Sehel - Blogovi

Tuzna ljubavna prica


Sta se ovo desava, niko ne pise vise blogove?
Ajsi na godisnjem odmoru, prasici se oporavlja od posledica naporne dijete, Cisi na sluzbenom putu a ni gipsy vise ne zadaje domace zadatke tipa - keleraba, triginometrija, ljubav i bezolovni benzin.
Lalalalalallala, kada nema machaka, mishevi kolo vode i pisu blogove! )
Da ne kazete da se nisam potrudila vec samo popunila prazninu, prelistala sam malo neke blogove i videla da je najvise onih sa nekom tuznom ljubavnom pricom, tako da sam resila da cu i ja jednu da napisem... kad tad!

Tuzna ljubavna prica

Da bi se napisala dobra tuzna ljubavna prica (u daljem tekstu samo TLJP) moraju se ispuniti neki uslovi i zadovoljiti nekoliko elemenata. Fore da su sve prave ljubavi tuzne, otpada jer je trivijalna i neistinita izjava. One prave ljubavi koje se ostvare, dovode do dechice, stambenog kredita, pitanja ko je na redu da ode na pijacu ove nedelje i kome je auto potrebniji, tako da o njima niko vise ne razmislja kao o pravim ljubavima, mozda cak ni sami akteri. Dakle, da vidimo koji su to krucijalni uslovi potrebni za dobru TLJP:

1. Nemogucnost ostvarivanja veze
Tu imamo nekoliko elementa koje moramo dobro prouciti i razvrstati;

a) Roditelji se ne slazu sa takvom vezom.
Ovo moze da upali ako su akteri jos mladi i zavisni od roditeljskog novcanika, u svakom drugom slucaju npr: iskljucivanje iz nasledstva, javno odricanje neposlusnog deteta, moze da bude zamkovito (zamkovito = upasti u zamku) za pisca TLJP te ce onaj koji se uplasi isljucenja iz nasledstva, ispasti materijalista a ne tragicni heroj.

b) Bracni partner jednog od ucesnika TLJP se ne slaze sa takvom vezom.
Nekako je uobicajeno da se muz ne slaze da mu zena ima decka i obrnuto. I ovde pisac moze da upadne u zamku i, pokusavajuci da predstavi u najboljem svetlu zauzetog partnera, napravi od njega/nje neodlucnog shonju/ shonjku koja bi da sedi na dve stolice i ne nazulja du... gu.... pozadinu. U ovakvim slucajevima je najbolje graditi pricu na obavezi prema deci, svi ostali izgovori su banalni.

c) Jedan od partnera mora da otputuje daleko i na dugo.
Znaci, jedan od ucesnika TLJP mora da otputuje u drugu drzavu/kontinent i, da bi ovo upalilo kao dobar razlog za nemogucnost ostvarivanja veze, moramo zanemariti postojanje telefona, SMS-a, MSN-a, Skype-a i staviti teziste u prici na zajednickoj nespremnosti na privremenu ljubav na daljinu.

d) Jedan od ucesnika je prestao da voli.
Ovde je bas tesko napraviti dobru TLJP jer dok je ostavljeni akter tuzan, ocajan, onaj drugi je srecan jer se oslobodio nezeljene veze i verovatno slavi sa prijateljima. Mozemo eventualno ovde ici na fazon pokajanja i shvatanja sta je nevaljali odlazilac (onaj sto je otisao iz veze) izgubio zbog svoje odluke, ali to je vec suvise komplikovano za blog.

2. Rastanak
Svaki dramski dobar rastanak mora da bude dostojanstven i tih, bez mnogo reci (kao, sve se podrazumeva, sve je vec receno), da bude mnogo pauze izmedju svake izgovorene reci (znaci, mnogo ovakvih tackica ... ) i da oba aktera imaju suzne oci, ali da ne placu (jos) vec se ohrabrujuce smeskaju onom drugom.
Svadje, prebacivanja, psovke, kukumavke i ostale uobicajene ljudske reakcije koje nisu elegantne, su apsolutno iskljucene!

