Sehel - Blogovi

Woman Without Face


- E, koji ti je Facemail?
- Sta je to Facemail?
- Pa mail na Facebooku, nisi ga otorila?
- Ali ja nemam ni Face.
- Nemas Face?! Pa ti onda ne postojis!

Hm, mislila sam da recenica ide drugacije : " Mislim, dakle jesam" a ne "Imam Face, dakle postojim", ali eto, vremena se menjaju, sada vazi ona - sta ce mi face ako imamo Face!.

Dobro priznajem, pre dve - tri godine kada se Face pojavio, bila sam zauzeta tamo nekim ucenjem i nisam stizala na net te mi je Face promakao, a kasnije... e kasnije ja nisam htela.
Imala sam prlike da prisustvujem ovakvim razgovorima:

- Uuu, kakav sam prsten dobila, od belog zlata sa velikim dijamantom.
- Od koga, udajes se, verila si se?
- Ma ne bwe, na Faceu od prijateljice, a jedan od sestre i njenog druga, a brilijantsko srce sa krilima od prijatelja komsinicinog sestrica i cvece od momka svastikine drugarice iz osnovne skole. :rolleyes2:

- E zao mi je sto nisam stigla na koncert, morala sam da sacekam da mi sazru jabuke i da pomuzem kravu.
- Jabuke ne zriju u januaru i odakle ti krava, i zaboga, sto je ti sama muzes?
- Ma imam farmu na Fejsu!

- Uh kako se dobro osecam danas, unistio sam tri grada i pobio desetine neprijateljske vojske, zaradio extra bonus i kupio sam dva utvrdjenja.
- Postao sam vodja Mafije i ubio sam onog Svedjanina sto mi se priblizio sa svojim saveznicima. :eyes:
- Ok, znam, na Fejsu...

Zbog svega ovoga, odbila sam priliku da postanem clan kluba 'Pivo volim vise od Coca-Cole' ili da se upisem u grupu ' Pohovane shnicle vs tjevapchitja'.
E sad, da ne mislite da nisam videla i ozbiljnih tema na Fejsu, nije da nisam, npr; Rak dojke ubija zene! (hm, da nije Fejsa, pretpostavljam da mnogi to ne bi znali!) , ili tema " Dignite glas protiv onih sto vrse experimente na slatkim malim pacovima pod izgovorom da spasavaju tim ljudske zivote".

Elem, da ne budem licemer do kraja, moram reci da sam i ja pokusala da otvorim nalog na Faceu i to kada je Zoki jednom prilikom pao. Sada se nesto pitam da li da ipak zavrsim tu registraciju. Ma nije meni do virtuelnih farmi, nije mi ni do mafijaskog rata ili 1000 potencionalnih prijatelja vec me ozbiljno brine taj Facemail. Sve vise predosecam ozbiljan rat izmedju Facea i Goolgea jer ljudi sve manje pitaju google vec pitaju face. Gubi li Google bitku protiv necega sto je zapocelo sa virtuelnim letecim srcima

soulless, 13god

Facebook je prerastao sam sebe. Zahvaljujuci otvorenosti, sadrzaja ima toliko da vam nikad nece biti dosadno (ukoliko ste toliko zaludni). Medjutim po pitanju bezbednosti... takodje rupa bez dna. Cisto sumnjam da moze Face mail da ugrozi Gmail ili bilo koji od popularnih, javnih mail sistema. Isuvise su to ozbiljne firme.

gipsy, 13god

Elem, da ne budem licemer do kraja, moram reci da sam i ja pokusala da otvorim nalog na Faceu i to kada je Zoki jednom prilikom pao. Sada se nesto pitam da li da ipak zavrsim tu registraciju.

ook Antiqua">Zavrsi, naravno... i onda kad Zoki padne, na FB-u imamo dzepno izdanje Zokija.

http://apps.facebook.com/zokigames/

ook Antiqua">Nema yaya al' daj sta das

Sehel, 13god

@ Soulless
" Cisto sumnjam da moze Face mail da ugrozi Gmail ili bilo koji od popularnih, javnih mail sistema. Isuvise su to ozbiljne firme."

Ma vidi, ja vise nisam sigurna u to.
Seti se samo kako je Facebook poceo sa tim virtuelnim leptiricima, poljupcima i letecim srcima - danas se pretvorio u zabavno inofmativni sajt koji ima "SVE".
Ne mora se vise muciti oko otvaranja naloga za razne messengere - tu je face chat. Igrice, novine, youtube i razne pretrage odavno imaju direktne linkove na faceu. Znaci, logujemo se na Face i ne moramo uopste da ga napustimo a procitacemo novine, popricati sa prijateljima, slusati mjuzu, odgledati neki film, poslati ona slatka leteca srca devojci, pogledati slike svastikine drugarice iz osnovne skole sa seoske slave i uput izogovarati direktora sa poslovnim saradnicima. Preko Fejsa mozemo da kupujemo i prodajemo, da iznajmimo stan ili trazimo posao. E sada ima cak i mail - prosecan internet korisnik ne mora mesecima da mrdne sa fejsa. Usput, tu su i sva ona divna cudesa koje Google ne nudi, npr, postati prijatelj sa Madonom ili Barak Obamom! )
Nazalost i Google zivi od prosecnog internet korisnika a ne od povlascene manjine tako da...

