IceCold - Blogovi

Blogeraj, part II


Pitali pre nekog vremena par savremenih srpskih spisateljica, opčinjeni genijalošću njihovog književnoh izraza (prekrstih se) u kakvom okruženju pišu. Prva, ona novinarka, reče da obavezno piše u mini suknji, našminkana i doterana. Uvek na pisaćoj mašini, nikako kompjuter. Navodno, samo tako joj nailazi inspiracija, kad je full riba sa retro alatkom u krilu. Druga, ona dekadentnija i luđa, reče da joj je za inspiraciju potrebna bordel scenografija njenog toplog doma, čaša vina na stolu i šešir na glavi.

Vođena tim svetlim primerima savremenog srpskog ženskog pera, odlučih da i ja sebi ugodim, ne bi li me obuzeo talas istinske inspiracije da napišem nešto smisleno, a ne vazda po narudžbi (gipsy: „klikni na link, to ti je slika za sledeći blog, sad idi i piši“).
Setih se mudrosti spomenutih zvezda pisane reči, i odlučim da prvo podesim scenografiju. Svesna da raspolažem minimalnim resursima za bordel postavku, uradim šta se da uraditi. Operem šerpe, tanjire i čaše, temeljno izribam sudoperu, zalijem cveće da ne skapava dok ja stvaram umetnost (greota je), a onda doteram lični stajling. Terranova plišana trenerka, izuzetno kvalitetne kineske izrade, poznata kao 2 u 1, posle drugog pranja unapređena u pidžamu, mokra kosa umotana u peškir dok sa lica iza Eucerin Visso maske vire samo oči. Noge na malom klub stolu, hipnotička igra prstiju na njima u ritmu saksofona Dave Koz-a i u boji frozen cherry, laptop u krilu, ruke na tastaturi i misli u sporom hodu...

Brendiranje tranzicione Srbije, Drvengrad i Hleb& Kifle, prokletstvo male sredine, kajmak na glavi (izmišljeni ili stvarni) svakog ko se usudio da zapliva delfin stilom, Conga prokletstvo iznad Noletove glave, zemljotres koji je trebalo da zbriše sa lica Zemlje nekoliko stotina hiljada ljudi da bi svet saznao da narod egzotičnog Haitija živi sa dva dolara dnevno, slike ruševina, nesreće i holivudskih zvezda, Evro od 98 dinara, Jeremić na lakim drogama koji se kune u neuništivu sabornost Srbije i Crne gore, i za kraj... update delovanja Hatidže ovdašnje.

Trebalo je da ovo bude sjajan post. Da svet vidi da mi Leptirići nisu mozak popili. Glupo da vam pričam šta me je omelo, a i ne bi ste mi verovali.
Eto ti blog, Gipsy.
Da je bolji ne bi tebe ni dopao.
Takve si sreće.

P.S. A i sliku sam izgubila pa je ti ...

cisilej, 14god

`Operem šerpe, tanjire i čaše` рече Ајсица без трунке стида.
Стање залиха ајсине кухиње:
-шерпа......комада 1.....0,5 л
-тањири......комада 4 (2 плитка и 2 дубока),савршено очувани
-рижа......комада 28 зрна
-кромпир....комада 1 ( без клица и у јануару,пажљиво га одржава)
-пасуљ...(тетовац) .....(бијели).... 14 комада зрна.....спреман за пребранац.чим се набави тепсија
-лук бијели.....1/2 главице....изнад улазних врата,од вијенца Ивандањског
-уље.....од јагорчевине...добро за тен
-брашно....100гр,али кокосовог,за колача...залихе за црне дане
-краставац.....2 режња....за ноћну маску
-лаптоп.....комада 2......уклапају се у ентеријер боље од рерне
-телевизор....1 већи....1 мањи
Све у свему,савршено сређена кухиња.

И поред тога,Ђоковића још потјера сраћка.

Hatidza, 14god

urple">madamm.................u ovoj prici za sve je kriv Dave Koz, veruj mi!..............nisu tebe spisateljice razdrmale, nitu pak urple">genijalošću njihovog književnog izraza, nitu pak moj ciganin.............. vec draga moja okruzenje ucini svoje i povuce................cak i sa minimalnim resursima za bordel postavke, ne samo stan, vec pocinjes i zoki da pretvaras u bordel..............hocu reci, proradi meni inspiracija..................zahvaljujem tim povodom.........a, zamisli tek da stavim onaj moj sesir od riblje koze i da obucem one cizmice dok u pozadini cepa ova muzika.............bila bih nazaustavljiva......osecam da bih se konacno realizovala i kao jedna fina, mlada, talentovana za skoro sve, i najvaznije od svega kao zavodljiva sredovecna zenica.......................e tek tada ne bih se nikad osetila ugrozena od ostalih savremenih uspesnih zena sa zokija koji po svaku cenu hoce da zasene moje delo i trud

gipsy, 14god

Eto ti blog, Gipsy.
Da je bolji ne bi tebe ni dopao.
Takve si sreće.

ook Antiqua">Da je bolji, verovatno bi dopao nekom zasluznijem, ali mi se taj bolji mozda ne bi dopao Ovaj je moj i ja ga volim a i saznadoh da je Nole izgubio zbog potrcka...
Eto kako nam banalne stvari seku krila u zivotu...