3. Kisha
U svakom dobrom tuznom ljubavnom filmu, romanu ili blogu, nakon rastanka pada kisha. Kisha ovde ima bar dve dobre uloge: 1) sakriva suze koje ucesnici TLJP ne mogu vise da zadrze i obicno pocne da pada kada se vec okrenu jedno od drugog tako da suze mogu lepo da teku i meshaju se sa kapima kise a prolaznici ih ne provaleda placu, 2) simbolicnu ulogu, kao eto, i nebo je tuzno jer se oni rastaju.

Eto, sve sam odradila, da ne bude posle da ja ne umem da napisem dobru TLJP.

Pokojni Toza, 13god

Pod c) si zaboravila zatvor. Tamo nema ni msn-a ni skype-a PpppPPP

Sehel, 13god

Tozo, kako mozes napisati TLJP ako je glavni heroj kriminalac? Ne ide to bwe.

Pokojni Toza, 13god

Sehel;bt3848

Tozo, kako mozes napisati TLJP ako je glavni heroj kriminalac? Ne ide to bwe.

A ne mora da bude kriminalac bre, mogu da mu ''smeste'' mangupi.
Ili na primer siromaštvo ga nateralo da ukrade 'lebac da prehrani sebe i mladu
Ili, grejali se cele zime na struju, a nisu plaćali, imovine da prodaju nemaju, a račun stig'o

IceCold, 13god

Ne važi se Šećerlemo!
Kandidaturu za NajBlogPatetičara dobijaš tek kad obradiš ljubavni slučaj LIČNI ili ljubavne jade BLIŽNJEG SVOG.
Aj' sad, blago meni, na posao !

)

gipsy, 13god

ook Antiqua">Samo vi pisite te ljubavne, a ja cu u komentarima sistematski da ubijam romantiku, isto kao OVDE

Sehel, 13god

@ Tozivoj
Nista bwe nisi razumeo!
Ako je urkao lebac za mladu, znaci da su vec zajedno i nece se rastati zbog nedelju dve provedene u zatvoru, isto vazi i za struju.

@ Ajsi
Pa ja nemam licnu tuznu ljubavnu pricu , ili se zavrsavalo 'juuupiii, free again' ili ni malo elegantno sa '@#?%^@ u pershun!', a ni kise nije bilo dovoljno za neki efektan razlaz.
S druge strane, mama mi ne brani nikog, ustvari, jedva ceka da se udam, odselim i ostavim na miru njene omiljene kaubojke, tako da sam i s te strane skroz uskracena.
Uostalom, pokazala sam da su mi poznati svi elementi iako Toza uporno pokusava da mi nadje rupu u analizi TLJP.

@gipsy
Znaci, ti si kriva sto sam ja romanticna kao jucerasnji burek!
Znala sam da cu naci krivca, da nisu samo geni i vaspitanje u pitanju, tu je jos neko umesao svoje prste.

tri_praseta, 13god

Ajsi na godisnjem odmoru, prasici se oporavlja od posledica naporne dijete, Cisi na sluzbenom putu a ni gipsy vise ne zadaje domace zadatke tipa - keleraba, triginometrija, ljubav i bezolovni benzin.
na owo sam zaplak`o od smeha
a sad da en tzitiram pola bloga komentarisatju owako:
a) jako zjbana stwar, mozhda i najgora werzija TLJP
b) owo ne mora da bude TLJP, jer obichno su takwe ljubawi iz rachuna (barem shto se jedne strane tiche), a ako su bash one "prawe" ljubawi, zna se shta sledi....bolje dobar razwod nego losh brak
c) ljubaw na daljinu je mogutja samo ako ti je duzhina wetja od daljine )
d) osnowni problem swake TLJP je shto akteri priche ne wole podjednako...uwek neko zabushawa

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.