@gipsy
"Zavrsi, naravno... i onda kad Zoki padne, na FB-u imamo dzepno izdanje Zokija."

NI to mi se ne dopada gipsy, na kraju ce biti - Sta ce mi Zoki, imam Face!

tri_praseta, 13god

da nije te mafije i njihowog rata (nawuchen sam opasno) ne bi mi ni trebao fejs... ja sam staromodan dechak i wolim da mi se mejl shalje na hotmail (koji mi je pun wirusa), da muziku slusham iz winamp-a, filmowe gledam sa MV2 player-a, da hotujem na zokiju , slike gledam iz xnview-a, nowine chitam na trafitzi (da ne qpujem), knjige na poslu (da ne sedim zaludan) i tako to...
kad zawrshim tu mafiju, swe zadatke (a desitje se jednom i to), ili kad mi dosadi (shto je josh werowatnije), fejs mi uopshte netje trebati
pozzdraw od prasitja mala

IceCold, 13god

Cyber pomodarstvo je lako dostupno i besplatno.
Za razliku od svih ostalih trendova čije praćenje zahteva značajna sredstva, ponekad nedostupne resurse, i ako hoćeš i istančan ukus, na webu ti je za svaku novotariju potrebno par klikova i minimum informacija.
Naročito je smešno kad se prisustvo na nekoj od socijalnih mreža smatra prestižnim, ili čak neophodnim. Jezivo veliki broj ljudi, naročito u ovoj zemlji, je blagodeti net komunikacije upoznao tek sa „otkrićem“ FB.
Mnogo puta do sad smo čitali, slušali... kako će live messengeri potisnuti mail, kako će kompatibilnost Skype-a sa fiksnom i mobilnom telefonijom obesmisliti roaming, kako će GoogleWave potisnuti sve poznate messengere i korporativnu Voip i conference bridge komunikaciju, kako nisi živ ako nisi na FB, i sad, najnoviji trend, da ti je privatnost i vlasništvo nad intelektualnom svojinom ugroženo ako se sa FB ne prebacis na Diasporu, koja je pre samo nekoliko dana ušla u alfa test fazu, i agresivnom medijskom kampanjom pokušava da ustanovi ovu najnoviju open-source društvenu mrežu lansirajući model „aspekata“ kao ultimativni uslov za zaštitu privatnosti podataka.


Htedoh reći, svako čudo za tri dana, al’ ništa ne znam da kažem u pet-šest reči.

soulless, 13god

A jednostavno... broj korisnika Interneta se povecava iz dana u dan. U pocetku je bilo dovoljno da pogledate stranice sa linkovima pa da nadjete ono sto zelite... Onda je net postao pretpan sajtovima pa su popularnost doziveli pretrazivaci. Danas cak ni pretraga po nekad ne moze da pomogne neiskusnim korisnicima. Face je doneo revolucionarnu promenu u smislu povezivanja onih informacija koje bi mogle da nas interesuju. Kada sam rekao da je Face prerastao sebe... mislio sam na 500 miliona aktivnih korisnika, vise od 550 000 aplikacija, i vise od milion programera koji ih prave... I bas zbog toga sto Face zeli da ima sve... ugusice sam sebe i vecina ce potraziti neku novu manje opterecujuju platformu. I svi dosadasnji pokusaji da se koncept mail platforme bitnije promeni su propali. Mailovi su vec 40 godina u funkciji u skoro nepromenjenoj formi...

Lothesse, 13god

http://www.usnimi.me/slike/stalking.jpg

Vesnockaja, 13god

Pa nesto i nisam odusevljena Faceom, ipak mi je Zoki drazi. I bre, bre, ko ce procitati svo ono cudo, poruke, pomusti krave i stici sve da uradi u realnom zivotu.
Neka je nama Zoki ziv i zdrav i mi sa njim))
Pozdrav svima
(Jedino mi ovih dana na Zokiju nedostaje slagalica, Admine, ako citas blog, pomagaj!