Evo ti slika :***

http://i262.photobucket.com/albums/ii99/2dolphinz/butterfly_book.gif

IceCold, 14god

@ Cis, mislim da se Miljko šalila kad je rekla “IceCrem, zašto se ti ne oženiš sa Cirilka da ima ko da ti kuva?“. Ne vidim zašto si odmah potrčao da popišeš inventar kuhinje.

@ Hato, nije lako…
@ gipsy, ništa što ti odseče krila ne može se više smatrati banalnim. Nekad i potrčko čudnim žrebom sudbine postane ključni faktor, gospodin Potrčko.

Sehel, 14god

Pihhh... sada sam shvatila sta je meni nedostajalo citavog zivota i sta je mene sprecavalo u vrtoglavom napredovanju kroz moje skolovanje - scenografija bwe! Nikada prava scenografija i nije ni cudo sto sam fulala teme .
Srednja skola, tema - Mir u svetu; znate, to su one teme koje se moraju obraditi za 45 minuta. Naostris penkalu, tri, cetri - sad! Stoperica pocela da radi - pisi bwe! Sve sam ja osmislila za 5 sekundi, nista gubljenje vremena, pocecu sa napadom Pizaroa na jadnog Inka kralja Atahualpu, pa cu preko kolonijalnih ratova da stignem do savremenog terorizma. Ali vraga, omela me pogresna scenografija i zadrzim se malkice kod Pizaroovog ljubavnika... te odnosa izmedju njega (tog ljubavnika) i prelepe druge cerke kralja Atahualpe, koja je bila udata... pa su je silovali a ona odgrizla prst napadacu i obelezila ga za ceo zivot te je on, gledajuci svakodnevno u taj patrljak od prsta pod pritiskom grize savesti, izvrsio samoubistvo nakon 5 godina... i bla, proslo 45 minuta. Pogresna scenografija!!!
Kasnije, kroz vise skolovanje, prica se ponovila - nikada prava scenografila. Tema seminarskog rada - Esherihia coli, nista jednostavnije - opisi tu bakteriju, dijagnostikuj, izleci! I pocnem ja da pisem bez sesira, ma bar da sam maramu povezala, bez bordelskog enterijera i bez pisace masine, comp mi se ucinio dovoljan, a i za sudove nisam sigurna da su bili oprani, pa onda, zar je cudo sto sam stigla do razmnozavanja bakterije, a to me povuklo da opisem razmnozavanje visecelijskih organizama, pa... e nemam pojma kako sam stigla do razmnozavanja mamalia, uloge sexa u socijalnom zivotu delfina, i na kraju o G tacki :-/.
Scenografija bwe... odoh da kupim sesir i crvenu lampu pa cu za koju godinu da objavim knjigu Ljubavni zivot stafilokoka u lojnim zljezdama pasa.

Citamo se uskoro )

IceCold, 14god

odoh da kupim sesir i crvenu lampu pa cu za koju godinu da objavim knjigu Ljubavni zivot stafilokoka u lojnim zljezdama pasa.

Ne može to tako Sehel, prvo moraš ovde sa nama da vežbaš. Ko će sutra knjige da ti čita ako nisi čuvena po blogeraju?

:crying_on_floor:

Astra, 14god

Ja ipak mislim da je frozen cherry odigrala najvecu ulogu u stvaranju ovog bloga !

luda_mama, 14god



Imas i Olju Ivanjicki koja je u jednoj radio emisiji izjavila da mora da bude okrenuta ka istoku dok slika, ali je jako bitno da pre slikanja pojede jastoga...to daje posebnu inspiraciju...Dakle, ledenice, jastoga u serpu i stvaraj. ( Nestrpljivo cekam rezultat).

IceCold, 14god

@Astra, tvoje oko za detalje me po ko zna koji put bacilo u razmišljanje. Ko zna kakav bi ovaj post bio da je umesto frozen cherry bio neki smireni franch beige...

@MamaC, ne ide mi Olja sa ovim sakaludama. Ona mi je bila neobično draga i vrlo originalna sa svojim mušicama, a ova lupetanja su omaž kvazifatalnomperu Srbije.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.