Sehel - Blogovi

Niko se ne zove Septembar


Pre nekih 10 meseci koleginica mi je zatrudnela... jao, kako smo se svi radovali tom bebcetu kao da cemo mi svi kolektivno postati majke, ili bar tetke rodjene.  Bebu je cekala dugo, predugo i sada je procvetala. Napokon ce imati svoje najmilije... i mi sa njom njeno najmilije.

E a onda se povelo pitanje imena, jos ni pol nismo znali, ali smo hteli da beba ima najlepse, najsladje, najromanticnije ime. Sve sto je mama predlozila, mi smo odbacivali i imali primedbe na njen izbor. Ma cekaj, valjda se i mi pitamo nesto, zar nismo svakog meseca isli sa njom u wc da piski na stapice, podrzavali je, davali joj slobodne dane za vreme ovulacije i sada bi da izabere ime bez nas?! na kraju je iznervirana mama rekla:

 

- Dobro, ako bude devojcica i rodi se u maju, bice Maja!

-  Ta kalendarska imena i nisu losa, mozemo staviti i to ime na listu, ali sta ces ako bude decak i rodi se u junu, hoce li se zvati Junac?

I stvarno, zasto deci dajemo imena po nekim meecima a na neke necemo ni da se osvrnemo? Zasto imamo Martu, Ejpril, Dzun, Dzuli... pa i Augustu a nemamo Septembar? Sta fali septembru, pa to je divan mesec kada je sve prepuno boja, mirisa, zrelog voca... kada dani postaju prijatni. Septembar bi bio nesto kao jun, deo meseca je prolece a deo je leto, tako je i sa septembrom; deo je letnji mesec a pred kraj je jesenji.  Zar nije carobno biti u mesecu sa dve sezone, i to tako lepom kao septembar?

Razumem ja da niko ne zeli da da detetu ime Novembar, kada su kise dosadne i hladne, kada duvaju vetrovi i mirise na sneg. Razumem da ni februar nije mesec koji volimo, osim sto je malo kraci, u njemu nema jos nicega za radost, ali Septembar je nesto drugo - to su jabuke i kruske, grozdje i vino, zute dunje i bwe, septembar je jedan od najlepsih meseci!

Dobila je decaka i rodjen je u junu ali se ne zove Junac vec Leon. Sve nas je izneverila imenom, ali cemo joj oprostiti sto se mali lavic rodio u junu. 

jedina, 11god

prvaaaaa !!! a sta ti imas protiv novembra , ha ??

Sehel, 11god
Ja nemam nista... meni bi i ime Novembar bilo jednako lepo i mislim da je u pitanju diskriminacija zimskih meseca kada je u pitanju davanje imena bebama.
jedina, 11god
ja npr nikako ne volim augustin (august)
Sehel, 11god
Pa ono, jeste malo zastarelo ime ali imamo Ogist (August) Renoara.
KikiT77, 11god
Tako je jedina, novembar najlepsi mesec u godini
tri_praseta, 11god

nek je sa sretjom....sinchina...pa nek se zowe kako god

Sehel, 11god
Naravno... i neka je srecna beba.
jedina, 11god
eh da...i od mene..
Soya, 11god

A jeste malo zeznuto davati ime detetu.

I te 2002. je bilo svetsko prvenstvo u fudbalu. Filipo Inzagi faca, lepotan, ma mljac (sto bi rekao prasac) i ja odlepim za njim onako podosta trudna i kako sam cula da je decak ime je vec bilo odabrano.

Kasnije se ispostavilo da se bas rodio kada se obelezava dan Svetog Apostola Filipa. Potraga za ikonom je takodje nosila neke kako ih ja zovem slucajnosti. (duga prica...vise je za blog ) Nisam neki vernik ali postujem svoje svece i nadam se da Filipa cuva njegov.

Sehel, 11god
Znam da nije lako izabrati samo jedno ime za buduceg nosioca prezimena i mi smo se vise salili sa mamom nego sto smo zaista ocekivali da prihvati bilo koji nas predlog. Izabrala je lepo ime koje se njoj dopada... da je poslusala nekoga od nas, zvao bi se i More ili Prolece.
Soya, 11god
mmmm More zvuci obecavajuce
Sehel, 11god
A Septembar? Cemu ta diskriminacija septembra kao privlacnom meseca za davanje imena detetu? Osim toga, na moru je najlepse bas u septembru; voda je mlaka, napolju nije pretoplo i milina bwe!
Sofija, 11god

Mišljenja sam da se ime samo po sebi MAMI nametne...samo joj dođe...prosto se pojavi i prosto znaš....

Nisam za to "ajde da svi biramo" i predlažemo ideje jer je to mnogo važna stvar i mora značiti mami ...ok ok i tati  

p.s. Septembar no

Sehel, 11god
Slazem se da mama mora izabrati ime a ne kum, bake ili dede, ali zasto Maja moze a Septembar ne moze? Koje su to vremenske prilike pogodnije u martu (Marta, Martin) od septembra?
Sofija, 11god
Moja Sehi će da rodi jedan Septembar tačno za inat svima
Sehel, 11god
Paaaaa... Junca necu, a Septembar moze da dodje u obzir, lep je to mesec.
Admin, 11god
Muze da bude i Rujanko
slavica.j, 11god

Novembar jeste najlepsi mesec u godini.U novembru sam se rodila ,udala ,rodila NJEGA dala mu najlepse ime na svetu ...a on ga promenio u "kupus"-ic

slika, 11god
a vi ste njegova mama ?
Sehel, 11god
I Kupusic je bilo najlepse ime...
slavica.j, 11god
da preponosna mama
Soya, 11god
nas kupusic
slavica.j, 11god
hvala vam svima st ga toliko volite i ne zaboravljate,ljubim vas sve
slika, 11god
nedostaje nam hvala i tebi ljuuub
delta, 11god
Rodili ste jednog genijalca,koji je ovde ostavio veliki trag.Svima nam je drago što je bio deo nas..Znate..u našim srcima on je i ostao deo svega ovoga!
slavica.j, 11god
vidim i to puno znaci celoj nasoj porodici,hvala
queequeg, 11god
Budite ponosni....
jedina, 11god
jeste, najljepsi mjesec....

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.