tri_praseta, 13god

zmajo o5 se izrazhawash slikowito

Sehel, 13god

@ mo

Nje problem sto ce neko na fejsu da odigra nekoliko sati neku igricu, problem je sto prosecan korisnik uopste ne mora da izadje sa Fejsa da bi odradio sve sto zeli na netu.
Dakle, on moze da kupi laptop ili auto preko fejsa, moze da slusa muziku ili odgleda film, moze da cita novine, da se druzi i uclanjuje u razne grupe... evo sada i da pise mailove.
Bila sam iznenadjena kada sam na fejsovom chatu videla skype ikonicu i onda su mi objasnili - da da, ne mora fejs da se spusti, moze direktno neko da se pozove sa fejsovog chata na skype razgovor. Znaci, nije potreban ni napor od jednog klika pa da vec budete direktno sa fejsa povezani na skype. Nema da se Fejs spusti, ima da bude zalepljen za vas desktop i tacka.
Jos samo da nam Fejs olaksa ulazak na nase tekuce racune da ne moramo da se bakcemo sa Explorerom i omoguci ulazak u nase zdravstvene fajlove da ne moramo da zovemo i zakazujemo red kod lekara te da nam zivot bez Fejsa postane apsolutno nemoguc. Zar vama to nije zastrasujuce?
Ako nastavi ovim tempom, za koji mesec , godinu, net vam uopste nece biti potreban, povezivacete se na njega preko Fejsa.

Sigmund_Freud, 13god

Ja sam za to da padne Face, pa da svi korisnici sa facea dodju na zoki, pa da vide sta je mutimedijalno druzenje))
Ja imam nalog i prodacu cu ga ako neko zheli, ili moze trampa za krempitu, nisam ovisnik facea, ponekad udjem, ali chat je uvek off...
Ush`o sam jednom online na chat tamo, i javili su mi se neki prijatelji koje nisam video ae da ne preterujem, ali jedno 300 godina, i pocheli su masovno da mi ceshtitaju zenidbu, a ni zh od zenidbe, tako da......od tada ne ulazim....)

Admin, 13god

Facebook je, kao i sve "mocne" medije, posegnuo za onom "Samo da pare uzmemo, jebes kvalitet, udarimo po kvantitetu". Znaci nije u pitanju samo Facebook... tu su i novine i televizija i ostale mass medije, koje su vecim delom jednostavno bez ukusa, kad se sagleda u celini. Ok, mozda je i tacno da sve "ono" moze na Fb da se odradi, nisam proveravao jer ne zalazim tamo vise od 1x mesecno, ali da li je sve u tome? Da li da idemo luksuznim kolima na posao znajuci da moze svasta da nas zaskoci u tom prevozu ili da idemo laganice, busom? Fakat je da je facebook toliki da ni 1000 administratora ne moze (u njihovom slkucaju: i ne zeli) da "sredi" malo sadrzaj koji nudi facebook. I mnoge manje drustvene mreze ne drze do kvaliteta, nego do kvantiteta na ustrb kvaliteta (recimo krstarica, dodirnime.com i sl). Sund na sve strane. I to ne obican sund, sund²!
Soul je u pravu kad je rekao da ce sam sebe ugusiti kad dodju do takvog stadijuma da jednostavno ne mogu da izdrze sve.. a vec su pomalo i pucali, desava se to svima, ne samo zokiju
A konkretno facebook ne podnosim jer je skot napravio sajt ukradenom idejom... koju je debelo platio da bi ovi "cutali"... kakav gazda takav sajt. Jebes facebook. Ziveo Zoki i svi sajtovi slicni njemu (po kvalitetu)

Admin, 13god

Uff... zaboravih... Nikad FB nece pobediti google... Google ce svojom jednostavnoscu uvek biti No 1. Uvek.

Sehel, 13god

Admin;bt3172

Fakat je da je facebook toliki da ni 1000 administratora ne moze (u njihovom slkucaju: i ne zeli) da "sredi" malo sadrzaj koji nudi facebook. I mnoge manje drustvene mreze ne drze do kvaliteta, nego do kvantiteta na ustrb kvaliteta (recimo krstarica, dodirnime.com i sl). Sund na sve strane. I to ne obican sund, sund²!

A vidi, ja ne mogu da tvrdim da je Face sam shund jer ga ne poznajem dovoljno, ali znam da je privukao lako ogroiman broj ljudi i da ih jos vise privlaci a opet, i kich i shund su lako dopadljivi sirokim masama.
S druge strane, Face ima toliko poseta da Google o tome, za sada, moze samo da sanja... Mozda ja gresim, ali zar nije broj poseta, broj klikova, ono sto jednom sajtu donosi novac?

Admin;bt3172

Soul je u pravu kad je rekao da ce sam sebe ugusiti kad dodju do takvog stadijuma da jednostavno ne mogu da izdrze sve.. a vec su pomalo i pucali, desava se to svima, ne samo zokiju

/me sceptic : ))

A Zoki ako i pukne, pukne sa stilom, a ne kao ostali sto pucaju od debljine.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.