IceCold - Blogovi

O piscu...



Živi i radi u  Niš (ne menja se po padežima), u državi sa lepom zastavom i zajebanom istorijom.


Po političkom opredeljenju balansira od demokrate do liberala. Javno isnosi i brani svoje mišljenje, sa velikim sigurnošću zastupa i najkontroverznije stavove. Boluje od teškog oblika alergije na političku korektnost i averzije prema diplomatskom postupanju.


Obrazovan, formalno i neformalno. Inteligentan, ali nedovoljno skoncentrisan i dosledan u razmeni mišljenja, što ostavlja utisak neozbiljnog sagovornika šarlatanskog tipa.


Emotivan i prek.  Autor radova objedinjenih pod nazivom „The last shell be first“. Svesno skrnavljenje biblijskog postulata „The first shall be last, the last, first“ i oblikovanje istog prema svojoj meri značajno doprinosi sagledavanju misaone beskrupuloznosti autora.


U svojim sjajnim delima ponekad ispoljava devijantne crte svoje ličnosti, ni malo nalik očiglednim manifestacijama pomračenog uma koje se sreću u delima Krleže, Kafke ili Dostojevskog. On svojom devijantnošću paradira, komercijalno i potpuno svesno je izlažući kritici i publici što je najizraženije u priči „Početak istine“.


Oštro i provokativno koketira sa kritikom virtuelnog i realnog života.  Prezire, nipodaštava i izvrće ruglu virtuelnog sebe i one sa kojima se dotakne njegova virtuelna aura, ali istovremeno nosi u sebi dilemu o svom mestu u realnom okruženju „Hoću li biti ispitanik, asistent i profesor samom sebi?“.


U priči „Suze mermerne“ daje najsavršeniju i najjednostavniju definicuju beskompromisnog pripadanja „Bez tebe, ja sam svačiji. Sa tobom, samo tvoj.“ Priča koju umesto stihova Duška Radovića treba čitati na venčanjima. Ko ne može ispod nje da se potpiše, bolje da na taj put ne kreće.


Lucidan, maštovit i svestran. Sa jedva primetnom dozom ironije igra se sa epskim junacima ( „Kazuj kurvo, stari WuYahDine“ ) i naučnom fantastikom ( „Božiji ratnik“ ) gde po ko zna koji put, kao i u „Pesnici ljubavi“ i „Srcu Balkanskom“ opisuje kod njega uvek prisutnu neobjašnjivu  mešavinu ljubavi i gneva.


Balkanski Pit Bull Terrier.  Nikad ne laje kao džukela, ne reži  kao lancem vezan matori vučjak  i ne kefće poltronski kao nemoćno pseto.  Ima potpuno svoj autentičan izraz.


Onoga dana kada spozna koliko je virtuelno postojanje doprinelo njegovoj ličnoj samospoznaji, kada se pomiri sa onim delom sebe koji je nastao na krvavo- blatnjavom frontu cyber Srbije, kada primiri strasti, oliže rane  i prestane da prezire virtuelnog sebe... biće jednostavno sjajan.

 

 

gipsy, 15god

Gde je endzi u ovom blogu?

p.s. i Hata i ja ?

;">andja24
Replika od andja24, 22 September 2009, 12:10

(nije fora da zasjenimo... pst sad, 5 min slave)

;">IceCold
Replika od IceCold, 22 September 2009, 22:54

Serija o gipsy i Hati je u jesenjoj pauzi.

O andji je teško pisati. Žena bez mane, anđeoskog glasa. Plašim se da ne bih umela.

;">andja24
Replika od andja24, 23 September 2009, 01:01

naucih upravo blazi i kamuflirani izraz za "totalno nezanimljivu osobu" pP

:*** Ice, mentoru

Viktor, 15god

Sjajan...vazda bio...lepo Ice

btw.znao sam da mu se ipak negde divite{#emotions_dlg.001_smile}

;">IceCold
Replika od IceCold, 22 September 2009, 22:59

Idolopoklonstvo nije nešto što je u skladu sa mojom ličnošću Viktore, tako da je reč divljenje pomalo prejaka.

Veoma poštujem WuYah-ovo blog stvaralaštvo, i iskreno sam se radovala što je link do svojih postova ostavio ovde. I samo sam o tome pisala. O WuYah-u kao blogeru, i utisku koji je ostavio na mene.

Motiv za pisanje je bila njegova opaska da ne zna šta bi napisao u odeljku "o piscu", pa mi se učinilo da bi mu bilo zanimljivo da pročita kako ga dozivljava potpuno anonimni posetilac njegovog bloga.

;">Viktor
Replika od Viktor, 22 September 2009, 17:25

Kakve veze divljenje ima sa idolopoklonstvom...ima,sto moze da dovede do idolopoklonstva...ali dok je u granicama divljenja sve je ok..svakako lepo napisano

lady x, 15god

Sada moj drug ima pravo na repliku JEDVA CEKAM!!{#emotions_dlg.10900}

;">IceCold
Replika od IceCold, 22 September 2009, 23:01

Drago mi je da je replika bila upravo onakva kakvu sam očekivala. Iskrena, oštra i dobronamerna.

Slično se sličnom raduje Lady.

Hvala za komentar.

KikiT77, 15god

Bravo Ice, svaka cast. Yah voli da pise i da slusa reggae, hajmo da ga posaljemo u Jamaica {#emotions_dlg.001_tongue}

 

 

;">WuYah
Replika od WuYah, 23 September 2009, 21:12

Vidi se da odaMno nesi skubano,pile zhuto nijedno!Hehehehe...Hvala Ledena josh jednom...{#emotions_dlg.bowl}{#emotions_dlg.bowl}{#emotions_dlg.bowl}

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.