bili ogromni, a I ne bi mogao da poleti, jer se tzrne kutije prawe od titanijuma, a on je mnogo tezhi od aluminijuma, a I skuplji… Owo mi nikad ne bi palo na pamet da sam “swog zdrawlja”….

Onda me uhwati neki polusan, neko stanje nishtawila…Sanjam da se wratjam sa petzanja, ja I batitza I da nosimo soma od 12 kila… Zamislite!!! Bastijan (R.I.P. sinotj ga zgazila kola) mi se wrzma oko nogu, kao I uwek kad se wratim sa petzanja chekajutji swoju portziju ribe, a batitza mi kazhe “skloni Bastijana progutatje ga som hahaha”… I onda se probudim. E sad pitanje… Bastijan je moj machor koji je tezhak 6 kilograma (bio je tezhak). A som 12. Znachi som bi trebao da bude dwa puta wetji od Bastijana zar ne? Medjutim on je wetji, tzirka 5 puta.. Zashto? O5 chista fizika. U pitanju je spetzifichna tezhina (gustina) machke u odnosu na ribu, Bastijan je gushtji od soma I samim tim mora da bude manji…Zato ako hotjete da wam riblja chorba koju spremate u kotlitju bude gusta, narendajte malo u nju machke (Zmaja to stalno radi)…Temperatura je show majke mi, swe mi se wishe dopada…

Josh neko wreme tjemo se bawiti sisarima iz poroditze machaka, primenjenim u zakonima fizike pod utitzajem temperature.. Uzmimo na primer machku I lampu I u isto wreme ih batzimo sa sprata. Shta se deshawa? Primetitjemo da u isto wreme padnu na zemlju, s tim shto se machke uwek dochekaju na noge dok sa lampama to nikad nije sluchaj, iz razloga shto nemaju noge.. Al to je wetj problem lampi, ne fizike…. Znachi da machke lete brzinom swetlosti…

Nash sistem brojewa se zasniwa na dekadnom sistemu (desetitze I jedinitze), to swi znamo. A zamislite na primer da je zasnowan na oktawnom sistemu…Kad bi neku gospodju “srednjih godina” pitali za godine, shto nikako nije dzentlmenski (ali mi dzentlmeni priprawnitzi mozhemo to sebi da priushtimo), ona bi nam rekla 37. Znachi 3 desetitze I 7 jedinitza… Da widimo kako bi to izgledalo u oktawnom sistemu 4 puta osam je trideset dwa (4 desetitze to jest osmitze) plus 5 jedinitza je trideset sedam..Slazhe se rachun…. Znachi njen broj godina bi se pisao tzifrom 45… Nishta ne bi slagala u pogledu godina.

Ajnshtajn je swojewremeno napisao neku swoju teoriju relatiwiteta… Neampojma kako techno glasi ta teorija, ali je neshto u fazonu da je swe u zhiwotu relatiwno… Mora da je I njega muchila temperatura, I da mu je gospodja Milewa (pored toga shto mu je reshawala zadatke iz matematike) kuwala chaj, masirala stopala komowitzom I merila temperaturu… Analno? Ako wam neko zabije nos u bulju, wi imate nos u bulji I taj neko/neka ima nos u bulji, ali wi ste u RELATIWNO boljem polozhaju… Swe je u zhiwotu relatiwno….

Na pitanje “zashto se neke ljubawi zawrshawaju swrshawanjem” na zhalost nisam josh uwek nashao odgowor, tako da tju sachekati sledetji put da se razbolim (jedwa chekam, ne samo zato shto ne idem na pos`o wetj shto mogu da se poswetim filozofiji, smislu zhiwota, da klemujem I tako to). A ionako ljubaw nema nikakwe weze sa fizikom wetj je u pitanju hemija, tako da tju wam teshko dati odgowor na owo pitanje… Mada kako je formulisano, ipak je owo pitanje chista fizika….

 

Edited by tri_praseta, 2012-02-13 15:33:38

Olivera, 13god

hm, znaci na tebe tako utice temperatura, mene stress i umor pravu malo shashavim, alkohol mi samo kvari 'raspolozenje tako da ga ne pijem.

tri_praseta, 13god

oliwera pokushaj sa krompirom, znash kako je dobro...radi kao shashaw.... batali stres umor i alkohol, konzumiraj krompir u swezhem stanju

Lothesse, 13god

Sehel, 13god

"Na pitanje “zashto se neke ljubawi zawrshawaju swrshawanjem” na zhalost nisam josh uwek nashao odgowor"

Eeee.... onomad kada sam JA bila bolesna a temperatura bila iznad tvojih tri'estdevetsadva, te samim tim i fizicko stanje uma u mnogo vodnjikavijem polozaju, dodjoh do odgovora na tvoje pitanje. Naravno, to onda nije bilo tvoje, vec moje pitanje i moj odgovor.

IceCold, 13god

masiranje komowom rakijom
Da nisi ti omašio uputstvo pa masirao jetru kad si tako mašala halucinirao?
; )

tri_praseta, 13god

@zmaja---->owi bash smaraju
@seh----->otkritjesh mi tajnu? ili moram sam da se namuchim da bih doshao do spoznaje a?
@ajsitza----> haha jetru masiram redowno, ali ne komowitzom...zaboga pa komowitza je lek

Sehel, 13god

Prasici, do spoznaje moras doci sam, recimo da cu ti dati samo hint - fizicki zakoni trenja i inercije su uvek u obrnutoj srazmeri od zeljenih i ocekivanih (ljubavnih) rezultata.

(tjah, i ta fizika uz visoku tepmeraturu) : ))

tri_praseta, 13god

znachi moratju ipak sam....ali ako dobro kapiram trenje i inertzija ponishtawaju efekat ljubawi...pa da ima logike....shto neku wishe gurash od sebe (inertzija) i terash je da brishe prashinu (trenje), swe je manje i manje wolish
ali swe mi neshto gowori da nisi mislila na owo

Tea_bg, 13god

Prasitji brej, pored visoke temperature

http://i523.photobucket.com/albums/w351/kgiger_2008/UoP%20icons/computer_with_a_virus_sm_nwm.gif

fasovao si i...

http://i1119.photobucket.com/albums/k635/1ejeej/computer%20%20computeren/computer1.gif

koji se umnozio brzinom svetlosti i na dobrom je putu da ti smaze...

http://i734.photobucket.com/albums/ww345/sgoga/computer_infected_worms_md_clr.gif

Moj predlog: Nocas sanjaj da si haker... bitje to strasne muke :-)

tri_praseta, 13god

tea tea teaaaaa pa proshla me temperatura, tako da nema nishta od snowa... a shto se tiche wirusa toga sam pun (komp mi pun)...osh ti poshaljem neki?

tamara1976, 13god

http://upload.wikimedia.org/math/8/8/a/88abba3eebaba8db5692986c187a92fe.png (moze i za macke)

Vesnockaja, 13god

E sad se i ja zamislih. Mene interesuje da li je gušća mačka ili ja. A sad znam i kako da proverim)
Ti si sasav skroz, najbolji si pod temperaturom
pozzz

tri_praseta, 13god

znachi to je magichna formula kowiljka....dobro da zapamtim
hwala wesna hwala...nego kako prowerawash swoju gustinu?

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.